• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #772349  autor: Fala889
 22 gru 2014, 18:52
Witam!

Znalazłem ciekawą ofertę w T-mobile, a konkretnie sony xperie z ultra za 9.00 i 99zł miesięcznie. Cena jest niby przekreślona z 1099zł, no i teraz pytanie o co chodzi z tym 9.00, pisze opłata jednorazowo. Dokonuje zakupu, wszędzie pisze, że będę płacił te 99zł miesięcznie, ale to coś mi nie daje spokoju, bo widziałem kilka opinii, że później dochodzą jeszcze jakieś raty za urządzenie.. Mógłby ktoś spojrzeć na tą ofertę i przybliżyć mniej więcej gdzie jest haczyk? W linku dołączam zdjęcie wybranej oferty. http://iv.pl/images/66258248908078438769.png

Pozdrawiam!
 #772431  autor: mariananna
 23 gru 2014, 00:15
Fala889 pisze:Witam!

Znalazłem ciekawą ofertę w T-mobile, a konkretnie sony xperie z ultra za 9.00 i 99zł miesięcznie. Cena jest niby przekreślona z 1099zł, no i teraz pytanie o co chodzi z tym 9.00, pisze opłata jednorazowo. Dokonuje zakupu, wszędzie pisze, że będę płacił te 99zł miesięcznie, ale to coś mi nie daje spokoju, bo widziałem kilka opinii, że później dochodzą jeszcze jakieś raty za urządzenie.. Mógłby ktoś spojrzeć na tą ofertę i przybliżyć mniej więcej gdzie jest haczyk? W linku dołączam zdjęcie wybranej oferty. http://iv.pl/images/66258248908078438769.png

Pozdrawiam!
Temat wałkowany wiele razy. W cenie opłaty miesięcznej - 99zł - chyba 55zł, to rata za telefon. Cała tajemnica rat jest banalna - są "wliczone" w abonament.
Jeśli chcesz przejść z karty T-Mobile na abonament, to zapomnij o tej ofercie. Sklep internetowy nie migruje na abonament telefonów prepaid/mix T-Mobile/Heyah. Albo kupujesz nowy numer, albo przenosisz z innej sieci.
 #772466  autor: Horacy
 23 gru 2014, 10:49
U kuriera/ czy tam gdzie odbierasz telefon oraz umowę płacisz 9 zł, później do pierwszego rachunku może być, ale nie musi być doliczona opłata aktywacyjna, przestudiuj dobrze umowę przed, poszukaj regulaminy o opłacie aktywacyjnej, a później już 99 zł na miesiąc.
 #772726  autor: st.konsultant
 24 gru 2014, 23:50
Fala889 pisze:Jestem w orange przez trzy lata, więc moge spokojnie przejść na abonament. Opłata za aktywacje, to 50zł. Czyli będę płacił 99zl za miesiąc i przez okres umowy cena nie ulegnie zmianie, dobrze rozumiem?

Dokładnie tak. Jedynie pierwsza faktura może być wyższa ponieważ płacisz, abonament za miesiąc do przodu + wyrównanie za okres od aktywacji karty do wystawienia pierwszej faktury.