mediolan, pół wątku trąbimy o tym, że pakiet wakacyjny do YES nie przechodzi, że to byłby cud gdyby cokolwiek z/do YES przeszło, a Ty wziąłeś zmieniłeś taryfę i nie raczyłeś sprawdzić po przejściu do YES, że tego pakietu już na koncie nie masz...

Zazwyczaj nie odpowiadam na takie durnowate podejście użytkownika, jednak 76zł to już sporo i mi Ciebie żal. Musisz wiedzieć, że możesz jeszcze powalczyć o swoje (tzn o zwrot tej kasy, bo na powrót pakietu to nie licz) - niezbędna jest do tego merytorycznie dobrze napisana reklamacja do BOK, a w niej odwołanie się do zapisów w regulaminie Wakacyjnego, że pakiet nie powinien przepaść przy zmianie taryfy o ile w nowej był dostępny. To jedyna Twoja szansa - ja bym powalczył o taką kasiorkę, mimo że musisz zdawać sobie sprawę, że jesteś sam sobie winny mając dostęp do forum i tyle przestróg w tym temacie.
Tłumaczyć to chyba możesz jedynie lenistwem - co i tak będę wyśmiewał, kolego.
Podpowiadam Ci tylko z życzliwości - Twoje szanse odzyskania kasy szacuję na 20%.
Powodzenia.
P.S.
Mi też oczywiście pakiet wakacyjny przepadł gdy przechodziłem do YES, zdawałem sobie jednak z tego sprawę i robiłem to z pełną świadomością i po to by mieć nolimit po orange za 9zł, a taryfę zmieniłem 26 sierpnia gdy można było jeszcze przez pare dni włączyć Wakacyjny - przez to mam aktywny do niedzieli, a wtedy liczę na to, że jeszcze parę dni mi podziała

- jednak pełna kontrola konta online lub w Mój Orange (Android) to podstawa dla rozsądku.