• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 #765480  autor: Emsi
 26 lis 2014, 19:39
To karta i decyzja dzieciaka. Moja służy tylko do odbierania od czasu do czasu połączeń z Orange, więc mnie pakiety nie interesują. Jedyna rzecz, którą aktywuje to RWK.

sebusy, jeżeli Ci w czymś to pomoże, to mogę Ci obiecać. Jeżeli nie weźmiemy pod uwagę, karty która leżakuje w szufladzie, to nigdy nie korzystałem z Orange i raczej nie będę miał powodu by skorzystać. Jeżeli się wycofają z RWK, to nawet takiej szufladowej nie będę miał.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2014, 10:56 przez Emsi, łącznie zmieniany 1 raz.
 #765519  autor: krzysztof.ka
 26 lis 2014, 23:03
Pakiety sms są w zakładce uslugi dodatkowe > wszystkie uslugi.
Jak najbardziej są dostępne do aktywacji.
Niestety, Orange ma niektóre rzeczy pochowane i niepoukladane, dlatego ja zawsze wchodzę do usług z zakładki wszystkie uslugi, bo tam przynajmniej mam wszystko i sprawdzam po kolei, każdy wiersz po wierszu.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.
 #765592  autor: Emsi
 27 lis 2014, 10:33
Trochę mają tam bałagan. Młody się poirytował i usunął konto, przez co kolejna rejestracja dla jego numeru będzie możliwa za 48h. Może faktycznie lepsza opcja dla niego to będzie Nju. Miałem tam konto i było o wiele bardziej przejrzyste. Ciężko mu dogodzić. :D
 #768574  autor: Emsi
 07 gru 2014, 19:53
krzysztof.ka pisze:Pakiety sms są w zakładce uslugi dodatkowe > wszystkie uslugi.
Jak najbardziej są dostępne do aktywacji.
http://oi62.tinypic.com/4v5uah.jpg Dobrze patrzę?

Bo nie wiem co nie tak klikam, że mam tak:
AntyBillszok, BlackBerry BIS Absolute, Complete i Messaging, Blokada powiadomień o kosztach połączeń, Blokada premium data, Blokada prezentacji własnego numeru, Blokada Streaming, Blokady Połączeń, Blokady serwisów Premium, Go Europe/Wakacje, Indywidualna Notyfikacja Premium, Kontrola Rodzicielska, Ktoś dzwonił, Limity na uslugi Premium, LTE, Masz za staż, MMS Specjalny (przychodzący), Multi Box, Orange Ekstra Numer, Pakiet 1 GB na 30 dni odnawialny, Pakiet 200 MB na 30 dni odnawialny, Pakiet Orange World, Poczta Głosowa, Premia na kartę, Przestrzeń w Orange Cloud, Roaming, Rozmowa na koszt Odbiorcy, Skarbonka, Usługa blokująca *7xxx oraz Zadzwoń Teraz - blokada odbierania powiadomień / blokada wysyłania powiadomień.

Nie mam natomiast możliwości aktywacji pakietów SMS-ów oraz pakietu rozmów w Orange.
 #786308  autor: Rosolak
 22 lut 2015, 00:31
Nigdy nie korzystałem z pakietów
danych w pomarańczy, stąd kilka
pytań. Jak jest z sumowaniem
pakietów danych? Czy łączą się z
transferem z promocji typu 6GB za 6zł
i z kodami Lion i coś tam jeszcze?

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #786315  autor: MarekAG
 22 lut 2015, 01:23
Piękny wiersz biały ;)

Te pakiety nie łączą się.
Choć zdarzają się takie,
które aktywuje się pod
tym samym numerem i
wtedy transfer się sumuje.
Ale to jest raczej
rzadkość.
 #786328  autor: Rosolak
 22 lut 2015, 09:20
OK, czyli kwestię transferu promocyjnego mamy rozstrzygniętą. A jak jest z transferem w ramach tych pakietów 1G i 200MB. Te się normalnie sumują i można nimi wydłużać poprzedni pakiet?

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
 #786329  autor: bazooka
 22 lut 2015, 09:25
Tylko te same nominały się sumują i wydłużają - uważaj tylko, bo na stronie Orange.pl poprzez swoje konto można aktywować tylko pakiety cykliczne - te niecykliczne aktywuje się kodami USSD bądź SMSami.
Napisz jednak na czym Ci najbardziej zależy, bo być może taryfa YES wcale nie jest dla Ciebie najlepsza: ile MB / m-c, minuty dokąd i ile, smsy?
 #786330  autor: Rosolak
 22 lut 2015, 09:33
Najbardziej zależy mi na opcji kupuję większy pakiet np. 1GB i niewykorzystany transfer przedłużam mniejszymi pakietami. Poza tym zależy mi na RWK (karta do odbierania połączeń z Orange).

