• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#763067  autor: bazooka
 15 lis 2014, 08:55
Powyższe opisane przeze mnie podejście działa w przypadku połączenia z internetem w formie NON-STOP, a nie przygodnego korzystania. Zakładam, że smartfon jest smartfonem jeśli jest podłączony do netu cały czas... tu jest między nami różnica :)
Warto jeszcze byś sprecyzował co masz na myśli używając wyżej słowa "telefon" - byśmy się dobrze rozumieli.

Nie, nie ma 300MB i broń boże nie namawiam Cię na Orange, bo oferty pakietów obecnie, jak pisałem, orange nie ma najlepszej.

...ale możesz zastosować sposób, który opisałem wyżej, by korzystanie z 300MB transferu/m-c nie było problemem nawet w przypadku braku optymalnego pakietu w Orange :)
Pamiętajmy, że te same pakiety się sumują, o czym nie napisałem wyżej :)

#763069  autor: cyanoone
 15 lis 2014, 09:11
Zieloni też robią promocje doładowań i wychodzi podobnie/taniej. Zresztą zawsze można użyć kuponu na Allegro i również jest ok. Ja lubię prostą ofertę, więc w Orange nic taniego i dobrego nie znajdę.
Pozdrawiam ;)
PS ta promocja 19 gr nie wyłącza się czasem po doładowaniu? Bo gdzieś tak czytałem.

#763074  autor: bazooka
 15 lis 2014, 09:31
Nie, nie wyłącza... a już niedługo sprawdzę, czy nie wyłącza przy zmianie taryfy.

Jeśli Zieloni dają 100% do doładowania to daj namiary, skorzystam.
Jeśli podpięcie karty do konta i zainstalowanie aplikacji jest wyzwaniem - to nie ma tematu i w Orange jest bardzo drogo :)
Co do doładowań z allegro to ja Ciebie bardzo przepraszam, ale nie porównuj tego do 100% do doładowania...a jeśli nawet tak patrzeć to do orange też na allegro można uprzeć się kupować "zdrapki".

Termin "Prosta oferta" odnosi się do profilu użytkownika i jest od niego uzależniona... prosta oferta była w Virgin w BK, jest w Kluczu - więcej korzyści zawsze ma się gdy trzeba co nieco popilnować, aktywować - i wtedy można pogrzebać w Orange - tu się zgadzam.

#763168  autor: cyanoone
 15 lis 2014, 15:11
Zieloni dawali 100% pod koniec wakacji. Karty nie mam i nie chce mieć, wolę jak już płacić telefonem (iko). O allegro wspomniałem ze względu na 20 zł zniżki. Ostatnio płaciłem 33 (ok) za doładowanie 60, a w zasadzie to 2 osobne 50 i 10. Prawie 100% i nie trzeba karty.
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #765610  autor: Franciszka
 27 lis 2014, 12:34
Niestety jest to sieć na którą skarżą się wszyscy wokoło ( nie tylko ja) - bardziej nachalnych konsultantów jeszcze nie spotkałam. Support beznadziejny. A jak mój kumpel zamówiłam iphona, nie dostał go przez 1,5 tyg i tam zadzwonił okazało się że zgłoszenie nie przeszło dalej. A dodam że ta oferta miała go zatrzymać w tej sieci - nie muszę mówić jak to się skończyło
 #765637  autor: krzysztof.ka
 27 lis 2014, 13:56
Miałem już podpisane umowy ze wszystkimi 4 sieciami i powiem, że najmniej natrętny jest Plus, potem T-mobile, Orange. Można różne rzeczy mówić o tych sieciach, ale najgorszą obsługę pamiętam z Play. Ci potrafili telefonować mimo braku zgody na przestawianie ofert handlowych. W moim kręgu rodziny dalszej i znajomych obecnie jest trendo odchodzenia od Play. Najczęściej wybierany jest Orange, bez względu czy flagowa marka czy nju mobile.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.
 #765872  autor: zwariowany.kurczak
 28 lis 2014, 12:40
Beznadziejna obsługa w salonach - firmowych jak i partnerskich. Wręcz szkodzą Klientowi w imię tabelek i wyników... Dwukrotnie zrobili mi jaja z numerem MNP, raz nawet skończyło się interwencją rzecznika Orange. Oferta jak oferta - zależy kto co potrzebuje, kalkulator w dłoń.

Choć znam jeden salon, bardzo konkretne Panie, dlatego tam polecam zakup abonamentów :D Nigdy nie wciskały, delikatne pytanie czy jednak abonament, a nie karta.... Dalsze prowadzenie wniosku bez zastrzeżeń, informacje aż nadto co musi wiedzieć Klient MNP, np. nie można się dodzwonić tylko z jednej sieci po przeniesieniu, co zrobić... itd.

Więc jak się trafi, ja odczułem MEGA presję na wyniki, nawet kosztem Klienta.
 #765880  autor: user_delete26
 28 lis 2014, 13:13
Akurat te salony partnerskie to nie tylko w Orange kuleją, w Play np. gdy czegoś się nie potrafi, to odsyła się klienta do firmowego salonu. Standard. Z doświadczenia, to załatwiam już sprawy w firmówkach, a najlepiej w centrali.