Witam, posiadam telefon na abonament w plusie, jako, że umowa kończy się za jakieś 7 miesięcy pomału rozglądam się za nowym telefonem. Po sprawdzeniu ich oferty "przedłuż umowę" (śmiech na sali, nowi, przenoszący nr mają ciekawsze czy po prostu lepsze oferty) stwierdziłem, że odpuszczam i przeniosę się do orange -świetny telefon za grosze, rozmowy smsy etc bez limitów, pasuje mi to, oczywiście przy przenoszeniu. Tutaj pojawiają się moje pytania, wątpliwości, próbowałem to googlować, jednak nie wszystko jest tam jasne.
1. Umowa kończy mi się w lipcu, czyli plus minus 7 miesięcy do jej końca. Czy mogę przenieść nr już teraz, nie narażając się na karę?
2. Czy przenoszenie nr jest traktowane jako odstąpienie od umowy/zerwanie jej?
3. Czy nr można przenieść w dowolnym momencie na zasadzie : płacę dwa abonamenty (domyślnie dla plusa do końca umowy), spłacam plusa, potem orange czy jeszcze jakoś inaczej?
4. Wrócę do kar, czy przewidziane są jakieś kary? Moja umowa jest na czas określony, kara za zerwanie jej w umowie jest sroga.
1. Umowa kończy mi się w lipcu, czyli plus minus 7 miesięcy do jej końca. Czy mogę przenieść nr już teraz, nie narażając się na karę?
2. Czy przenoszenie nr jest traktowane jako odstąpienie od umowy/zerwanie jej?
3. Czy nr można przenieść w dowolnym momencie na zasadzie : płacę dwa abonamenty (domyślnie dla plusa do końca umowy), spłacam plusa, potem orange czy jeszcze jakoś inaczej?
4. Wrócę do kar, czy przewidziane są jakieś kary? Moja umowa jest na czas określony, kara za zerwanie jej w umowie jest sroga.