- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Variette, witam kolejnego Pana nieomylnego na forum i szperającego w regulaminach... na pewno się przydasz - obyś nie taił, i nie szyfrował jak co poniektórzy! Możesz mi wbijać szpile o słabych dniach - zweryfikujemy kiedyś może inną wiedzę - tymczasem przestań się sadzić, na razie nawołałem do Ciebie o wstrzymywanie się z wypowiedziami wśród pierwszych swoich postów na forum, a Ty mi tu "imputujesz".
Napisałem nie mogę znaleźć - wpisywałem w wyszukiwarkę na stronie orange widocznie nie zadziałała jak trzeba. Dobrze, że się to mi wyjaśniło - szkoda tylko, że nie piszą, że można to zsumować z wakacyjnym, wtedy czułbym się jeszcze lepiej.
Golarz Filip, masz łeb na karku, nieźle to sobie wymyśliłeś to trzeba przyznać - moja opinia w tym momencie jest o Tobie jeszcze gorsza. Sądami to sobie jednak tu mordy nie wycieraj, bo żadnego PM do Ciebie nie wysłałem!
I jeszcze jedno: wyrobiona czy nie wyrobiona opinia na forum o kimś jest tylko opinią, można pracować by ją z siebie zmyć - jednak jeśli szacunek dla netykiety jest ważniejszy dla kogoś niż brak szacunku dla człowieka z którym wymieniasz się opiniami to opinia o Tobie może być tylko jedna!
dramol, niestety kolega Variette, ma rację tym bardziej jeśli przeanalizuje się specyfikę taryfy YES, która jak to nazywa nasz Calmuś jest "złym tworem" (czy jakoś tak) Orange, ale cóż można zrobić, że dla niektórych jest bardzo przydatna
Straciłeś wakacyjny przechodząc do POP, wykupiłeś 100MB, kasa zeszła i przechodząc do YES straciłeś ten pakiet... na pakiety kasa nie schodzi z promocyjnych.
Promocyjne dla mnie są jak taki "Orange lejek" - o ile takie ktoś posiada (są krótko ważne) zapewniają Ci, że w razie draki zejdą stamtąd za net - ja przynajmniej lubię tam coś mieć, a że SMSów nie wysyłam, a mam nolimit po orange w YES to tylko na neta zejdą w razie draki.
Napisałem nie mogę znaleźć - wpisywałem w wyszukiwarkę na stronie orange widocznie nie zadziałała jak trzeba. Dobrze, że się to mi wyjaśniło - szkoda tylko, że nie piszą, że można to zsumować z wakacyjnym, wtedy czułbym się jeszcze lepiej.
Golarz Filip, masz łeb na karku, nieźle to sobie wymyśliłeś to trzeba przyznać - moja opinia w tym momencie jest o Tobie jeszcze gorsza. Sądami to sobie jednak tu mordy nie wycieraj, bo żadnego PM do Ciebie nie wysłałem!
I jeszcze jedno: wyrobiona czy nie wyrobiona opinia na forum o kimś jest tylko opinią, można pracować by ją z siebie zmyć - jednak jeśli szacunek dla netykiety jest ważniejszy dla kogoś niż brak szacunku dla człowieka z którym wymieniasz się opiniami to opinia o Tobie może być tylko jedna!
dramol, niestety kolega Variette, ma rację tym bardziej jeśli przeanalizuje się specyfikę taryfy YES, która jak to nazywa nasz Calmuś jest "złym tworem" (czy jakoś tak) Orange, ale cóż można zrobić, że dla niektórych jest bardzo przydatna

Straciłeś wakacyjny przechodząc do POP, wykupiłeś 100MB, kasa zeszła i przechodząc do YES straciłeś ten pakiet... na pakiety kasa nie schodzi z promocyjnych.
Promocyjne dla mnie są jak taki "Orange lejek" - o ile takie ktoś posiada (są krótko ważne) zapewniają Ci, że w razie draki zejdą stamtąd za net - ja przynajmniej lubię tam coś mieć, a że SMSów nie wysyłam, a mam nolimit po orange w YES to tylko na neta zejdą w razie draki.
