Ja nie godziłbym się na ten 2 nr

,wogóle to jakaś dziwna propozycja.
Mi umowa kończy się za 10 mies i sam szczerze nie wiem już czy chcę przedłużyć bez telefonu /zostać na czas nie określony/przedłużyć z telefonem lub czymś.
Obecnie mam abo 49,99 no limit całkowity(rozmowy/sms/mms) + 2gb + 6 miesięcy lte
Ogólnie mam dużo ludzi w Playu i jak liczyłem sobie w tym miesiącu koszty za poprzedni miesiąc to wyszło mi że bym 15zł wydał w Minimax 33 minuty z czego 20 Play,1230 smsów z czego 10 poza sieć,500 mb wykorzystałem resztę by przeszło ...
Ale to nie jest stałe bywa że dzwonię nawet 100 minut ale to jest taki max

(ale i tak dużo sieć zawsze,po prostu wszyscy się poprzenosili do Playa).Tak samo z netem bywa że wykorzystam raz 500 mb a raz 1gb a raz nawet 1.5 gb -to całkowity max.
Z 1 strony bym mógl wziąc minimaxa i doładowywać ale w abonamencie to jest fajne że masz zawsze kasę na koncie a tu może braknąc i muszę iśc doładować czy coś,po paru latach w abonamencie nie wiem czy by mi się to by podobało.
Myślałem aby może przejśc na abo 39,99 ale zawierać umowę 15 mcy dla 10zł taniej to słabo coś.
A oferta z telefonem to go nie potrzebuje .... ,myślałem o tablecie żeby wziąć za 300zł 10 cali Samsunga ale właściwie mam telefon i laptop i to mi starcza.Już miałem tableta wcześniej i nigdy mi nie zastąpi komputera,to jest taki tylko dodatek.
Jeszcze myślałem o tv 42 cale ale 969zł to jednak przegięcie ...
Co byście zrobili na moim miejscu ?
Ja jeszcze myślałem że można by było zrobić tak przejśc na kartę Minimaxa a w razie czego za jakiś czas podpisać znów umowę
10 mcy zostało do końca ale ja sobie już wcześniej myślę

,przedłużyć to i tak pewnie bym przedłużał 3 mce przed,z kartą przejściem bym czekał pewnie do końca.
Więc mam takie opcje (co byście wybrali) :
1)Po skończeniu umowy zostać na czas nie okreslony 49,99 no limit całkowity + 2gb
2)Migrować na kartę Minimax bym pewnie i tak ładował 30/50 bo nie ma co się bawić w groszowe ładowania

3)Przedłużyć na 39,99 no limit komórkowe + no limit sms/mms + 1.5 gb tylko sim
4)Wziąć abo z telefonem/sprzętem ale nie wiem po co jak mam to co mi jest ok 59,99 no limit komórkowe + no limit sms/mms + 1.5 gb
Co do stacjonarnych praktycznie na nie nie dzwonię :]