• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 95 z 624
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 624
 #767324  autor: jowita
 03 gru 2014, 17:47
shootem pisze:Jest nowa oferta limitowana. Jak w przypadku każdej zmiany, warto zalogować się do T-Mobile i sprawdzić, czy coś się zmieniło (o ile ma się oczywiście uprawnienia do przedłużenia umowy).
U mnie (dla Jump M za 69,99) pojawil sie iphone z tabletem Prestigio PMP 5670 za 9.00 (aktualnie brak) , LG G2 mini z tym samym za 149,90 (brak j.w.), Sony Xperia M2 z tabletem za 199 (brak j.w.) i LG G3 s z mikrowieżą HiFi za 399,03 (wczoraj byl chyba tanszy, ale mogla to byc pomylka jak tu ktos opisywal,jest to niewatpliwa nowosc).
Acha, i "Tablet Prestigio PMP 5670 lub jego opakowanie mogą posiadać ślady lekkiego użytkowania, które jednak nie mają wpływu na sprawność sprzętu" Hmm...

A oferta limitowana nie wyglada na szczegolna, chyba ze ktos marzyl o Huawei Ascend P7 LTE lub Nokia Lumia 735 za 9,00 (na iboa za 669,03 i 349,03), albo bedzie w stanie kupic sobie Z3 compact za troche mniej (ale i tak drogo jak dla mnie..) Co ciekawe, nasz dyskutowany ostatnio maly iphone 4s 8 jest drozszy, kosztuje 249. Nowinki LG3 s nie ma. Te wszystkie porownania naturalnie dla taryfy Jump M.
 #767352  autor: Wbl
 03 gru 2014, 19:43
Piotrzet, Anthrax: Wyzbyłem się marzeń o nagrodach za lojalność wobec sieci/kilka numerów u nich/czy wysokie rachunki i mi akurat te warunki odpowiadają, tylko lawiruję pomiędzy promocjami:)
Wbl pisze: Ok, IBOA odpada, bo nie ma co za bardzo na nich polegać. Ale ceny w cenniku podane są w ofercie "Mój T-Mobile" i tutaj już można podpierać się oficjalnym cennikiem. Jednak dlaczego ta cena jest niższa? U konsultanta też idzie wziąć telefon z tej oferty?
A odpowiedź na to pytanie podał mi zwykły konsultant, zatem się podzielę, może komuś to pomoże:
1) Z oferty "Mój T-Mobile" można brać tylko przez panel, konsultant nie da takiej ceny na telefon.
2) Ofertę nielimitowaną można sobie wyprosić/zażądać (zależy kto jakie ma usposobienie :) ) i można u konsultanta. Kiedy przedłużacie dwa numery, to jeden możecie przez panel, drugi u konsultanta. Nie ma znaczenia.
3) Neta na dwóch numerach można połączyć w dwóch taryfach jump po przedłużeniu umów, czyli kiedy w S te 250 MB na jeden numer to za mało, to odejmujemy od rachunku jednego 10 zł, a do rachunku drugiego dodajemy 12 zł i mamy na dwa numery łącznie nie 500 MB, a 1 GB transferu.

Jeśli mnie Pan okłamał, to dajcie znać, nim uścisnę sobie z nimi dłoń po raz kolejny.

Tak się zastanawiam, że w przypadku, kiedy biorę telefony z "Mój T-Mobile" i "Oferty limitowanej", to SUK nawet nie jest mi potrzebny, bo niższych cen nie dadzą, a i warunków taryfy na lepsze nie zmienią.
 #767389  autor: thonka
 03 gru 2014, 21:39
punkt 3 był już wałkowany wczoraj, jest dokładnie tak jak powiedział konsultant (szersze wyjaśnienie na 1. stronie). O ile dobrze pamiętam jest tylko warunek taki, że oba numery muszą być na jednym koncie abonenckim (jedna osoba może mieć wiele kont). Pamiętać tylko trzeba, że to jest 1GB na dwa numery bez rozgraniczenia ile który może wykorzystać transferu. Jednym będzie się to podobać, innym nie. Wprowadzenie limitu to dodatkowe 2zł.

