• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #766923  autor: perdos1
 02 gru 2014, 14:35
darkangel pisze:Tylko zauważ że ostania promocja była nie na złotówki a na minuty :(, jak tak dalej pójdzie to będzie psucie się Minimaxa.
Moim zdaniem zmienią minimaxa gdzieś pod koniec stycznia/początek lutego. Rok temu dali na święta 9gr/min i wprowadzili nową taryfę z tą stawką, w tym roku jest promocja na no-limit co wskazuje na modyfikacje minimaxa. Poza tym, musza reagować, bo takie NJU nie śpi i ciągle ulepsza ofertę. Myślę, że wprowadzą no-lmit do wszystkich za 19/20 zł, podobnie jak w RBM, bo jeśli dalej będą promocje doładowań tylko z minutami, to minimax straci sens całkowicie, RBM będzie lepszy w każdym aspekcie (30 zł za full no limit+3GB, 20 zł za same rozmowy).
darkangel pisze:Jestem ciekawy czy będzie w tym miesiącu jakieś porządne promo doładowań, i odrazu ładuję za 51zł :)
Postawiłbym wszystko co mam na to że promo będzie w mikołajki, pytanie tylko czy ze złotówkami czy z minutami.
 #766944  autor: martin76
 02 gru 2014, 16:09
Moze wlasnie przez swiateczna promocje byly minuty w doladowaniu a nie bonusowe plny.
 #766947  autor: Blank
 02 gru 2014, 16:16
Tylko wy nie bierzecie pod uwagi kilku spraw związanych z RBM i minimaxem.

1. RedBull mobile - musisz doładowywać za 50 zł co 100 dni (~15 zł / mc), 100 zł co 5 miesięcy (~20 zł / mc), lub 25 zł co miesiąc.
a. Nie masz możliwości "ucieczki" ze środkami. RedBull nie posiada taryfy, w której ważności konta są bardziej korzystne.
b. W minimax masz możliwość "ucieczki" ze środkami, chociażby poprzez zmianę taryfy na PnK RWK, lub Formułę Play na kartę (5 zł / 50 dni = ~3 zł miesięcznie)
c. W minimax możliwe jest "zapłacenie" za no limit z środków promocyjnych, a te można uzyskać chociażby dzięki jednodniowym promocjom. Przy 65%+ zmniejsza koszt pakietu nielimitowanych rozmów do ok. 18,33 zł miesięcznie. W RBM można zapłacić tylko z konta głównego.
2. W minimaxie nie musisz nic aktywować. Rozmowy, czy SMSy są nielimitowane po przekroczeniu określonego progu. W RBM konieczna jest aktywacja odpowiedniej usługi, a następnie pilnowanie tej uslugi, aby aktywować ją ponownie, po utracie ważności.
3. Play na kartę MINIMAX jest taryfą bardziej znaną od Red Bull mobile

Biorąc to wszystko pod uwagę, WĄTPIĘ (choć chciałbym się mylić) w korzystne zmiany w minimaxie.
Tym bardziej, że Orange takowych nie wprowadza.
Odpowiedzią na nju w większym stopniu jest jednak RBM, a widać, że niektóre działania P4 wyprzedzają nju. Pakiet no limit za 20/30 zł (rozmowy / rozmowy+SMS+net) jest znacznie atrakcyjniejszą ofertą od tego co oferuje nju, a jednocześnie oferta za 39 zł (pełny no limit w ofercie abonamentowej) jest odpowiedzią na ostatnie działania (39 zł w nju mobile), która jednoznacznie musi być utożsamiana z pogorszeniem oferty Red Bull mobile na abonament.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #767010  autor: Luctus
 02 gru 2014, 18:35
Mam takie pytanie, żeby skorzystać z tej świątecznej promocji, chciałem postąpić dokładnie tak jak napisał divhashmorex w innym temacie, tzn:
Obecnie 5 zł: kup starter Play na kartę Rok Ważności konta za 5 zł i aktywuj Pakiet 10 za 5. Aktywuj promocję świąteczną, a do 1 stycznia, będziesz mógł rozmawiać do wszystkich sieci bez ograniczen.
Tylko mam pewną wątpliwość. Po aktywacji startera z RWK jest na koncie 5zł ważne 10 dni. A świąteczny pakiet jest ważny niecały miesiąc. Da się to obejść inaczej niż doładowując konto za 5zł?

