• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 76 z 99
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 99

#758853  autor: horas
 28 paź 2014, 08:08
W Szczecinie na tą chwilę BRAK jakiegokolwiek CI, czy to MAKRO czy MICRO.... :?
może w końcu odpalą ? i będzie piknie :lol:

#758989  autor: janekt
 28 paź 2014, 20:09
Parę nowych (starych, bo jeszcze nie wstawionych) screenów CI:
-Golub-Dobrzyń, centrum miasta
Obrazek
-Mogilno i okolice
Obrazek
-Łochów
Obrazek
-Zamość k. Bydgoszczy
Obrazek
Obrazek
-Bydgoszcz
Obrazek
-Lisewo
Obrazek
-Solec Kujawski
Obrazek Obrazek
-okolice Torunia (niedaleko Gronowa wzdłuż Drwęcy)
Obrazek
-okolice Jeziora Zbiczno oraz Jeziora Bachotek
Obrazek

Jeżeli chodzi o CI Orange, to działa tylko na jednym nadajniku w centrum Bydgoszczy (nie wiem dokładnie którym, gdzieś w okolicy Dworca Głównego). Oczywiście CI brzmi "BYDGOSZCZ", stan na początek września. W Toruniu cisza.

JanekT

#759018  autor: Gadulski
 28 paź 2014, 22:06
slawnokia, komunikat: "prof. dr. Mieczyslawa Michalowicza" w Bielsku-Białej - najlepszy! Identycznie jest na targeo.pl :-) Jestem w szoku! :)

janekt, bardzo ciekawie prezentuje się komunikat "Wisla" odnoszący się jak myślę do rzeki. Do tej pory komunikaty dotyczące rzek poprzedzane były skrótem: "rz." np. "rz.Odra".

Bardzo ładnie też prezentują się komunikaty dotyczące mezoregionów fizycznogeograficznych np. "Dolina Drwecy".

Dobra wiadomość, że Cell Info na stacjach T-Mobile wraca :) Mam nadzieję, że się wszystko ustabilizuje, a nazwy mikro będą dłużej się wyświetlać niż makro :)

Obrazek

#759030  autor: janekt
 28 paź 2014, 23:10
Gadulski pisze:bardzo ciekawie prezentuje się komunikat "Wisla" odnoszący się jak myślę do rzeki. Do tej pory komunikaty dotyczące rzek poprzedzane były skrótem: "rz." np. "rz.Odra".
Ja nie wiem od czego to zależy. W okolicach Ciechocinka jest już tak (było tak w kwietniu, więc przypuszczam, że nic się nie zmieniło):
Obrazek
I jeszcze dwa screeny zrobione w Chlebowie, jakieś 5 km na północ od Lipna:
Obrazek Obrazek

JanekT

#759054  autor: horas
 29 paź 2014, 08:01
@janekt
jaki masz model słuchawki jeśli mogę zapytać ?
świetnie masz rozciągnięty ten widget z CI, ja na swoim HTC M8 nie mogę go powiększyć :/

ps.
w Szczecinie dalej brak jakiegokolwiek CI :roll:

#759066  autor: asziatko
 29 paź 2014, 09:50
Wczoraj (28.10.2014 r.) w Tarnowie przez cały dzień był zanik Cell Info T-Mobile - brak nazw na wyświetlaczu jak i na kanale 50.

Ta sama sytuacja była na całej trasie Tarnów - Rybnik, Rybnik - Żory, Żory - Tarnów.

Dzisiaj (29.10.2014 r.) rano (do godziny 7) były widoczne tylko nazwy na kale 50.

W Kontakcie,
Artur

#759069  autor: horas
 29 paź 2014, 10:11
Jakąś chwilę temu dostałem sms'a (kanał 50) z nazwą Micro "Wyspa Pucka" i Makro "Szczecin"
Brak Cell Info na wyświetlaczu :? widget: cellinformationwidget.apk
WTF ? 8)

#759088  autor: piotrek88
 29 paź 2014, 11:24
Zależy gdzie, na Śląsku praktycznie już mało gdzie zobaczysz CI Plusa.

