• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 29 z 111
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 111

#763484  autor: Emsi
 17 lis 2014, 09:42
divhashmorex, tak z ciekawości - sprawdzasz te punkty z listy, czy już sobie dałeś ostatecznie spokój z Kluczem?

#763485  autor: JacekK
 17 lis 2014, 09:44
divhashmorex pisze:Starter na Allegro wysyłany jest listem nierejestrowanym i wysyłany Pocztą Polską. Nie, dziękuje, złodziejom z Poczty Polskiej nie dam zarobić, wiedząc, że jest duże prawdopodobieństwo, że starter nigdy by do mnie nie doszedł.
Dziedzic Pruski pisze:Zmarnowałeś kilka godzin żeby oszczędzić 5 zł za wysyłkę z Allegro?
Nie zmarnowałem. W weekendy (bo w tygodniu nie mam niestety czasu) zawsze wychodzę na wielogodzinne spacery. Co prawda po parkach, lasach, bądź po prostu poza miastem, ale mimo to spaceru po mieście nie uważam za zmarnowanie czasu.
Po za tym, dlaczego mam nie dać zarobić - paru groszy, bo paru groszy, ale zawsze - lokalnym przedsiębiorcom?
Nie czaję :) Przecież KLUCZ Mobile wysyła z Allegro startery ZA DARMO

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#763557  autor: Blank
 17 lis 2014, 14:39
mvno-gsm_pl,
1. Za starter płacisz.
2. Za wysyłkę nie płacę ja. Ale płaci Klucz. A więc zamawiając, daję zarabiać Poczcie, czy nie?

BTW, strona Ci/wam padla

Emsi,
Będę dziś wracac do domu to od razu przejdę się po punktach w okolicach Dworca Głównego (dalsze odpadają, gdyż jak pisałem, w tygodniu nie mam czasu).
Swoją drogą, wiem już dlaczego nie widziałem wcześniej tego dokumentu - mało kto wpada na pomysł, by dać link jako zwykłe pogrubienie, bez wyróżnienia kolorem, czy podkreślenia.
Fajnie, że taki dokument jest, szkoda, że nie miałem tej listy w sobotę. Pewnie nie byłbym wtedy tak zirytowany całą sytuacją (chyba, że w tych punktach też by Klucza nie było :D).

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#763561  autor: Emsi
 17 lis 2014, 14:50
Daj znać czy tam były. ;)

#763661  autor: bazooka
 17 lis 2014, 19:50
divhashmorex pisze:Nie, dziękuje, złodziejom z Poczty Polskiej nie dam zarobić, wiedząc, że jest duże prawdopodobieństwo, że starter nigdy by do mnie nie doszedł.
Jakim trzeba by było być kretyńskim złodziejem by aktywować taka kartę ukradzioną z numerem, który sieć w każdej chwili by namierzyła - a jeśli ukraść by wyrzucić to... bez komentarza!
Logika podpowiada, dlaczego wysyłają zwykłym listem nierejestrowanym - nie ma jak z tego skorzystać, a przesyłka wówczas ich kosztuje mniej, tylko 1,75zł w stosunku do 4,20zł za polecony.

#763732  autor: JacekK
 17 lis 2014, 22:50
Ja się zastanawiam jakie znaczenie ma to, czy ktoś taki numer aktywuje, czy też nie. Przecież po zakupie na Allegro numer nie jest rejestrowany. Starter, który jest wysyłany nie jest aktywny. Nie sądzę też, aby operator nie uwzględnił na korzyść klienta sytuacji, w której starter nie dociera.

Zwykłym listem są też wysyłane np. karty bankomatowe, na których widnieje nasze imię i nazwisko, a na kopercie jest nasz adres. Zwykłym listem są też wysyłane nierzadko dokumenty do przeniesienia numeru i karta SIM. To nic ani nowego, ani nadzwyczajnego.

[ Dodano: 2014-11-17, 22:53 ]
sebusy pisze:
divhashmorex pisze:Nie, dziękuje, złodziejom z Poczty Polskiej nie dam zarobić, wiedząc, że jest duże prawdopodobieństwo, że starter nigdy by do mnie nie doszedł.
Jakim trzeba by było być kretyńskim złodziejem by aktywować taka kartę ukradzioną z numerem, który sieć w każdej chwili by namierzyła (...)
Sieć nie może tego zrobić sama z siebie. Takie coś może być zrobione tylko w porozumieniu ze służbami takimi, jak policja, prokuratura, sąd... Czy ktoś to zrobi w przypadku zaginięcia zwykłego listu zawierającego starter za 5 zł? W jaki sposób w dodatku udowodnić, że kradzioną? "Panie, na ulicy znalazłem w błocie, pewnie listonosz wyrzucił bo wcześniej upuścił w kałużę, albo zgubił"