Swoją drogą na opakowaniu startera jest napisane "ROK ważności konta po każdym doładowaniu", a w środku po otwarciu jest dopisek "kwotą już od 5zł", a można chyba doładować online dowolną kwotą czyli np. 1zł?
 #767046  autor: tuchas
 02 gru 2014, 19:27
Luctus pisze:Mam takie pytanie, żeby skorzystać z tej świątecznej promocji, chciałem postąpić dokładnie tak jak napisał divhashmorex w innym temacie, tzn:
Obecnie 5 zł: kup starter Play na kartę Rok Ważności konta za 5 zł i aktywuj Pakiet 10 za 5. Aktywuj promocję świąteczną, a do 1 stycznia, będziesz mógł rozmawiać do wszystkich sieci bez ograniczen.
Tylko mam pewną wątpliwość. Po aktywacji startera z RWK jest na koncie 5zł ważne 10 dni. A świąteczny pakiet jest ważny niecały miesiąc. Da się to obejść inaczej niż doładowując konto za 5zł?

Swoją drogą na opakowaniu startera jest napisane "ROK ważności konta po każdym doładowaniu", a w środku po otwarciu jest dopisek "kwotą już od 5zł", a można chyba doładować online dowolną kwotą czyli np. 1zł?
Moim zdaniem powinieneś mieć mimo wszystko no limit po wykorzystaniu tych 10 zł mimo wszystko że jest ważność tylko na 10 dni.
 #767057  autor: bolek2004
 02 gru 2014, 19:39
No tak tylko że promocja będzie aktywna póki będą wychodzące czyli 10 dni. Najprościej doładować za te 5zł.
Jest opcja ze zmianami taryf, trzeba by robić co 14 dni i wtedy nie trzeba doładowywać ale wydaje mi się że to za duża kombinacja bo za każdym razem po zmianie taryfy trzeba by aktywować promocję od nowa, a z samymi zmianami taryf w play jest różnie, i przeważnie po zmianie nie ma możliwości od razu aktywacji pakietów więc to strata czasu. doładowanie za 5zł to nie majątek przecież.
Minimalne doładowanie w play to 5zł, nie da się doładować konta za 1zł, zresztą nic by to nie dało bo ważność konta się nie przedłuży.
 #767058  autor: Emsi
 02 gru 2014, 19:43
Luctus, po co kombinować?! Kupiłeś starter za 5zł, teraz doładujesz za 5zł i masz no limit na cały miesiąc za 10zł. I tak jesteś do przodu. Jeżeli aktywujesz 10za5, to zostanie Ci jeszcze 5zł ważne rok. Schowasz sobie starter do szuflady i może za rok (albo jeszcze wcześniej) będzie jakaś promocja i będziesz miał starter Play jak znalazł.
 #767086  autor: Luctus
 02 gru 2014, 20:21
Oczywiście, że 5zł to nie majątek, ale gdyby się dało bez, to po co ładować na zapas ;)
W każdym razie doładowałem, włączyłem 10za5, włączyłem świąteczną promocję i wszystko działa :)
 #767157  autor: Otik
 02 gru 2014, 22:52
Czyli jeśli posiadam dużo minut z promocji zbieraj minuty i nie wydaje pieniędzy z konta głównego ta promocja nie jest dla mnie?
 #767170  autor: cvas
 02 gru 2014, 23:42
Na to wygląda, biorąc pod uwagę kolejność "schodzenia" pakietów/minut/złotówek.