Masz poniekąd rację, ponieważ wczoraj jechałem trasą Żuromin-Płock, i w żadnej większej miejscowości brak było CI Plusa jak np: Bieżuń, Zawidz, Bielsk, potem wracałem przez Sierpc też było brak CI Plusa jak również w samym Płocku w całym mieście brak było CI Plusa, chociaż i tak wyświetlała się zawsze ogólna nazwa "Płock", ciekawe czemu operatorzy wyłączają CI, przecież oni z tego nie mają żadnego zysku, jest to bezpłatne, nawet nie wiem czy jest to zawarte w jakimś regulaminie, a była to fajna funkcja. A czy Plus też przeprowadzał jakąś modernizację nadajników?
A czy może ktoś wie czy w Płocku już powróciło CI T-Mobile, bo jak byłem ostatnio w sierpniu i miałem kartę T-Mobile to też w całym mieście brak było CI, ale wtedy trwała chyba tam jeszcze modernizacja.

#759267  autor: janekt
 29 paź 2014, 21:48
horas pisze:@janekt
jaki masz model słuchawki jeśli mogę zapytać ?
świetnie masz rozciągnięty ten widget z CI, ja na swoim HTC M8 nie mogę go powiększyć :/
Screeny były robione na Xperii J (obecnie poszła na sprzedaż). Mam teraz Z1 Compact, i tam również nie mogę powiększyć tego paska (a szkoda) plus do tego czasami Nokia E52. Wygląda to teraz tak:
-toruński uniwersytet, czyli UMK
Obrazek
-no i jeszcze dwa screeny z tego samego nadajnika
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2014-10-29, 21:51 ]
piotrek88 pisze:Zależy gdzie, na Śląsku praktycznie już mało gdzie zobaczysz CI Plusa
W Toruniu i okolicach też nie ma CI Plusa. Co najmniej od roku.

JanekT

#759675  autor: asziatko
 30 paź 2014, 22:42
Dzisiaj (30.10.2014 r.) cały dzień widoczne jest Cell Info T-Mobile w Tarnowie. Wprawdzie tylko na kanale 50 wyświetlane są nazwy. Na wyświetlaczu widoczna jest tylko nazwa Tarnow.

Zauważono także (tylko na kanale 50) kolejną nową nazwę Cell Info T-Mobile NetWorkS! ze stacji bazowych BTS po konsolidacji NetWorkS!. Nazwa to:

- plac Dworcowy - emitowana ze stacji BTS w lokalizacji ul. Kosciuszki 32 - Dach ZUS

. Jest to trzecia nowa nazwa emitowana w Tarnowie w Cell Info T-Mobile po konsolidacji stacji NetWorkS!.

W Kontakcie,
Artur

#759689  autor: janekt
 30 paź 2014, 23:47
Dzisiaj bez jakichś tam rewelacji ode mnie, bo CI w Toruniu działa jak ta lala.
Ba, aż za dobrze. Dzisiaj dzięki Networks! rozpocząłem podróże w czasie, normalnie teleportacje.
Serio, sami zobaczcie.
Jestem na UMK (toruński uniwersytet), praktycznie się nie ruszam. Jednak mój telefon twierdzi zupełnie coś innego:
-godzina 14:53 - jestem w Przysieku, czyli 6 km od miejscowości i tyle samo od nadajnika, który emituje właśnie takie CI
(w prostej linii jest to około 4,5 km; według Google'a czas jazdy samochodem to 8 minut)
Obrazek
-godzina 14:56 - jestem tam, gdzie jestem, czyli na UMK
(rekordowe 3 minuty!, zrobiłem to z prędkością 120 km/h)
Obrazek
Rowerem teoretycznie byłbym w stanie to zrobić w 16 minut.
Jak to się mówi - podróże kształcą. :mrgreen:

JanekT

#759713  autor: horas
 31 paź 2014, 09:06
kurcze...tak patrze na te screeny i Wam zazdroszczę... 8)
może w końcu doczekam się i u siebie ... :?

