• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #766141  autor: Zephon
 29 lis 2014, 14:18
Witam, mam szybkie pytanko. Skończyłem umowę z T-mobile, podpisaną na mamę, mam obecnie numer na karcie. Chcę przejść znowu na abonament, ale tym razem na siebie (zamówienie przez internet- taniej :) - czy w tym celu muszę najpierw zrobić cesję? Przenieść numer z mamy na mnie, mimo, że jest to pre-paid?
Proszę o szybką odpowiedź i nakierowanie co i jak zrobić :)

Samsung R200s=>Siemens A52=>Nokia 6020=>Siemens CX65=>Sony Ericsson D750i=>Nokia N73 ME=>Samsung D900i=>Motorola E8=>Nokia C5=>Sony Ericsson Xperia Arc S=>Samsung Galaxy S III=> HTC One m7=> HTC 10=> HTC U12+
 #766221  autor: ciekawy
 29 lis 2014, 23:21
najlepiej zrobić cesje kiedy numer jest w karcie, musisz być z mamą w salonie, oboje musicie mieć dowody osobiste i zrobicie cesje bez problemu, gorzej by było robić cesje w abonamencie bo nie dość że mama na wstępie musiałaby przedstawić wszystkie papiery, to potem ty też kiedy miałaby być cesja w abonamencie
 #766268  autor: st.konsultant
 30 lis 2014, 10:03
Zephon pisze:Witam, mam szybkie pytanko. Skończyłem umowę z T-mobile, podpisaną na mamę, mam obecnie numer na karcie. Chcę przejść znowu na abonament, ale tym razem na siebie (zamówienie przez internet- taniej :) - czy w tym celu muszę najpierw zrobić cesję? Przenieść numer z mamy na mnie, mimo, że jest to pre-paid?
Proszę o szybką odpowiedź i nakierowanie co i jak zrobić :)

Muszę Cię zmartwić. Przez internet nie przeniesiesz numeru z TT do abonamentu. Tylko nowy numer albo przeniesienie od innego Operatora. Albo załatwienie sprawy z pomocą konsultanta, ale wtedy inny cennik.
Jedyna metoda to: rejestracja karty => przeniesienie (chociażby na 1 dzień) numeru do innej sieci => skorzystanie z oferty internetowej w T-Mobile.
 #766490  autor: Zephon
 30 lis 2014, 20:43
Witam, zadzwoniłem do BOK, potwierdzili, że po zakończeniu umowy numer nie jest zarejestrowany na nikogo, dane musiały się po prostu zaktualizować. Obyło się bez robienia cesji, jednak wygląda na to, że jest tak jak mówi st.konsultant, nie da się przejść teraz z taryfy na kartę (Frii) na abonament przez internet... szkoda, bo wybrane modele telefonów są około 200zł tańsze. Jest może jakiś sposób, żeby to obejść? Może gdybym zamówił całkiem nowy numer? Albo gdybym zarejestrował go na siebie? Czy po rejestracji numeru na siebie mógłbym wtedy zamówić abonament przez internet?

Samsung R200s=>Siemens A52=>Nokia 6020=>Siemens CX65=>Sony Ericsson D750i=>Nokia N73 ME=>Samsung D900i=>Motorola E8=>Nokia C5=>Sony Ericsson Xperia Arc S=>Samsung Galaxy S III=> HTC One m7=> HTC 10=> HTC U12+
 #766560  autor: st.konsultant
 01 gru 2014, 02:10
Zephon pisze:Witam, zadzwoniłem do BOK, potwierdzili, że po zakończeniu umowy numer nie jest zarejestrowany na nikogo, dane musiały się po prostu zaktualizować. Obyło się bez robienia cesji, jednak wygląda na to, że jest tak jak mówi st.konsultant, nie da się przejść teraz z taryfy na kartę (Frii) na abonament przez internet... szkoda, bo wybrane modele telefonów są około 200zł tańsze. Jest może jakiś sposób, żeby to obejść? Może gdybym zamówił całkiem nowy numer? Albo gdybym zarejestrował go na siebie? Czy po rejestracji numeru na siebie mógłbym wtedy zamówić abonament przez internet?

Przecież 2 posty wyżej pisałem jak można to rozwiązać :roll:

Albo nowy numer zamawiasz albo:

rejestracja karty => przeniesienie (chociażby na 1 dzień) numeru do innej sieci => skorzystanie z oferty internetowej w T-Mobile.
 #768094  autor: Zephon
 05 gru 2014, 22:57
Faktycznie nie da się w żadnym wypadku przenieść numeru z karty na abonament bez angażowania salonu = wyższe ceny telefonów. Dodatkowo w przypadku brania nowego numeru - zamawianie przez neta, abo jest 5zł droższy :D MA-SA-KRA. W większości sieci jest chyba tak, że po przeniesieniu na kartę trzeba odczekać jakiś okres zanim się znowu przeniesiesz :(

#768706  autor: Horacy
 08 gru 2014, 14:02
Zephon, omijasz niektóre posty jak czytasz? Masz na kartę w T-M migrujesz na 1 dzień do Playa, i przez internet zamawiasz sobie przeniesienie numeru z Play do T-M abo... Ludzie tak już jakiś czas robią...
 #768730  autor: ciekawy
 08 gru 2014, 16:38
Horacy,

można tak migrować jak piszesz, tylko to są cały czas zmiany, a może on potrzebuje cały czas aktywnego numeru, a najlepiej przenieść się na stałe z T do Play,a jeszcze lepiej do Red Bull Mobile, pakiet 7 dniowy przedłużany co tydzień za 7 zł no limit komórki + no limit stacjonarne + 700 mb przez 4 tygodnie daje 2,8 GB netu, wszystko za 28 zł miesięcznie, a taniej pakiet no limit komórki + no limit stacjonarne za 20 zł na całe 30 dni, bez netu
 #769110  autor: Horacy
 10 gru 2014, 10:32
Oj już nie róbmy czarnych scenariuszy :) latałem z Heyah do Play (ok 16 złożona dyspozycja w salonie, rano już karta nie aktywna) Play - Orange (nie pamiętam o której, ale też rano na dzień następny karta już nie aktywna), Orange - Heyah, również to samo. Znaczy tu czekałem dłużej bo Heyah nie miało wtedy punktu, i musieli kartę przysłać pocztą, w sumie nie wiem czy dalej tak nie ma. Bo niby jakaś tam większa integracja była Heyah/T-M, ale czy aż tak? Ktoś coś wie?