Na chwilę obecną jeżeli nie masz parcia na roaming w Jump S (można otrzymać po 30 minut do UE i w roamingu co jest normalnie częścią Jump M) to rozmowa z konsultantem jest bez sensu, gdy interesujące Ciebie urządzenie w iBOA jest tańsze.
Swoją drogą z punktu widzenia konsumenta po tylu latach dopiero teraz mogę powiedzieć, że iBOA rzeczywiście spełnia swoją rolę jako kanał sprzedaży.
jowita pisze:U mnie (dla Jump M za 69,99) pojawil sie iphone z tabletem Prestigio PMP 5670 za 9.00 (aktualnie brak)
ciekawe, bo np. ja mam tą ofertę za 209zł ;) bez tabletu za tyle samo ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #767420  autor: st.konsultant
 03 gru 2014, 22:49
Grzes1000 pisze:Phonemaniac napisz jaki pakiet internetowy wynegocjowałeś w tym abo za 119
W tej taryfie jest 3 GB w Polsce i 3 GB w EU.
 #767423  autor: st.konsultant
 03 gru 2014, 22:57
Wbl pisze:Piotrzet, Anthrax: Wyzbyłem się marzeń o nagrodach za lojalność wobec sieci/kilka numerów u nich/czy wysokie rachunki i mi akurat te warunki odpowiadają, tylko lawiruję pomiędzy promocjami:)
Wbl pisze: Ok, IBOA odpada, bo nie ma co za bardzo na nich polegać. Ale ceny w cenniku podane są w ofercie "Mój T-Mobile" i tutaj już można podpierać się oficjalnym cennikiem. Jednak dlaczego ta cena jest niższa? U konsultanta też idzie wziąć telefon z tej oferty?
A odpowiedź na to pytanie podał mi zwykły konsultant, zatem się podzielę, może komuś to pomoże:
1) Z oferty "Mój T-Mobile" można brać tylko przez panel, konsultant nie da takiej ceny na telefon.
2) Ofertę nielimitowaną można sobie wyprosić/zażądać (zależy kto jakie ma usposobienie :) ) i można u konsultanta. Kiedy przedłużacie dwa numery, to jeden możecie przez panel, drugi u konsultanta. Nie ma znaczenia.
3) Neta na dwóch numerach można połączyć w dwóch taryfach jump po przedłużeniu umów, czyli kiedy w S te 250 MB na jeden numer to za mało, to odejmujemy od rachunku jednego 10 zł, a do rachunku drugiego dodajemy 12 zł i mamy na dwa numery łącznie nie 500 MB, a 1 GB transferu.

Jeśli mnie Pan okłamał, to dajcie znać, nim uścisnę sobie z nimi dłoń po raz kolejny.

Tak się zastanawiam, że w przypadku, kiedy biorę telefony z "Mój T-Mobile" i "Oferty limitowanej", to SUK nawet nie jest mi potrzebny, bo niższych cen nie dadzą, a i warunków taryfy na lepsze nie zmienią.

Muszę Cię zmartwić co do punktu 3....Do 31 listopada tak to właśnie wyglądało. Zwiększało się na numerze A internet z 250 MB do 1 GB (koszt 10 zł). Następnie robiło się Connect z numerem B. Numerowi A opłata wzrastała o 2 zł, ale numerowi B obniżała się o 10 zł. Czyli w sumie płacąc tylko 2 zł więcej mieliśmy 1x1G (wspólny pakiet) zamiast 2x250 MB.

Od 1 grudnia, w taryfie JUMP S, za 10 zł pakiet zwiększa się do 500 MB. Czyli powyższa operacja nie ma sensu, ponieważ płacąc 2 zł więcej mamy internetu tyle samo. Opcja może być dobra tylko dla przypadków takich, gdzie np numer B w ogóle nie potrzebuje internetu...