@sebusy
To mi dużo wyjaśnia, dzięki. Tylko tak obserwuje konto (przynajmniej dzisiaj od rana) i mimo że netu używam cały czas, rozłączałem i włączałem kasa z konto nie schodzi - chyba, że jakoś inaczej (po czasie?) to rozliczają ? Na pewno się przekonam jak zł zaczną ubywać...
To mi dużo wyjaśnia, dzięki. Tylko tak obserwuje konto (przynajmniej dzisiaj od rana) i mimo że netu używam cały czas, rozłączałem i włączałem kasa z konto nie schodzi - chyba, że jakoś inaczej (po czasie?) to rozliczają ? Na pewno się przekonam jak zł zaczną ubywać...
Nawet gdyby w jakiś cudowny sposób po doładowaniu zjadło ci kasę za neta, bez problemu wnosząc reklamację odzyskasz środki. Masz telefon "na kartę" a w tej ofercie operator gwarantuje Tobie możliwość wykonywania połączeń pod warunkiem wcześniej wykupionych środków u niego. Jeśli system bilingowy zawiedzie - to wyłącznie problem operatora a nie Twój.
@GolarzFilip: najlepsze jest jak się tłumaczy, że audyt to jednak nie kontrola.
Co do ograniczania listy znających 'features' to się nie dziwię. Pamiętam jak było z darmowymi pakietami w play - pierwsza wersja działała pół roku, druga (wygodniejsza haha) rok. Czemu play załatał dziurę w połowie stycznia 2014? Bo script kid zapytał na oficjalnym play.pl dlaczego nie dostaje szybko tych darmowych 130mb (a system był po prostu przeciążony). Ręce opadają nad głupotą.
Co do ograniczania listy znających 'features' to się nie dziwię. Pamiętam jak było z darmowymi pakietami w play - pierwsza wersja działała pół roku, druga (wygodniejsza haha) rok. Czemu play załatał dziurę w połowie stycznia 2014? Bo script kid zapytał na oficjalnym play.pl dlaczego nie dostaje szybko tych darmowych 130mb (a system był po prostu przeciążony). Ręce opadają nad głupotą.
No jest robiony "na kolanie"....Calm7 pisze: Jak kasa nie ubywa - to masz gdzieś ukryty, ale ważny pakiecik neta.
*
Tak, Yes jest zrobiony na kolanie, badziewie, ale za 9zł minuty/ smsy w Orange - nie ma taniej.
Kasa nagle mi zeszła za internet. Jakieś ~7 zł z konta promocyjnego + ~10 zł z głównego. Po czym na szybko doładowałem za 25zł i kupiłem nowy pakiet za 12zł. Aktualnie zaktualizowało się On-line i wyświetla mi że na konto główne wpadło ~30zł a na promocyjne ponad 17zł. Skąd się to wzięło? - nie mam pojęcia i chyba nawet mi się nie chce dochodzić.... Ostatnie 12 lat byłem na abonamencie, tam się żadne czary nie zdarzały

dramol, nie zrozum mnie źle, bo nie bronię Orange ani YES (nie byłbym w tej taryfie gdyby gdzie indziej był nolimit po sieci za 9zł), ale jak się żongluje taryfami można się spodziewać wszystkiego... Zmiana taryfy to "obciążenie" dla systemu - moim zdaniem wszystko dobrze zliczyło - podwójna zmiana taryfy to podwójne problemy.
Gratuluje.Wyciągnąłeś z nedznej oferty YES cudadramol pisze:Czyli reasumując w moim przypadku dzięki "czarom" w YES przy doładowaniu za 25 zł dostałem w sumie (po dokładnym policzeniu) jakieś +43zł na konto główne + ponad 17zł na konto promocyjne ważne miesiąc...- w sumie sprytna taryfa
Pewnie jest to związane z tym przechodzeniem między taryfami.
ustawiłem również post czasowy bo nie do końca to zgodne z tematem głównym.

