- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Nie wiem czy dobrze policzyłem ale po przejrzeniu wszystkich cenników wyszło mi że 200MB da 1024zł tylko w taryfach POP/One/NoweOrangeGo. Na pewno to był starter Orange YES? Tylko dlaczego 10 dni? To jest zastanawiające 

Ostatnio zmieniony 22 paź 2014, 18:25 przez tunhak, łącznie zmieniany 1 raz.
50GB czy 25GB?loveplay pisze:I to by tłumaczyło zaistniałą sytuację.![]()
Czyli starter Orange Smart jak daje 500 MB na start to mamy 50 GB w Orange Free za 5 zł.

loveplay pisze:I to by tłumaczyło zaistniałą sytuację.![]()
Czyli starter Orange Smart jak daje 500 MB na start to mamy 50 GB w Orange Free za 5 zł.
ok tylko jak z tego zrobić RWK? Dzwoniąc na BOK i trafić na mniej poinfomrowanego konsultanta to taki ... ślepy strzał aż się uda.
[ Dodano: 2014-10-22, 18:39 ]
tunhak pisze:50GB czy 25GB?loveplay pisze:I to by tłumaczyło zaistniałą sytuację.![]()
Czyli starter Orange Smart jak daje 500 MB na start to mamy 50 GB w Orange Free za 5 zł.I ciekawe czy ten transfer na start nie przepada przy zmianie taryf, bo sprawdza się go inaczej (ILE na 424).
Jak dla mnie brzmi super nawet na 30 dni

25GB na 30 dni za 5zł. to podobnie "cenowo" wyjdzie z użyciem kodów lays tylko trzeba co dwa dni się bawić ze zmianami taryf, a tak to jest wygodniej.
Sprawdzałem to. Po przejściu do free 500MB kasuje się. Nie jest to na konto w zł tylko w MBloveplay pisze:I to by tłumaczyło zaistniałą sytuację.![]()
http://pokazywarka.pl/4iw12y/
Analizując jeszcze wcześniejsze bilingii może być tu ważny myk:
odpalasz starter ten ze zdjęcia w taryfie YES=> wchodzi bonus 200mb => sms na RWK 8002 => doładowanie za 5zł. => kod lays => zmiana taryfy na free i... może wtedy mamy ten bonus również na rok ważny jak konto główne
odpalasz starter ten ze zdjęcia w taryfie YES=> wchodzi bonus 200mb => sms na RWK 8002 => doładowanie za 5zł. => kod lays => zmiana taryfy na free i... może wtedy mamy ten bonus również na rok ważny jak konto główne

@loveplay
Po jakim czasie został przyznany ten pakiet internetowy od włączenia pakietu? Natychmiast po pierwszym zalogowaniu się do sieci? Może dałoby radę zmienić taryfę przez przyznaniem pakietu. Nie wiem w jakim celu, po prostu tak sobie kombinuję
I czy jak przyszedł ten pakiet miałeś już RWK włączone, czy też nie da rady włączyć RWK przed pakietem?
Po jakim czasie został przyznany ten pakiet internetowy od włączenia pakietu? Natychmiast po pierwszym zalogowaniu się do sieci? Może dałoby radę zmienić taryfę przez przyznaniem pakietu. Nie wiem w jakim celu, po prostu tak sobie kombinuję

I czy jak przyszedł ten pakiet miałeś już RWK włączone, czy też nie da rady włączyć RWK przed pakietem?
Nic nie ładowałem i przedłużyło na rok za 3 zł.DriverR pisze:doładowanie za 5zł
Po prostu odpaliłem starter w zasięgu 3G i LTE poczekałem aż przyjdzie informacja o przyznaniu bonusu 200 MB pochodziłem trochę po internecie w 3G i LTE zaraz zmieniając taryfę na Orange Free przez Orange Online.

co ?b-asia pisze:przeszukałem całe internety
, i coś mi sie zdaje ze ossa użył fotoshopa
Widziałem kiedyś ten starter i tak właśnie wyglądał
nawet poniżęj przykładowa strona
http://allegro.pl/starter-orange-yes-5- ... 78982.html
TU MUSI BYĆ COŚ Z TYM DOŁADOWANIE ZA 5ZŁ. bo po aktywacji konta w bilingu wysyłał sms na RWK czyli zeszło by mu 3 zł. i miałby 2zł. a on doładował za 5zl. więc 5+5 = 10zł. -3zl. za RWK i na końcu czyści konto sms premium za 4,92zł. przecież jeśli nie miałoby to znaczenia to ... mógłby nie doładowywać i wysłać sms za 2,46zł. tak to rozumię.
Według mnie, to nie takie proste, ale być może komuś się to uda załatwić za pomocą konsultanta.zielony71 pisze:Może tu jest pies pogrzebany. Teraz reklamacja, niedouczonemu konsultantowi wmówisz, że powinno być rok bo wysłałeś sms na rwk i tym sposobem masz starter taki jak na allegro.Przemix pisze:a dlaczego 10 a nie 30 dni jak wynika z regulaminu?
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 759253.pdf
Cały dowcip polega na tym, że taki handlarz z Allegro ma takich kart wiele, a więc wątpię, żeby tyle razy dzwonił do Orange, żeby mieć wszystkie kart SIM z RWK
Chyba, że ma kogoś znajomego w Orange i oni się dzielą zyskami ze sprzedaży na allegro.
Sam konsultant, to raczej nie ma takich możliwości, pamiętam jak się dzwoni do Orange, to albo przełączą do działu pomocy technicznej i tam trzeba jeszcze raz powiedzieć co i jak lub sam konsultant z nimi połączy, a wtedy trzeba czekać na rozmowę, a w trakcie czekania w słuchawce gra muzyka w tle.
Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic
Tak, sprzedawcy z alle kilkadziesiąt razy dziennie dzwoniliby do Orange w poszukiwaniu mniej ogarniętych konsultantów , którzy ręcznie wydłużą im ważność konta.
Dyskusja poszła w jakąś śpepą uliczkę.. :/
[ Dodano: 2014-10-22, 20:40 ]
Poza tym jakby dzwonił z tego numeru to byłoby w billingach, które widzieliśmy

[ Dodano: 2014-10-22, 20:40 ]
Poza tym jakby dzwonił z tego numeru to byłoby w billingach, które widzieliśmy
to raczej jest tak :
odpalasz starter ten ze zdjęcia w taryfie YES=> wchodzi bonus 200mb => sms na RWK 8002 => doładowanie za 5zł. - przejscie do nowe orange go => kod lays => zmiana taryfy na free i... może wtedy mamy ten bonus również na rok ważny jak konto główne
doładowanie za 5 zł w taryfie OFnk czy yes/ smart ? nie pamietam jak to było u pucciniego
odpalasz starter ten ze zdjęcia w taryfie YES=> wchodzi bonus 200mb => sms na RWK 8002 => doładowanie za 5zł. - przejscie do nowe orange go => kod lays => zmiana taryfy na free i... może wtedy mamy ten bonus również na rok ważny jak konto główne

doładowanie za 5 zł w taryfie OFnk czy yes/ smart ? nie pamietam jak to było u pucciniego