#786332  autor: bazooka
 22 lut 2015, 09:43
Hmmm, wcześniej pisałeś o SMSach dlatego pytałem, ale skoro tak to dla Ciebie jest taryfa Orange Free na kartę i obecne doładowania z bonusami danych:
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
Owe bonusowe pakiety przedłużysz poprzez SMS o treści START na 8002 - więcej tutaj:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=79692 - czytaj całość :!:

Tak jak napisałem, mniejszym pakietem nie przedłużysz większego (tylko te same nominały).
 #786344  autor: Rosolak
 22 lut 2015, 10:35
Chyba mnie z kimś pomyliłeś, ja o SMS-ach nic nie pisałem. ;) Ale dzięki za czas poświęcony. Z tego co wiem, to w OFNK nie ma opcji wykupienia pakietów, tylko i wyłącznie bonusy po doładowaniu, a skarbonki nie chcę robić.

#786350  autor: Niezgodna7
 22 lut 2015, 11:01
Rosolak.
Jaka tam skarbonka? Wydasz np. 50zł, dostaniesz 2,2GB. Popykasz se ile trzeba, później zmienisz taryfę, wykupisz sobie za te 50zł ileś tam pakietów.
PS. W dodatku masz teraz promocję doładowań przez bank. Więcej GB wpada we FREE.
 #786355  autor: Rosolak
 22 lut 2015, 11:31
Nie potrzebuję kilka giga tylko coś ok. ~ 300MB na miesiąc. Żonglerka taryfami to już będzie ostataczność. Zostańmy więc przy Yes i kolejny mój pomysł. Czy można aktywować kilka pakietów 200MB jednocześnie, transfer ten się zsumuje, a w następnych miesiącach wydłużać kolejnymi paczkami 200MB?

#786358  autor: Niezgodna7
 22 lut 2015, 11:48
Ok.
Tak, pakiet tego samego typu przedłuży ważność, czyli co 29 dni kupujesz za 5zł nowy.
 #786359  autor: bazooka
 22 lut 2015, 11:49
@Rosolak - wybacz, ale moje podejście jak i Calma jest minimalistyczne - a wcześniej nie napisałeś ile MB potrzebujesz :) Widać troszkę nie rozumiesz tej idei, bo jeśli doładujesz za 50zł to możesz (teoretycznie) 14GB, które otrzymasz w bonusie przedłużyć do końca 2016roku, czyli mieć ok630MB/m-c za 50zł(ba i to nawet te 50zł wydać później!), a Ty chcesz uparcie wykupować po 5zł / 200MB czyli za 22miesiące jakie pozostały do końca 2016r - chcesz wydać min.110zł a jeśli chcesz sumować małe paczki po 5zł np 2 w ciągu jednego miesiąca to...220zł lub adekwatnie troszkę mniej jeśli 3 x 200MB starczą Ci na 2 miesiące.
Spoko luz Twój wybór.
Ale skoro tak to ja jednak proponowałbym Ci nju mobile na kartę - o ile nie masz nic teraz na koncie w Orange (lub jak wykorzystasz) - przechodzisz wysyłając SMSa a tam paczka 350MB za 7zł:
http://www.njumobile.pl/oferta/nju-na-k ... .sunwww104
Zejdź prawie na sam dół strony.
To też jest opcja do odbierania połączeń w Orange :)

P.S.
Faktycznie z SMSami Cię pomyliłem :oops:
 #786369  autor: Rosolak
 22 lut 2015, 13:01
Rozumiem sens OFNK, ale jest mi to niepotrzebne, nawet jak jest tańsze i korzystniejsze. Czasem lepiej przepłacać niż magazynować. Nju wziąłbym, ale chcę wbijać co miesiąc za 5zł, a transfer z taką taryfikacją powinien mi styknąć i jeszcze coś przejdzie na następny miesiąc.

#786374  autor: bazooka
 22 lut 2015, 13:11
Rosolak pisze:Czasem lepiej przepłacać niż magazynować.
Oczywiście tak może być, ale ukrywając, że np nie chcesz magazynować, i chcesz mieć to tylko czasowo - to jednak ukryłeś gdzieś w niedomówieniu... :)
 #786379  autor: Braymer
 22 lut 2015, 13:44
Na forum zwykle polecane jest to, co najtańsze dla konkretnej osoby, ale jak Ty chcesz mieć drożej...
Teraz Free i Smart opłacają się bardzo. Free głównie do internetu, a Smart również do rozmów w sieci i smsów do wszystkich.
 #786390  autor: Rosolak
 22 lut 2015, 14:29
Tak wiem, ale numer jest cenniejszy niż kilkanaście złotych oszczędności. W razie W, chcę mieć zabezpieczenie szybkiego przeniesienia. Mam dwa numery (główny w Play) i wyłącznie dzwonię z głównego. Drugi numer chcę utrzymać i myślałem żeby wrzucić go do Orange i do smartfona pod neta. Chyba, że Free i jakaś opcja na wykorzystanie środków, albo ostatecznie ta żonglerka taryfami. Ale... Nie wykorzystam transferu z bonusu i pójdzie pewnie się ... przy zmianie taryfy. Mam rację?

#786391  autor: bazooka
 22 lut 2015, 14:35
Wybacz, ale ja Ciebie już nie ogarniam - za dużo sprzeczności jak dla mnie. Mówię PAS - ewentualnie poradziłbym Ci poczytać temat o Orange SMART, jednak niczego nie sugerując.
  • Strona 6 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7