Lays- przynajmniej co mi jest wiadomo,nie da się wydłużyć inaczej niż bonami 500 MB dostępnymi z Inmedio o kolejne 30 dni. Możesz kupić sobie na zapas bonów i co 29-30 dni, dokonywać przedłużeń.Jeśli doszłoby do sytuacji,że Orange z jakiegoś powodu wycofałby by promocję ( jak miało to miejsce na początku tego roku ) wtedy piszesz reklamację i dostaniesz zwrot środków. Jednak jak wynika z ważności bonów, przynajmniej do listopada 2015 nie ma się co martwić.Oczywiście powie ktoś, że Orange może "naprawić" system...Oczywiście,wtedy mamy problem :-)nck2nck2 pisze:witaj Filipie,mam prośbę możesz sie ze mną skontaaktować na GG 1287978. Chciałem porozmawiać nie na forum o kilku bugach i dziurach w orange.Też może bedziesz mógł mi pomóc w przedłużeniu laysów o rok, bo jadę na mobilnym orange i chciałem tylko sobie to uruchomić.Mamkilka patentów na darmowe w orange na rok, na play i t mobile.Zapraszam,pogadamy.
Jak dokonać poprawnie aktywacji tej "promocji" można dowiedzieć się na forum ( co staje się co raz trudniejsze, bo zostało rozmyte przez pogaduszki ) albo na blogu autora wątku o kodach Lays,który ma w podpisie)
Jako,że kompletnie już oba tematy ( pakiet wakacyjny-kody Lays ) zostały pomieszane,więc napiszę tutaj- z tego co udało innym ( bo ja ostatnio nie miałem czasu na telekom ) się wyciągnąć od osoby, która zakupiła bardzo wysokie limity na karcie Orange,transfer nie jest uzyskany z kodów Lion/Lays. Tyle i tylko tyle,bo rozmowa była telefoniczna,bez żadnych zrzutów ekranu a i sam rozmówca był laikiem w tym temacie i mówił,co widzi na telefonie po wprowadzeniu kodów USSD.
Sprzedawcy,mimo,że ponoć "byli brani" w szpony socjotechniki,na żadne pytania nie chcieli odpowiadać...
Z Tym bonem inmedio to juz wiem,przetestowalem przedluzenie.Tylko interesowalo mnie wlasnie jak robia tyle transferu na rok. Obstawiam ze dziala tona zasadzie triku z darmowym numerem jak rozmowy 0 w sieci ewewntualnie na zasadzie kumulacji waznosci.Ciekaw jestem jakim kodem sie sprawdza ten wielki transfer 500 gb skoro pisza ze zmiana taryfy kasuje wszystko,Moze to jest na zasadzie masz za staz gdzie co 25 dni sie ladowalo i ladowalo w srodkach promocyjnych ladujac z kumulacja na 80400. Duzo kart na slynnym portalu aukcyjnych ma konkretna date jakby ktos ustawil ja darmowym numerem. Z tego co obserwuje to kazda ma sygnature lte czyli sa to nowe startery nie koniecznie nowo zakupione bo niektore pisza ze sa aktywowane pol roku temu, wiec darmowy numer plus kombinacja z 8002 wchodzi w gre po 3 miesiacach
no to zrób orange online i obejrzyj opis co to za srodki i billingGolarz Filip pisze:Lays- przynajmniej co mi jest wiadomo,nie da się wydłużyć inaczej niż bonami 500 MB dostępnymi z Inmedio o kolejne 30 dni. Możesz kupić sobie na zapas bonów i co 29-30 dni, dokonywać przedłużeń.Jeśli doszłoby do sytuacji,że Orange z jakiegoś powodu wycofałby by promocję ( jak miało to miejsce na początku tego roku ) wtedy piszesz reklamację i dostaniesz zwrot środków. Jednak jak wynika z ważności bonów, przynajmniej do listopada 2015 nie ma się co martwić.Oczywiście powie ktoś, że Orange może "naprawić" system...Oczywiście,wtedy mamy problemnck2nck2 pisze:witaj Filipie,mam prośbę możesz sie ze mną skontaaktować na GG 1287978. Chciałem porozmawiać nie na forum o kilku bugach i dziurach w orange.Też może bedziesz mógł mi pomóc w przedłużeniu laysów o rok, bo jadę na mobilnym orange i chciałem tylko sobie to uruchomić.Mamkilka patentów na darmowe w orange na rok, na play i t mobile.Zapraszam,pogadamy.