#759733  autor: piotrek88
 31 paź 2014, 11:26
Ja tak samo zazdroszczę, widzę że te nazwy są bardzo dokładne, ja co prawda mieszkam na wsi, więc zawsze u mnie wyświetlała się nazwa gminy lub krainy geograficznej, jak byłem jak już wspominałem wcześniej na wycieczce w Toruniu latem tego roku, było to w Lipcu i też byłem w okolicach uniwersytetu, na starówce, nad Wisłą i w okolicach dworca PKS w wszędzie było brak CI. A w Szczecinie też w całym mieście jest brak CI? Ale widać że jest to sukcesywnie przywracane.

#759745  autor: horas
 31 paź 2014, 12:25
@piotrek88
czy w całym Szczecinie brak jest CI ?
Trudno mi na te pytanie odpowiedzieć. Jestem w stanie monitorować miejsca w których najczęściej przebywam (praca, dom, trasy z pracy do domu...)
dwa dni temu udało mi się ustrzelić info z kanału 50 (sms) mikro i makro "Wyspa Pucka" i "Szczecin" no ale od tamtego momentu cisza w eterze :(

#759930  autor: asziatko
 01 lis 2014, 17:41
Dzisiaj (1.11.2014 r.) Cell Info T-Mobile w Tarnowie widoczne jest od godzin popołudniowych. Wcześniej było widoczne tylko do godziny 6 rano. Wyświetlane są nazwy tylko na kanale 50. Na wyświetlaczu widoczna jest tylko nazwa Tarnow.

Zauważono także (tylko na kanale 50) kolejne dwie nowe nazwy Cell Info T-Mobile NetWorkS! ze stacji bazowych BTS po konsolidacji NetWorkS!. Nazwy to:

- Nauczycielska, Ludowa - emitowana ze stacji BTS w lokalizacji ul. Czerwona 50 - Maszt Strunobetonowy T-Mobile
- Starodabrowska, Jozefa Poniatowskiego - emitowana ze stacji BTS w lokalizacji ul. Starodabrowska 20 - Maszt Kratowy Orange

. Na dzień dzisiejszy aktualnie jest pięć nowych nazw emitowanych w Tarnowie w Cell Info T-Mobile po konsolidacji stacji NetWorkS!. Nowe nazwy to:

- Kazimierza Pulaskiego - stacja BTS w lokalizacji ul. Kościuszki 32 (Dach ZUS),
- Nauczycielska, Ludowa - stacja BTS w lokalizacji ul. Czerwona 50 - Maszt Strunobetonowy T-Mobile,
- Starodabrowska, Jozefa Poniatowskiego - stacja BTS w lokalizacji ul. Starodabrowska 20 - Maszt Kratowy Orange
- plac Dworcowy - stacja BTS w lokalizacji ul. Kościuszki 32 (Dach ZUS),
- Wojska Polskiego, Starodabrowska - stacja BTS w lokalizacji ul. Starodabrowska 20 - Maszt Kratowy Orange.

[ Dodano: 2014-11-03, 10:12 ]
Aktualnie (3.11.2014 r.) Cell Info T-Mobile NetWorkS! jest emitowane w Tarnowie. Z małą przerwą od godziny 6 rano do 10.

Są stacje bazowe BTS w Tarnowie które nie emitują (nawet na kanale 50) nazw Cell Info T-Mobile NetWorkS!.

Wczoraj (2.11.2014 r.) zostały zauważone (tylko na kanale 50) kolejne dwie nowe nazwy emitowane w Tarnowie w Cell Info T-Mobile po konsolidacji stacji NetWorkS!. Nowe nazwy to:

- Polnocna, Bartosza Glowackiego - stacja BTS w lokalizacji ul. Kościuszki 32 (Dach ZUS),
- Stefana Zeromskiego - stacja BTS w lokalizacji ul. Kościuszki 32 (Dach ZUS).

[ Dodano: 2014-11-03, 22:46 ]
Dzisiaj (3.11.2014 r.) została zauważona (tylko na kanale 50) kolejna nowa nazwa emitowana w Tarnowie w Cell Info T-Mobile po konsolidacji stacji NetWorkS!. Nowa nazwa to:

- Ignacego Moscickiego - stacja BTS w lokalizacji ul. Krakowska 11 - Dach DH KRAKUS.