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007664.pdf
Punkt 8, w tabelce jest info o 500 MB za 10 zł w taryfie JUMP S.
 #767426  autor: st.konsultant
 03 gru 2014, 22:59
thonka pisze:punkt 3 był już wałkowany wczoraj, jest dokładnie tak jak powiedział konsultant (szersze wyjaśnienie na 1. stronie). O ile dobrze pamiętam jest tylko warunek taki, że oba numery muszą być na jednym koncie abonenckim (jedna osoba może mieć wiele kont). Pamiętać tylko trzeba, że to jest 1GB na dwa numery bez rozgraniczenia ile który może wykorzystać transferu. Jednym będzie się to podobać, innym nie. Wprowadzenie limitu to dodatkowe 2zł.

W przypadku Klientów indywidualnych, Connect może być zrobiony dla dwóch różnych osób. Nie musi być to samo konto. Dla firm musi być ten sam REGON.
 #767427  autor: st.konsultant
 03 gru 2014, 23:00
Maly745 pisze:Profirma XL jump za 89,99zl jaka jest cena iphona 6 plus 64 GB proszę o cenę wiedzących, przy przedluzeniu

Nie ma profimy JUMP XL w tej kwocie. Obecnie jest opcja 109,99 (droższy telefon) i 149,99. Przy tej drugiej opcji jakiś rabat dają SUK. Ale na pewno nie 60 zł taniej.
 #767433  autor: parasolcia
 03 gru 2014, 23:27
Witam, mam takie pytanie umowa kończy mi się 18 grudnia. Poza tym mam 2 numery w tmobile na abonament, zawsze płacone na czas. W sieci jestem około 15 lat. Jaka cene telefonu samsunga s5 można byłoby wynegocjować przy abonamencie 69,99 zł?? Dziękuje za odpowiedź
 #767439  autor: thonka
 03 gru 2014, 23:48
parasolcia pisze:Jaka cene telefonu samsunga s5 można byłoby wynegocjować przy abonamencie 69,99 zł?
ok. 1200zł, w ofercie limitowanej jakieś 950zł.
st.konsultant pisze:Od 1 grudnia, w taryfie JUMP S, za 10 zł pakiet zwiększa się do 500 MB.
łooo. To teraz w ogóle nie opłaca się manewrować z Connectem. Zmuszanie do wyższych taryf aż nad to widoczne. Mocne promowanie M i L.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #767440  autor: st.konsultant
 03 gru 2014, 23:53
W M nic się właściwie nie zmienia. Było 500 MB za 10 zł i nadal jest. Straciła tylko taryfa JUMP S, a zyskały wszystkie od L w górę.
 #767441  autor: thonka
 03 gru 2014, 23:56
Nowi z 2x wyższym limitem w M, L i XL, w miarę dobre ceny urządzeń wszędzie po za S. Mimo wszystko widać, że S to taka kula u nogi i trzymają ją do niewymagającego klienta co widać po ofercie telefonów za ok. 100zł, konkurencja potrafi się mocniej postarać. A że pewnie jest najpopularniejszą opcją to z drugiej strony starać się nie trzeba...

#767445  autor: i.slepy
 04 gru 2014, 00:01
thonka pisze:Nowi z 2x wyższym limitem w M, L i XL, w miarę dobre ceny urządzeń wszędzie po za S. Mimo wszystko widać, że S to taka kula u nogi i trzymają ją do niewymagającego klienta. A że pewnie jest najpopularniejszą opcją to z drugiej strony starać się nie trzeba...
całkiem niefajnie z ich strony. Od początku upatrywałem sobie Jump S z dorzuconym limitem do 1 GB za dyszke a tu taki zonk. Nadal licze, że pójdą po rozum do głowy i jak będę robił przedłużenie, to znajdzie się podobna taryfa.
 #767452  autor: parasolcia
 04 gru 2014, 00:11
thonka pisze:
parasolcia pisze:Jaka cene telefonu samsunga s5 można byłoby wynegocjować przy abonamencie 69,99 zł?
ok. 1200zł, w ofercie limitowanej jakieś 950zł.
Przed chwila sprawdzilam oferte z "mój tmobile" i cena samsung s5 była 899 zł. Dałoby się wynegocjować mniej? :)
 #767492  autor: Maly745
 04 gru 2014, 09:42
st.konsultant pisze:
Maly745 pisze:Profirma XL jump za 89,99zl jaka jest cena iphona 6 plus 64 GB proszę o cenę wiedzących, przy przedluzeniu

