• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 9 z 33
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 33
 #768548  autor: Ryszard Lubicz
 07 gru 2014, 18:15
Ja mam takie pytanie, nie chciałem zakładać nowego wątku :
Czy w Netii istnieje możliwość blokady połączeń od różnego rodzaju telemarketerów, naciągaczy typu spotkania ze znachorem czy magiczne garnki? Jest coś takiego?

Grażynko wybacz...
 #768553  autor: Maniek99
 07 gru 2014, 18:34
@Ricki1980
Ja bym się potargował o cenę z dropsa.

@Ryszard Lubicz
Można tylko ACR-a włączyć i to też w bólach, ale gwarantuje to ustawa, więc nie mają nic do gadania. I nie daj sobie wcisnąć, że trzeba płacić za CLIPa żeby mieć ACR - bo to niezgodne z prawem - w razie czego UKE potwierdzi ;)
 #768561  autor: Ryszard Lubicz
 07 gru 2014, 18:56
A możesz tak bardziej po ludzku to wytłumaczyć? Żebym wiedział o czym mniej więcej mówię jak zadzwonię do BOA.

Grażynko wybacz...
 #768562  autor: Maniek99
 07 gru 2014, 19:04
ACR to blokada połączeń anonimowych (tych których numer się nie wyświetla) - bezpłatna.
CLIP to usługa prezentacji numeru - płatna.

ACRem nie odetniesz wszystkich wciskaczy, ale powinno być ich sporo mniej.
 #768565  autor: Maniek99
 07 gru 2014, 19:21
Teoretycznie możesz, ale Netia nie umie tego zrobić na linii TP.
Jednak ponieważ nie mogą wciskać płatnej usługi, skoro ty chcesz tylko tą bezpłatną, to można od nich CLIPA wydębić za free (z pomocą UKE) ;)
 #768699  autor: zoltan666
 08 gru 2014, 13:48
Ehh, tak się cieszyłem, że będę miał stacjonarny w Netii Lepszy Telefon 30 za 10zł./mc i nic z tego nie wyszło. Po tym jak wysłali papiery o przeniesienie numeru do innego operatora, a nie do Orange i jak udało mi się odkręcić automatyczne przedłużenie umowy w Orange (teraz jest na czas nieokreślony) dziś Netia zaproponowała mi Lepszy Telefon 30 za 34.90zł./mc. Pozostaje jak na razie zostać w Orange z zawieszonym stacjonarnym.
 #768725  autor: Ryszard Lubicz
 08 gru 2014, 16:22
Dzwoniłem na infolinię. Pani powiedziała , że mogą mi włączyć ACR gdy będę miał aktywowane CLIP za 3,60 miesięcznie. Innej możliwości nie ma.

Grażynko wybacz...
 #768728  autor: Maniek99
 08 gru 2014, 16:33
@Ryszard Lubicz
Tak, dokładnie i to jest właśnie ten moment w którym zaczynasz pisać skargę do UKE ;)
 #768745  autor: Maniek99
 08 gru 2014, 17:21
Pisałem już wyżej.
Netii nie wolno uzależniać aktywacji ACR, od jakiejkolwiek dodatkowo płatnej usługi.
Opisz sytuację, rozmowę z konsultantem (data godzina full szczegółów) i co usłyszałeś i że twoim zdaniem jest to niezgodne z prawem (prawo telekomunikacyjne).
UKE to podbije i zażąda wyjaśnień od Netii...
 #768940  autor: R.Mandano
 09 gru 2014, 15:07
Moim zdaniem Netia schodzi na psy, a dobiło ją wprowadzenie nieudanego produktu jakim jest IPTV.
 #769229  autor: Tyrson
 10 gru 2014, 18:00
Cześć,

próbowałem dzisiaj przedłużyć kończącą się umowę z Netią - obecnie płacę 50,90, dostałem ofertę 45,90 (spróbuję jeszcze wynegocjować 3 mies za 1zł). Nie posiadam routera WiFi i chciałbym go od nich dostać, ale w tej ofercie kosztuje on 59zł. Myślicie że uda się go dostać za 1zł?
 #769246  autor: kefasxl
 10 gru 2014, 18:48
Witam
Czy ktos z forumowiczow wie moze jak przejsc z Netii do Dropsa. Bo mam pewnie pomysl lecz nie wiem czy dobry tzn wypowiadam umowe z Netia z 30 dniowym okresem wypowiedzenia (umowa na czas nieokreslony juz jest) potym czasie dzwonie do dropsa aby podpisac z nimi umowe oraz po tym jak podpisze z nimi umowe wypowiadam umowe na telefon stacjonarny z Orange. Jesli dobrze mysle to plan powinien sie udac. Dzwonilem do Dropsa i moge tak zrobic tak przynjamniej powiedzial konsultant. Dodam jeszcze ze nie mam LLU tylko BSA.
Pozdrawiam i prosze o sugestie.
 #769341  autor: R.Mandano
 11 gru 2014, 02:30
Nie wiem co zażył konsultant przed rozpoczęciem dyżuru, ale w SWP Dropssa pisze jak byk, że usługa jest świadczona na łączu AKTYWNYM w technologii LLU.