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#763745  autor: mi80
 17 lis 2014, 23:14
mvno-gsm_pl pisze:[ Dodano: 2014-11-17, 22:53 ]
sebusy pisze:
Jakim trzeba by było być kretyńskim złodziejem by aktywować taka kartę ukradzioną z numerem, który sieć w każdej chwili by namierzyła (...)
Sieć nie może tego zrobić sama z siebie. Takie coś może być zrobione tylko w porozumieniu ze służbami takimi, jak policja, prokuratura, sąd... Czy ktoś to zrobi w przypadku zaginięcia zwykłego listu zawierającego starter za 5 zł? W jaki sposób w dodatku udowodnić, że kradzioną? "Panie, na ulicy znalazłem w błocie, pewnie listonosz wyrzucił bo wcześniej upuścił w kałużę, albo zgubił"
Przede wszystkim wątpliwe jest by rejestrowali gdzieś u siebie, który numer komu wysłali. Nawet nie wiem czy to prawnie jest dopuszczalne - mieliby nr telefonu i dane osoby, która na to nie wyrażała zgody. A jeśli tego nie rejestrują, to skradziona kartajak najbardziej będzie nie do ustalenia.

#763751  autor: Emsi
 17 lis 2014, 23:28
Już raz była ta dyskusja i chyba udzielały się nawet te same osoby. Do Hyde Parku i tam pisać na temat Poczty Polskiej, InPostu itd., tu jest o Kluczu, więc nie róbmy śmietnika. Divhashmorex dostał wykaz punktów i niech sobie tam podejdzie jak ma ochotę, a jako klient ma prawo do kaprysu, że mu nie odpowiada pocztą i już. :)

#763758  autor: sa
 17 lis 2014, 23:49
divhashmorex pisze: Emsi,
Będę dziś wracac do domu to od razu przejdę się po punktach w okolicach Dworca Głównego (dalsze odpadają, gdyż jak pisałem, w tygodniu nie mam czasu).
Swoją drogą, wiem już dlaczego nie widziałem wcześniej tego dokumentu - mało kto wpada na pomysł, by dać link jako zwykłe pogrubienie, bez wyróżnienia kolorem, czy podkreślenia.
Fajnie, że taki dokument jest, szkoda, że nie miałem tej listy w sobotę. Pewnie nie byłbym wtedy tak zirytowany całą sytuacją (chyba, że w tych punktach też by Klucza nie było :D).
A nie prościej wybrać sie do któregoś z centrów handlowych w twoim mieście? ze stronki klucza
Galeria Handlowa Turzyn
Al.Bohaterów Warszawy 42, 70-342
Szczecin
C.H Stara Cegielnia
ul.Przyjaciół Żołnierza 128A, 71-671
Szczecin
W obydwu tych CH znajdować powinien się punkt gsm z telefonami itp.akcesoriami sieci teletorium gdzie powinieneś trafić na te startery(podobnie jak innych opów).Np.w moim mieście nie ma żadnego kiosku ani sklepu z listy by nabyć starter ale wystarczy że wybiorę się do tesco albo M1 i są zarówno te za 5 zł jak i 10zł. To dużo prostsze niż łazić po kioskach a do CH też masz spacer..

#763760  autor: Emsi
 17 lis 2014, 23:55
Na poprzedniej stronie pisał, że był w dwóch punktach Teletorium i nie mieli. Wymienił w tym ten przy ul. Przyjaciół Żołnierza.

#763772  autor: bazooka
 18 lis 2014, 07:25
mvno-gsm_pl pisze:Sieć nie może tego zrobić sama z siebie. Takie coś może być zrobione tylko w porozumieniu ze służbami takimi, jak policja, prokuratura, sąd... Czy ktoś to zrobi w przypadku zaginięcia zwykłego listu zawierającego starter za 5 zł? W jaki sposób w dodatku udowodnić, że kradzioną? "Panie, na ulicy znalazłem w błocie, pewnie listonosz wyrzucił bo wcześniej upuścił w kałużę, albo zgubił"
Być może masz rację z namierzaniem. Jednak z drugą częścią posta się nie zgodzę. Jeśli ktoś znalazł taki list, nawet w błocie, ma obowiązek go zwrócić na Pocztę, jeśli tego nie zrobi to nazywa się to przywłaszczeniem korespondencji (jest karalne)... zwłaszcza gdy list otworzył. Nie brał bym tego listu w ogóle, a jeśli już to bym spalił :) Jednak w życiu nie użył bym takiej karty gdybym znalazł. Potem Klucz mógłby dosłać duplikat z tym samym numerem...choć pewnie od razu by tego nie uczynił, tak bez płaczu klienta.
Co do kart z banku, to jest ciężkie do zgryzienia, mimo że kartę trzeba aktywować - jednak bank nigdy nie napisze, że nie bierze odpowiedzialności za wysyłkę - forma dowolna, ale produkt musi być skutecznie doręczony!