Nie ma profimy JUMP XL w tej kwocie. Obecnie jest opcja 109,99 (droższy telefon) i 149,99. Przy tej drugiej opcji jakiś rabat dają SUK. Ale na pewno nie 60 zł taniej.
Od kiedy nie ma tej oferty?
Podpisałem aneks i mam jump profirma XL za 89,99zl
 #767543  autor: Balzak311
 04 gru 2014, 14:00
W zeszłym tygodniu przedłużyłem umowę z t-mobile, otrzymałem proFirma M za 49,99 1,5GB internetu i Sony Xperia M2 za 19zł, umowa na 24 miesiące, karta kurier itp bezpłatnie.
 #767550  autor: MatmaN
 04 gru 2014, 14:25
A możesz mi powiedzieć ile miałeś do końca umowy? Przedłużyłeś internetowo czy telefonicznie?
Najlepsze jest to, że aktualnie w "Mój T-mobile" jump M jako jedyna opcja nie ma LTE. Wszystkie pozostałe (z JUMP S włącznie) - mają LTE. WTF? (chociaż może to tylko błąd w opisie?)
 #767555  autor: Guciu
 04 gru 2014, 14:54
Balzak311 pisze:W zeszłym tygodniu przedłużyłem umowę z t-mobile, otrzymałem proFirma M za 49,99 1,5GB internetu i Sony Xperia M2 za 19zł, umowa na 24 miesiące, karta kurier itp bezpłatnie.
Dla uściślenia. 49,99 zł netto prawda ? mogłeś ugrać ciut więcej a mianowicie 150 zł zniżki od cennika na telefon zamiast 100.
Dodatkowo takie info. proFirma M występuje tak na prawdę w 3 wersjach. 39,99; 49,99 oraz 59,99 i różnią się następnie cenami słuchawek. Dodatkowo w najtańszej opcji nie można otrzymać (albo mnie okłamano :) ) żadnej zniżki na aparat oraz internet tylko 1 GB. Więc chyba najkorzystniej jest brać ten za 49,99.
 #767564  autor: Theman
 04 gru 2014, 15:14
Cześć, od miesiąca śledzę to forum, bo mam dwie umowy do przedłużenia - Rodzina 60, jedna kończy mi się w lipcu a druga w sierpniu. Jak myślicie, kiedy opłaca się zacząć walczyć o przedłużenie i nową słuchawkę, w momencie, kiedy do końca umowy pozostaje 6 miesięcy, czy trochę później? Chciałbym już na początku marca napisać do T-Mobile maila z pytaniem jak wypowiedzieć umowę, bo zeszłym razem to podziałało i SUK napisalo do mnie jeszcze tego samego dnia. Telefony mam na firmę
 #767576  autor: Micho
 04 gru 2014, 15:47
Theman pisze:Chciałbym już na początku marca napisać do T-Mobile maila z pytaniem jak wypowiedzieć umowę, bo zeszłym razem to podziałało
Teraz nawet się nie wzruszą na to :)
Theman pisze:kiedy do końca umowy pozostaje 6 miesięcy, czy trochę później?
Pytanie do http://www.wrozbitamaciej.pl :) Po prostu obserwuj oferty i jak coś ci przypasuje to bierz. Raz oferty są dobre, innym razem (jak teraz) cieńkie. Krąży opinia, że dobrze już było, lepiej już być nie musi.
  • Strona 95 z 624
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 624
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95