Jak dokonać poprawnie aktywacji tej "promocji" można dowiedzieć się na forum ( co staje się co raz trudniejsze, bo zostało rozmyte przez pogaduszki ) albo na blogu autora wątku o kodach Lays,który ma w podpisie)
Jako,że kompletnie już oba tematy ( pakiet wakacyjny-kody Lays ) zostały pomieszane,więc napiszę tutaj- z tego co udało innym ( bo ja ostatnio nie miałem czasu na telekom ) się wyciągnąć od osoby, która zakupiła bardzo wysokie limity na karcie Orange,transfer nie jest uzyskany z kodów Lion/Lays. Tyle i tylko tyle,bo rozmowa była telefoniczna,bez żadnych zrzutów ekranu a i sam rozmówca był laikiem w tym temacie i mówił,co widzi na telefonie po wprowadzeniu kodów USSD.
Sprzedawcy,mimo,że ponoć "byli brani" w szpony socjotechniki,na żadne pytania nie chcieli odpowiadać...
1. w jednym z moich ostatnich postów jest dokładny opis procedury co do laysów i bonów inmedio.
2. ja mam nowe 14 cyfrowe bony inmedio ważne do połowy sierpnia 2016.
3. mimo wycofania z oferty starych 8 cyfrowych bonów inmedio, jeżeli ktoś kupił na zapas to spokojnie dalej działają i dają dobre 2560 zł. Te co mam są ważne do końca 2015.
ok, koniec offtopa w wątku wakacyjnego pakietu.
2. ja mam nowe 14 cyfrowe bony inmedio ważne do połowy sierpnia 2016.
3. mimo wycofania z oferty starych 8 cyfrowych bonów inmedio, jeżeli ktoś kupił na zapas to spokojnie dalej działają i dają dobre 2560 zł. Te co mam są ważne do końca 2015.
ok, koniec offtopa w wątku wakacyjnego pakietu.
Dziś przedłużyłem pakiet wakacyjny pakietem za 10zł na 30 dni. Aktywacja kodem USSD - 110*67#
100Mb połączyło się z pakietem wakacyjnym (1678Mb) i dało razem 1778Mb ważne do 19-11-2014 roku.
Także potwierdzam możliwość przedłużenia tymże pakietem.
A wiecie ile kosztował mnie pakiet ? - 5zł
Wcześniej miesiąc doładowałem przez mPotwora za 5zł a drugie 5zł dostałem gratis.

100Mb połączyło się z pakietem wakacyjnym (1678Mb) i dało razem 1778Mb ważne do 19-11-2014 roku.
Także potwierdzam możliwość przedłużenia tymże pakietem.
A wiecie ile kosztował mnie pakiet ? - 5zł
Wcześniej miesiąc doładowałem przez mPotwora za 5zł a drugie 5zł dostałem gratis.

Kod: Zaznacz cały
http://jdtech.pl/2014/10/promocja-wakacyjna-orange-mozna-przeduzyc-waznosc-pakietu.html
Jeden numer w sieci Idea/Orange od ponad 9 lat !
Czy ktoś się orientuje może czy jeśli aktywuję pakiet 30-dniowy - 100 MB poprzez Karuzelę nagród to tak samo zadziała, czy wpada do tego samego koszyka? Wreszcie by się przydały te bonusiaki.