• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #772465  autor: Horacy
 23 gru 2014, 10:41
A kto ma wytrzymać? Ileż to Networks zmodernizowało stacji... są z 5 kilometrów przed peletonem... Trochę już na tym świecie żyje, oraz trochę telekomunikacją się interesuję, ale nie pamiętam aby Play oraz Plus "modernizowali" większość stacji bazowych...
 #772506  autor: KR2615
 23 gru 2014, 14:38
Tu chodzi o sieć LTE. W 5 z 6 lokalizacji w których przebywam, PLUS a nawet PLAY wyprzedzają Orange jeśli chodzi o LTE.

Z resztą kto to mówi, ten który jako Aero2 łapał częstotliwości dla Plusa. Nasuwa mi się tylko jeden komentarz: "Zyguś, no proszę..."
 #772593  autor: ciekawy
 23 gru 2014, 22:15
Flash999,

jest sens taki, że news szybko zniknie, a tu w temacie można analizować, porównywać zasięg NetWorks z zasięgiem Plusa+Midasa czyli też Sferi, Aero2 i dyskutować na ten temat czy NetWorks jest naprawdę tak dobry, że Plus+Play mogą nie wytrzymać konkurencji, można dyskutować na wyższym poziomie niż w komentarzach na forum

i nie jest to kopia tematu tylko raczej inspiracja do dyskusji na ten temat czyli porównanie zasięgów sieci,

krzys,

prawda, w wielu lokalizacjach Plus + zasięgi innych firm Zygmunta i zasięg Play jest lepszy od NetWorks, dlatego trochę mnie dziwi wypowiedź Zygmunta, że nikt nie wytrzyma konkurencji z NetWorks, ja bym raczej powiedział, że NetWorks nie wytrzyma konkurencji zasięgów Plusa z firmami Zygmunta + zasięgu Play
 #772620  autor: kwistas
 24 gru 2014, 00:46
Ja siedze w Plusie ze względu na właśnie zasięg, bo u mnie maja najlepszy, nie mam praktycznie problemów. Networks nie zadało egzaminu, zasięg słaby mało dopracowany, pisanie do nich to pisanie do ściany, u mnie modernizacja tylko pogorszyla zasieg(zwłaszcza że stary Orange był bardzo dobry). Oferty są zbliżone do siebie dlatego wybieram co u mnie najlepiej działa.
 #772784  autor: ciekawy
 25 gru 2014, 15:27
właśnie, na temat NetWork mogę potwierdzić wszystko co napisałś, że miał być super zasięg i miejscami jest tylko tam gdzie był,a tam gdzie zasięg był gorszy to nawet skasowali nadajniki i nie ma żadnego zasięgu O i T, jest tylko Plus i Play, gdyby nie te sieci to po super modernizacji NetWorks ludzie w niektórych miejscach zostaliby całkiem bez zasięgu i dziwi, że jeszcze sieci się nie dogadały co do połączenia wszystkich zasiegów skoro wiadomo jaki ten zasięg jest w naszym kraju
 #773484  autor: zajadacz
 29 gru 2014, 01:36
Jest jedna rzecz, która długoterminowo ogranicza operatora i powoduje brak chęci zwiększania liczby użytkowników sieci. To jest jej pojemność. A największy wpływ na pojemność sieci ma ilość posiadanego pasma. Tego Polkomtel wraz ze spółeczkami Z.S. ma najwięcej, więc stwierdzenie Z.S. odnośnie N! jest czysto polityczną grą pod publiczkę jacy to są oni biedni i uciskani. Broni im ktoś budować sieć wspólne z Play? Jakiś zakaz jest czy co?

Zdjęcia stacji bazowych
Mapa stacji bazowych na podstawie UKE
 #773553  autor: ciekawy
 29 gru 2014, 13:29
możliwe, że będą robić wspólny zasięg bo dlaczego nie, a póki co to rozwijają swoje zasięgi,

też mi się od początku wydaje, że to niemożliwe,żeby zasięg Plusa i innych firm był gorszy od NetWorks skoro NetWorks powstał, żeby dorównać zasięgowi Plusa + firm współpracujących