• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #755876  autor: mlody96
 14 paź 2014, 11:36
Witam Was bardzo serdecznie. Ostatnimi czasy zdecydowałem się na zakup nowego telefonu, wybrałem Samsunga Galaxy S3 Neo. Zakupu dokonałem w sklepie RTV Euro AGD w Płocku. Na początku wszystko było pięknie. Problem, który mnie zaniepokoił pojawił się dzisiaj. Otóż, kładąc się spać o godzinie 3 telefon miał 66% baterii, zaś budząc się o 10 był rozładowany i wyłączony, gdy go włączyłem miał 1%... Jak to jest możliwe? Telefon ma maksymalnie 2 tygodnie, był nieruszany w nocy i dziwne, że tak się nagle rozładował. Dodam, że na początku gdy go miałem, kilka dni, przez 4 godziny leżał bez używania z 1% i się nie rozładował! Tak więc 7 godzin i 66% bez ruszania to trochę dziwna sprawa. Ładuję go zawsze co drugi dzień, kiedy już bateria będzie bardzo niska. Czasem kładąc się spać i budząc bateria jest różna, chodzi mi o to, że np raz położę się i telefon będzie miał 60%, a rano 58%, czyli niewiele się rozładuje, a innym razem może mieć te 60% jak się kładę, a potem nagle budząc się ma 45%, czyli jakaś różnica jest. Czym to może być spowodowane? Miał ktoś taki problem? Pilnie potrzebna mi pomoc, błagam. Dziękuję z góry. 8)

#755892  autor: babeo
 14 paź 2014, 13:16
Znasz się na androidzie?
Powyłączałes transmisje danych gps/blue/ wifi?

#755895  autor: Morvius
 14 paź 2014, 13:54
wszystkie aplikacje w tle chlają baterię jak diabli, wiem bo mam dwie s3 w domu. np wymuszam zamykanie np facebooka przed pójściem spać i wszystko jest ok. są też inne aplikacje które tak zamykam i problem się skończył. zanim zacząłem tak robić miałem to samo co ty przyjacielu.

Klasyczny obserwator wątku.

#755980  autor: mlody96
 14 paź 2014, 19:49
okej, zrobię to dzisiejszej nocy i zobaczę jaki efekt będzie rano, dzięki za radę, a czy dobre będzie zatrzymanie tych "pijawek" programem Battery Doctor?

#755982  autor: Morvius
 14 paź 2014, 19:56
używam batery doctor na codzień, gdy włączysz aplikację na samym dole po lewej stronie masz zużycie, tam masz aplikacje najwięcej chlające prądu, trzeba w nie wejść i wymusić zatrzymanie. na noc też przeważnie uruchamiam tryb samolotowy

#755986  autor: babeo
 14 paź 2014, 20:00
Morvius pisze:na noc też przeważnie uruchamiam tryb samolotowy
Czyli masz to samo jakbyś wyłączył telefon. Jaki to ma sens?

#756024  autor: KA
 14 paź 2014, 22:48
Taki, że oszczędzasz baterię, a tel uruchamia się rano w 3 sekundy - też tak robię zazwyczaj.

W końcu DZIAŁAJĄCY Android!!!

#756042  autor: babeo
 15 paź 2014, 07:58
Tylko, że wtedy nie można się do Was dodzwonić?

#756058  autor: Morvius
 15 paź 2014, 10:05
działać działa a nie uruchamia się w 1,5 min tylko przełącza w tryb sieci w kilka sekund, dalej masz podgląd na godzinę i co się w telefonie dzieje. a zużywa dużo mniej baterii.mlody96 daj znać jakie zmiany nastąpiły? i czy w ogóle nastąpiły.