Tak samo działa brak dostarczenia nowych Table Opłat i Prowizji - nie otrzymasz, ba...nie udowodnią że otrzymałeś to możesz nie płacić opłat, które nowa tabela wprowadziła o ile nie masz aktywnego innego kanału informowania! W takich wypadkach możesz dochodzić praw w Urzędach regulujących i na pewno bank tego nie wygra jeśli TOiP nie wysłał przesyłką rejestrowaną!
To dla zapamiętania dla wszystkich więc kursywą :)

mi80 pisze:Przede wszystkim wątpliwe jest by rejestrowali gdzieś u siebie, który numer komu wysłali. Nawet nie wiem czy to prawnie jest dopuszczalne - mieliby nr telefonu i dane osoby, która na to nie wyrażała zgody
W tym miejscu nie piszę o prawnych możliwościach tylko o logice - muszą opisać przesyłkę na konkretny adres i dane, nawet jeśli konto w allegro niezarejestrowane. Nie musi używać karty (lub rejestrować) osoba, która zamawiała. Ja sobie zażyczyłem konkretny numer i znaleźli z taką samą końcówką - gdybym napisał: "innego nie chcę" to myślę, że w przypadku niedotarcia do mnie tej pierwszej starali by się wysłać duplikat, choć może się mylę. Jednak chyba brniemy za daleko...

Okey, ale dobra: jeśli ktoś zakłada najgorsze (nie dojdzie list, bo dostarczany przez Pocztę) to może niech lepiej nie wychodzi z domu... bo listonosz go potrąci :)
Fakt faktem, że pisanie o braku odpowiedzialności lub np brak zgody na wysłanie na mój koszt, listem poleconym (np za dopłatą 2,50zł) ujmuje temu operatorowi wiele.
EOT.

#763775  autor: Ruben
 18 lis 2014, 08:04
Dla przypomnienia temat jest o ofercie Klucz Mobile.

Dzielicie włos na cztery i rozdmuchujecie sztucznie problem, którego właściwie nie ma. Startery można nabyć w punktach naziemnych (jest ich wykaz) lub na allegro. Niech zainteresowani wybiorą co im bardziej pasuje. W tym temacie nie ma sensu dyskutować o usługach pocztowych i aspektach prawnych związanych z bezpieczeństwem korespondencji. Tak jak napisał kolega Emsi, takie dyskusje można prowadzić w hydeparku.

#763903  autor: sa
 18 lis 2014, 15:53
Emsi pisze:Na poprzedniej stronie pisał, że był w dwóch punktach Teletorium i nie mieli. Wymienił w tym ten przy ul. Przyjaciół Żołnierza.
Hmm nie czytałam,ale to dziwne w końcu Szczecin to dość duże miasto, ale widać polityka danej firmy na południu jest zupełnie inna niż na północy.
 #764456  autor: mofom
 21 lis 2014, 20:07
Czy po wykorzystaniu pakiet 200MB za 3zł włącza się ograniczenie prędkości (tzw. lejek)? Czy też kasuje wg stawki za 100kb?
 #764459  autor: Blank
 21 lis 2014, 20:13
mofom pisze:Czy po wykorzystaniu pakiet 200MB za 3zł włącza się ograniczenie prędkości (tzw. lejek)? Czy też kasuje wg stawki za 100kb?
Obecnie nie ma lejka w ofercie Klucz Mobile.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #764465  autor: mofom
 21 lis 2014, 20:36
to cieniutko... taki fajny tani pakiecik w sam raz do telepolis... a tu bez lejka... zaczynam mieć dość lejka w virgin - miałem 32kbps, a od dzisiaj ścina mi w roamingu tmobile do 16kbps, na macierzystym jest 32kbps ale zrywa na moim zadupiu.
widziałem starter klucza, będę musiał przetestować ile zżera mi tygodniowo telepolis transferu.
 #764469  autor: Emsi
 21 lis 2014, 20:50
mofom, ja w "plejaczu" wykupuję 300MB i zużywam ~150 maksymalnie. Sporo przeglądam właśnie stronek, czyli Telepolis ;-) i Messenger.
  • Strona 29 z 111
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 111
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29