Cóż człowiek, nawet światło się załamuje.
 #767772  autor: martinezowiec
 05 gru 2014, 01:20
Mogę Wam powiedzieć co będzie po 2.01 w Play. Będą darmowe rozmowy wewnątrz sieci Play dla wszystkich ofert (abonament, karta i mix). Nie wiem tylko jak z osobami z abonamentem i miksem z taryfami sprzed 1.01.2015: czy darmowe w Play włączą im się automatycznie, czy też będzie to wymagało doczekania do końca oferty, wpisania jakiegoś kodu, czy też ich ta oferta nie będzie obowiązywać. Ta ostatnia opcja wydaje mi się najmniej prawdopodobna, bo to wkurzyłoby chyba zbyt wielu abonentów.

Skąd to wiem? Już chyba ze dwa miesiące temu był u mnie ankieter z badaniem dla Playa i badał właśnie taką ofertę: "od 1.01.15 już nigdy nie zapłacisz za rozmowy w Play" (w dopowiedzeniu było że oferty na kartę i abonamentowe) i pytał co o niej sądzę, czy mi się podoba, plusy i minusy itp. Powiedziałem że mi się podoba, tylko boję się o stabilność i pojemność sieci. Bo jak wszyscy zaczną wisieć na telefonie to może być słabo. Nie wiem co im wyjdzie z badań i czy to wprowadzą bez żadnych modyfikacji, ale myślę że większość ludzi była za, a oni nie testują ofert jeśli poważnie nie myślą o ich wprowadzeniu (ten ankieter wspominał mi że przed wprowadzeniem pierwszej formuły 4.0 też robił badanie dla Play i oferta weszła z minimalnymi zmianami na lepsze).
 #768358  autor: bobiwr
 06 gru 2014, 22:55
martinezowiec pisze:Mogę Wam powiedzieć co będzie po 2.01 w Play...
Woow! Zaczynamy koncert życzeń noworocznych?
P.S. Szkoda, że mój pies nie akceptuje ankieterów, zmuszając mnie do życia w nieświadomości nadchodzenia zmian. :)
 #768361  autor: Blank
 06 gru 2014, 23:01
No paczajta państwo, zazwyczaj trolle z wychylaniem główek czekały do ogłoszenia konferencji.
Wtedy się zaczynały cuda i dziwy :D
Jak chociażby o zmianie minimaxa, w co - co najciekawsze - sporo ludzi uwierzyło. Aż szkoda, że nie zapisałem oryginalnego kometnarza xD

P.S. Masz mądrego psa :)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #769289  autor: martin76
 10 gru 2014, 21:43
Ciekawe spostrzezenie. Mam taryfe MiniMax i swiateczna promocje wlaczylem cos pod koniec listopada gdy mialem juz wygadane 29zl na no limit w MM. Ewidentnie do konca miesiaca wygadalem jeszcze za 1,27 (nie naliczylo sie oczywiscie) i licznik swiatecznej promocji (wydane zlotowki) stal na 0zl, bo osiagnalem juz no limit przez wygadanie wczesniej 29zl. W grudniu musialem wygadac tylko jeszcze brakujace 8,73 i wskoczyla swiateczna promocja - no limit za 10zl.
Ze az tak uczciwie Play bedzie rozliczal to jestem w szoku :D
 #769334  autor: garfield-
 11 gru 2014, 00:57
martin76 podejrzewam, że jest jeszcze inaczej, poprsu liczą koszty do 10 PLN. Ja miałem już nie limitowane w listopadzie od dawna (wydzwaniam ponad 600 minut średnio). Aktywowałem tą promocję jakoś dzień czy dwa przed 1 grudnia i mi się teraz zatrzymało na 8,81.
 #769340  autor: martin76
 11 gru 2014, 02:21
No wlasnie o tym napisalem ;)
Mysle, ze jakbym w zeszlym miesiacu wygadal 10zl na inne numery poza play, po tym jak wczesniej licznik juz zatrzymal sie na 29zl, to w grudniu z automatu mialbym no limit nawet nie wydajac zlotowki.