Więcej na temat Cell Info T-Mobile NetWorkS! możecie przeczytać na http://btsy.eu/przerwa.php .

W Kontakcie,
Artur

#760445  autor: horas
 04 lis 2014, 12:40
Dziś, w miejscu w którym aktualnie przebywam (Międzyodrze), co jakiś czas (kilkanaście minut) przychodzą smsy (kanał 50) z Makro "Szczecin" i mikro "Wyspa Pucka".
Niestety brak jest CI na wyświetlaczu (widget) - czy ktoś wie dlaczego nie wyświetlają się nazwy ?

ok, już poradziłem sobie z wyświetlaniem nazw :)
trzeba było przeinstalować cellinformationwidget.apk :lol:
no i teraz pięknie już widać 8)

Obrazek

kilka screen'ów ustrzelonych dziś w Szczecinie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdr.
horas

ps.
no i niestety się zesr....ło, od rana (05-09/2014) brak jakiegokolwiek CI :evil:

#760828  autor: asziatko
 05 lis 2014, 17:16
Dzisiaj (5.11.2014 r.) zostały zauważone (tylko na kanale 50) kolejna dwie nowe nazwy emitowane w Tarnowie w Cell Info T-Mobile po konsolidacji stacji NetWorkS!. Nowe nazwy to:

- Joachima Lelewela, Aleksandra Fredry - stacja BTS w lokalizacji ul. Kościuszki 32 (Dach ZUS),
- plac Jana Sobieskiego - stacja BTS w lokalizacji ul. Krakowska 11 - Dach DH KRAKUS.

Więcej na temat Cell Info T-Mobile NetWorkS! możecie przeczytać na http://btsy.eu/przerwa.php .

W Kontakcie,
Artur

#760993  autor: horas
 06 lis 2014, 10:07
Dziś od rana powili wraca CI (na wyświetlaczu) w Szczecinie ale mało dynamicznie :/

#761144  autor: asziatko
 06 lis 2014, 21:43
Dzisiaj (6.11.2014 r.) zostały zauważone (tylko na kanale 50) kolejna dwie nowe nazwy emitowane w Tarnowie w Cell Info T-Mobile po konsolidacji stacji NetWorkS!. Nowe nazwy to:

- Niedomicka, Klikowska - stacja BTS w lokalizacji ul. Mrozna 18 - Maszt Kratowy Orange,
- Polnoc - stacja BTS w lokalizacji ul. Klikowska 21 - Wieza Kosciola.

Do dnia dzisiejszego zostało odkrytych 12 nowych nazw Cell Info T-Mobile po konsolidacji stacji NetWorkS!.

Nazwa Polnoc jest o tyle ciekawa że wcześniej w Tarnowie nie było takich nazw emitowanych. Emitowana jest z sektora o numerze CID 39726. Który jest skierowany w północną stronę. Trudno powiedzieć co ta nazwa ma oznaczać czy geograficzną stronę czy dzielnicę Tarnowa. Faktycznie co na niektórych mapach można zobaczyć nazewnictwo Tarnów - Północny.

Dzisiaj Cell Info T-Mobile emitowane jest cały dzień w Tarnowie, z małą przerwą od 6:00 do 10:00 rano. Dużo też jest emitowanych błędnych nazw jak np. okolice Bochni ze stacji BTS w lokalizacji Al. Jana Pawla II - Maszt Kratowy Orange albo okolice Debicy ze stacji BTS w lokalizacji ul. Lwowska 136 - Maszt Kratowy T-Mobile.

W Kontakcie,
Artur

#761174  autor: slawnokia
 06 lis 2014, 23:45
horas pisze:Dziś od rana powili wraca CI (na wyświetlaczu) w Szczecinie ale mało dynamicznie :/
To cieszy :D

Za to w Bielsku dziś od 14.50 całkowita pustka :?

Przez kilka ostatnich dni działało dość tak, z krótkimi przerwami.
W nocy czasem nawet pierwszeństwo miała nazwa mikro.

Obrazek
  • Strona 76 z 99
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 99
  • 1
  • 74
  • 75