odradzam wszystkim przedłużania umowy w salonach "firmowych" Tam pracują NACIĄGACZE myślący, że trafiają na klienta frajera, który weźmie łaskawie co mu "doradca" pożal się Boże zaproponuje !!!!
Chciałem przedłużyć umowę, z pewnych względów nie wchodziło w grę przedłużenie przez iboa.
Usiadłem przed pracownikiem no i sie zaczęło czarowanie mnie (trochę byłem zorientowany w cenach, taryfach, swoich rachunkach itp) zresztą dużo wiedzy miałem z tego forum.
Na moją wyraźną prośbę o taryfę multimedialną, absolutnie zaczął mi ją odradzać, że co to jest dla pana 200 min itd, to co że tańsze słuchawki.
W końcu zdecydowałem się na jakąś taryfę 104,99 zł (samsung galaxy s5 w cenie ok 900 zl) cały czas obrażona mina konsultanta i wiecie co na końcu zrobił?
....przepraszam pana ale nie możemy dzisiaj przedłużyć umowy bo dostałem odmowę !!!!!! przy innych stanowiskach ludzie wychodzili ze słuchawkami mniej lub bardzie wkręceni przez doradców ja natomiast NIE. On był na tyle bezczelny, że na kawałku świstka napisał mi nr 602 900 że tam mam zadzwonić i załatwić przez kuriera, że będę miał taniej, przecież to dla Pana korzystniej a jak pan widzi dzisiaj nie możemy przedłużyć !!!!!
Jednym słowem prawdopodobnie opcja, która wybrałem spowodowałaby u tego szanownego Pana obniżenie punktów za sprzedaż (znam te kombinacje w "korporacjach")
Mam jego imię i nazwisko i planuje napisać SKARGĘ tylko że co to da? Skoro codziennie inni mniej rozgarnięci klienci są naciągani na "naciągane" i korzystne ale tylko dla T-M oferty !!!
Właśnie złożyłem wypowiedzenie umowy z przeniesieniem numeru do konkurencji, gdzie przez 6 miesięcy będę miał 0 zł za abo, wszyscy wiedzą co to za operator

.......---> Nokia N95 8GB -> SPV M650 -> Samsung Omnia 2 -> HTC HD2 -> iPhone 4S 16 GB -> iPhone 5 16GB -> iPhone 5S 16GB -> iPhone 6 Plus 64 GB -> iPhone 7 Plus 128 GB -> iPhone 8 Plus 64 GB