Czyli łącze BSA odpada.
 #769508  autor: sa
 11 gru 2014, 18:28
Tyrson pisze:Cześć,

próbowałem dzisiaj przedłużyć kończącą się umowę z Netią - obecnie płacę 50,90, dostałem ofertę 45,90 (spróbuję jeszcze wynegocjować 3 mies za 1zł). Nie posiadam routera WiFi i chciałbym go od nich dostać, ale w tej ofercie kosztuje on 59zł. Myślicie że uda się go dostać za 1zł?
To tańsze o 5 zł to Faktycznie rezygnacja z faktury papierowej, super oszczędność :mrgreen: wiem,bo mam to samo...
Szczerze mówiąc w brodę sobie pluję że dałam się namówić 3-mce temu na przedłużenie ,bo jako były abonent lokalnego opa pochłoniętego przez najpierw internetię a potem netę miałam,tylko 49zł i powinnam na tym zostać,bo umowa była bezterminowa i mogłam w każdej chwili odejść po 30 dniowym wypowiedzeniu i teraz przejść na playa z modemem(koszt starteru 200zł z modemem LTE plus doładowanie za np.50zł) i włączyć opcję no limit za 45 zł miałabym to samo co teraz mam a i prędkości na porównywalnym poziomie,ale pewnie bez tego wieszania się neta przy brzydszej pogodzie,i braki prądu(u opa) jak jest teraz czy inne konserwacje ..Już kilkakrotnie posiadanie neta z sima ocaliło mi tyłek jak trzeba było nagle jakiś przelew puścić a neta stacjonarnego Niet bo właśnie jakaś konserwacja czy inny brak neta..No i niezależność byłaby większa,bo oferta na kartę i bez umowy...a zasięg playa akurat mam i to naprawdę dobry...
Dobra nażyłowałam się trochę i wracając do twojej oferty,to wi-fi czyli netia spot ma w regulaminie wpis że to jest..promocja, a koszt te 59,zł to faktycznie aktywacja ,konfiguracja i korzystanie ,ale z drugiej strony pisze w regulaminie:
"opłaty za urządzenia"punkt 6: umowy cyt"6.1-W przypadku przedłużania umowy w zakresie usługi internetowej przekażemy do korzystania urządzenie netia spot bez dodatkowych opłat miesięcznych(w cenie usługi internetowej)na okres trwania umowy.
I nie wiem czy i jak to dokładnie czytać a pytaj o ten punkt umowy jak go dokładnie rozumieć i czy wtedy te 59zł nie bedzie samą aktywacją...A jakby jednak się nie dało i te 59zł nadal by chcieli to kup własne wi-fi(porządny nadajnik za o.160zł kupisz i opłaca się mój ma już 1,6 roku i w pełni mi się spłacił,bo z własnym sprzętem wszędzie cię wezmą tj.każdy dostawca neta i masz Taniej niż bez własnego wi-fi)) i bierz umowę za 45,90zł,a wyjdzie ci na 24 m-ce taniej niż te 59zł co m-c.
Faktem jest że tylko nowi klienci mogą liczyć na abo za 39zł i netia spot za 1zł,a starzy muszą się męczyć na gorszych warunkach i /lub kombinować.
 #771476  autor: dzidek18
 19 gru 2014, 10:13
witam , dzisiaj dostalem taka oferte do przedluzenia. Jestem na laczach TPSA/ORange.
Internet Max 20
tel- 30min
telewizja 20zl do wykorzystania (15zl pakiet na start)=35zl
Razem 84,90zl brutto

Obecnie mam 89,90zl
oferta no limit(telefon+internet)

Jak dziala telewizja w neti? Jak bede mial wlaczone 2 komputery + telewizje
 #771481  autor: pakierhakierxd
 19 gru 2014, 10:22
Ja też żaluje ze przedluzylem w kwietniu ,jeszcze rok i 4 mce i Netii robie papa do operatora gdzie nie wymaga sie tel-Play/Koba max do 50zl mc,drogo w Netii na bsa i non stop awarie !

Pozdrawiam :)
  • Strona 9 z 33
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 33
  • 1
  • 7
  • 8