• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #61172  autor: maniak_cod
 16 mar 2006, 11:34
Mam taki problem pościągałem pare elementów
do mojego siemensa s65 i nie wiem jak je mam załadować tak aby chodziły??

http://beinspired.cz/index.php?s=patche ... rd=&from=1

Z tej strony są te elementy.

Prosze o szybką pomoc please.

:lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2006, 09:18 przez maniak_cod, łącznie zmieniany 1 raz.

#61180  autor: Klusek
 16 mar 2006, 13:32
To co ściągnąłeś do telefonu to są patche a dokładniej są to patche graficzne. Co potrzeba żeby wgrać patcha do telefonu? Dwie podstawowe rzeczy: program
V_KLay i kabel serwisowy.

Pamiętaj tylko, że wgrywając jakiegokolwiek patcha do telefonu racisz gwarancję, ale wystarczy patcha usunąć i gwarancja wraca, bo po patchu nie pozostaje żaden ślad :)

Po szczegółową instrukcję jak zabrać się do patchowania odeślę Cię do innego forum, bo tutaj byłoby za dużo pisania :) (może kiedyś się pokuszę żeby zrobić o tym przyklejony temat)

W pierwszej kolejności możesz przeczytać to a później już koniecznie to (jeśli masz w telefonie soft niższy lub równy 25) lub to (jeśli masz w telefonie soft wyższy niż 25). Dzięki dwóm ostatnim tematom dowiesz się jak zmusić V_KLaya żeby komunikował się z telefonem.

Na pierwszy rzut oka pewnie wydaje się to skomplikowane i nie do ogarnięcia, ale tak na prawdę takie trudne to nie jest. Motywacją może być to, że dzięki patchom możemy naprawdę sporo zyskać w telefonie :-) . Sam mam kilkadziesiąt patchy w telefonie graficznych jak i systemowych :-D

Obrazek
Obrazek

#67082  autor: Marek
 12 kwie 2006, 19:08
po jakich kolwiek danych jak nie da się ich usunąć wyłącz telefon , uruchom . a jak jeszcze jest to włacz asystenta pamięci ( ścieszka powinna być podobna do cx65 czyli menu 9 7 5 ale nie śpiesz się w pisaniu bo obciążony zapełnioną pamięcią karty lub zapełnieniem pamięci telefonu). Sam byłem gotów wgrać nowe oprogramowanie do siemensa ale to znalazłem i wszystko co nie jest systemowe możesz usunąć

#77142  autor: cema
 30 maja 2006, 21:10
Dobra juz wszystko mam ale niewiem czy dobre pliki skopiowalem do v_klaya i niewiem jak zgrac fubu.Bardzo proszę o pomoc.

Nokia 6610i =>> SE T230 =>> Siemens S65 =>> SE K300i =>> Nokia 3650 =>>NEC e228 =>> Nokia N73 =>> Nokia N95 =>> Samsung G810 =>> Nokia N95 8GB =>> Nokia 5800 =>> SE X10 Mini Pro =>> Motorola Milestone =>> HTC Desire Z

#77155  autor: Klusek
 30 maja 2006, 21:43
W_Klay :arrow: zakładka "flasher" (z adresu: fullflash rozmiar: fullflash) :arrow: sczytaj pamięć :arrow: a jak już skończy to "Zapisz plik..."

Obrazek
Obrazek

#77190  autor: cema
 31 maja 2006, 13:04
DZIAŁA!!! Niewiem co ja bym zrobił bez ciebie Klusek.
Kolejny raz mi pomogłeś. :D Naprawde dobry z ciebie Mod :-D

Nokia 6610i =>> SE T230 =>> Siemens S65 =>> SE K300i =>> Nokia 3650 =>>NEC e228 =>> Nokia N73 =>> Nokia N95 =>> Samsung G810 =>> Nokia N95 8GB =>> Nokia 5800 =>> SE X10 Mini Pro =>> Motorola Milestone =>> HTC Desire Z

#77239  autor: Klusek
 31 maja 2006, 19:14
cema pisze:DZIAŁA!!! Niewiem co ja bym zrobił bez ciebie Klusek.
Kolejny raz mi pomogłeś. :D Naprawde dobry z ciebie Mod :-D
Dziękuje za uznanie, staram się jak mogę :)

Obrazek
Obrazek