• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #75966  autor: krzysztof852
 25 maja 2006, 00:15
Chce kupić jakaś komórke. Chciałbym żeby miała bluetooth, irde, MP3, żebym mógł większą pamięć w nim mieć 512mb lub 1GB. :?: Waham się między SX1, Motką e1000 i Nokią 6230. Chciałbym prosić o radę.

#75997  autor: wHuPawel
 25 maja 2006, 12:53
Wątpie, że do tej kwoty kupisz którykolwiek z tych modeli. Ale ja bym polecał E1000. Ale wątpie, że taką znajdziesz.

#75999  autor: l3p
 25 maja 2006, 12:55
Jakbys sie wysil to 6230 bys kupil do 500zl no moze 550zl. A z wymienionych ten telefon uwazam za jeden z lepszych. SX1 tez jest warty uwagi ze wzgledu na Symbian i ogromne mozliwosci!

#76010  autor: orB
 25 maja 2006, 13:33
6230 to imo najgorszy telefon z tych co wymieniłeś. Nie posiada on praktycznie nic. Wyświetlacz 128x128 to w dzisiejszych czasach śmiech na sali - tylko nokia mogła taki dowalić.

Z dwóch pozostałych motka ma świetny wyświetlacz i przeciętny aparat 1,3mpix. SX1 ma dużo gorszy wyświetlacz(choć i tak dobry), gorsze zdjęcia, ale ma symbiana, co jest jego ogromną zaletą, tylko czy Ci to potrzebne i czy go wykorzystasz? No i ma radyjko które czasem się przydaje :-)

Do wszystkich trzech telefonów nie mam jakoś przekonania :?

#76019  autor: piotrz
 25 maja 2006, 14:00
sx1. nokia ma słabe parametry, Motka za to ma bardzo niedopracowany soft. Ciąle się wiesza i ma wiele braków w orogramowaniu.
A sx1 jest bardzo stabilny, ma dobre parametry, więc myślę, że to najrozsądniejszy wybór

#76022  autor: ghost89
 25 maja 2006, 14:13
l3p pisze:Jakbys sie wysil to 6230 bys kupil do 500zl no moze 550zl. A z wymienionych ten telefon uwazam za jeden z lepszych. SX1 tez jest warty uwagi ze wzgledu na Symbian i ogromne mozliwosci!
Buhehe ja ten teleofn jestem na allergo w stanie kupic za 450zł:)

#76026  autor: l3p
 25 maja 2006, 14:28
ghost89; Moze i jestes w stanie kupic taki za 450zl ale widzisz mnie nie interesuja wogle telefony zuzyte w kiepskim stanie wizualnym jak juz cos kupuje to stan wizualny musi byc idealny! A co to za soba wiaze to wieksza cene.

#76027  autor: orB
 25 maja 2006, 14:35
piotrz pisze:sx1. nokia ma słabe parametry, Motka za to ma bardzo niedopracowany soft. Ciąle się wiesza i ma wiele braków w orogramowaniu.
A sx1 jest bardzo stabilny, ma dobre parametry, więc myślę, że to najrozsądniejszy wybór
Czy sx taki stabilny to nie wiem. Kiedyś się interesowałem bo chciałem nawet go kupić ale ludzie się żalili że im się wiesza przy pisaniu sms, a nawet jak nic nie robią. Wiem zaraz wpadnie tu Vinamp i na mnie nakrzyczy ale to nie był problem tylko jednej osoby :?

A co do e1000 to naprawdę taki wielki problem podpiąć na 5min telefon do zwykłego kabelka usb, przeflashować i mieć świety spokoj bez zadnych zawieszek? Soft ma jak każdy inny telefon..

#76028  autor: Orange
 25 maja 2006, 14:53
nie rozumiem waszego oburzenia co do 6230. Ja w tej cenie to Ci radze, poszukaj używanej 6630 to nie bedziesz załować.

together we can do more

#76032  autor: Dragon
 25 maja 2006, 15:03
SPV E200 bylby dobry, spelnia wyszstkie warunki, jest tylko taki problem ze jest dosc duzy

#76063  autor: ywis
 25 maja 2006, 17:28
przemeQ pisze:nie rozumiem waszego oburzenia co do 6230. Ja w tej cenie to Ci radze, poszukaj używanej 6630 to nie bedziesz załować.
Chyba z simlockiem na "inna sieć" :D

#76064  autor: Vin
 25 maja 2006, 17:40
Orb nie nakrzycze, ale powiem, że wystarczy poświęcić minutke, wyłączyć telefon, wcisnąć jednocześnie *, # i czerowną słuchawke i problem z głoty

#76071  autor: szczeka
 25 maja 2006, 19:05
ale jednak siemens zawsze pozostanie siemensem :) jakosc wykonania, tzn. kiepskiej jakosci plastik zostanie..