• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #755168  autor: Chochlik
 10 paź 2014, 19:41
Czołem,

@ Wiadomość tą napisałem wcześniej w innym wątku ale nie dostałem odpowiedzi a, że sprawa dość pilna to piszę tutaj.

Po nieudanym eksperymencie z Nju postanowiłem opuścić sieć. W pierwszej kolejności chiałem przenieść numer z nju z rachunkiem na nju na kartę więc z braku informacji na stronie zadzwoniłem na infolinie, usłyszałem, że wystarczy pismo z danymi. Takie własnie wysłałem na wskazany adres. W odpowiedzi dostałem maila, że potrzebny jest specjalny druk , który otrzymałem w załączniku do tegoż maila. Wysłałem kolejny list polecony a w odpowiedzi otrzymałem takiego maila:

"Witam

W odpowiedzi na nadesłaną korespondencję informuję, że aby wstrzymać proces rezygnacji z numeru w tym celu należy przesłać pismo na adres:
Orange Polska S.A.
ul. Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Pismo powinno dotrzeć maksymalnie na dwa dni przed ustaloną datą wyłączenia telefonu.
Dokument z odwołaniem rezygnacji powinien zawierać:
numer telefonu
imię, nazwisko i adres osoby upoważnionej
czytelny podpis osoby upoważnionej oraz
informację: anulowanie rezygnacji z numeru <numer>.

Dziękuje za kontakt.

Pozdrawiam
Przemysław xxxxxxxxx
Doradca Nju Mobile"

Zakładam, że odpowiedź była wysłana automatycznie i numer bezpiecznie zostanie przeniesiony na kartę jednak czy ktoś mógłby to potwierdzić? Szkoda byłoby mi numeru. Ktoś to już przechodził?

Pozdrawiam,
Chochlik

#755520  autor: tuchas
 12 paź 2014, 15:27
Ja nie miałem żadnego problemu z migracją z rachunku na kartę.
Nie mogą a nawet nie mają prawa ci wyłączyć numer bez konkretnego podania przyczyny no chyba że generujesz sztuczny ruch (tu podstawę mają i nie pozostawiają skrupułów).
Złóż wniosek o rezygnacji i migracji na kartę, dostaniesz smsem planowany dzień przeniesienia.

#758537  autor: LOOPO
 26 paź 2014, 18:11
nju mobile, Słaba ta pomoc, link prowadzi na manowce.

#758553  autor: LOOPO
 26 paź 2014, 19:06
cyanoone, He he, dobre. Pozdrawiam.
 #990579  autor: aster
 25 kwie 2018, 13:38
REAKTYWACJA WĄTKU
A jak wygląda przejście w drugą stronę, Nju na kartę >>> Nju z rachunkiem?

Czy mając jakieś saldo w ofercie na kartę tracimy je, czy może zostaje to przeniesione i odliczone od pierwszego rachunku (lub przy większym saldzie kilku rachunków)?
Ostatnio zmieniony 02 maja 2018, 09:59 przez Morvius, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Dopisałem wzmiankę o reaktywacji.
 #990585  autor: mikkel
 25 kwie 2018, 14:11
Chochlik pisze:W pierwszej kolejności chiałem przenieść numer z nju z rachunkiem na nju na kartę
Jeśli chcesz opuścić nju to dlaczego odrazu nie przeniesiesz numeru do docelowej sieci? Dużo mniej biegania i kombinowania.