• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #74282  autor: BKX
 17 maja 2006, 16:22
Mam w telefonie baterie 720mAh i trzyma mi okolo 3 dni, zależy czy sie dużo bawie czy nie... Jest to bateria litowo-jonowa... Znalazłem dzisiaj na allegro do mojego modelu tel. baterie litowo-polimerową 2300mAh... Chciałem sie was zapytać, czy bezpieczne jest stosowanie takich baterii i na jak długo wydłuży mi sie czas użytkowania, przy założeniu, że bede korzystał z tel. w takim samoym stopni jak do tej pory... Bo patrząc na moc można dojść do wniosku, że niby 3 razy dłuże, czyli okolo 9 dni... Sam nie wiem, mam nadzieje, ze mi to ktos wytłumaczy ;)[/b]
Ostatnio zmieniony 03 cze 2006, 15:34 przez BKX, łącznie zmieniany 1 raz.

#74289  autor: l3p
 17 maja 2006, 16:33
Mowa jest o nie oryginalnej baterii z Allegro tak? Jesli tak to takie baterie najczesciej maja tylko przyklejona naklejke, ze maja 2200mAh a w rzeczywistosci jest to zwykla bateria o standardowej pojemnosci. Szczerze Ci powiem, ze nie kupilbym takie baterii. Wogle nie oryginalne akcesoria do telefonow to rzeczy na ktore szkoda kasy. Raz Ci sie uda, ze bedzie dobrze dzialac a nastepna padnie po 1 ladowaniu. Takze musisz sie sam zdecydowac na ten zakup.

[ Dodano: 2006-05-17, 16:34 ]
Prosba do moderatora czy temat jest umieszczony w dobrym dziale, bo ja nie jestem pewien :|

[ Dodano: 2006-05-17, 16:44 ]
Od moderatora (Kaczy): Przeniosłem temat do działu o dyskusji ogólnej (akcesoria)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2006, 16:44 przez l3p, łącznie zmieniany 1 raz.

#74316  autor: szczeka
 17 maja 2006, 18:31
jesli bateria z allegro to tylko forever'a, nie zadne foofy, czy inne scierwa.. ale i tak najlepiej tylko oryginalne.

wolalbym oryginalna 1000mah, czy foofa 50000mah <yes>

#74319  autor: BKX
 17 maja 2006, 18:54
Sorki za pomylenie działów, ale mało ostatnio zaglądam przez tą mature ;)

Wracając do tematu, ja też jestem osobą, która kupuje tylko markowe rzeczy... Nigdy bym nie kupił jakiejś przypadkowej obudowy do telefonu tylko oryginalną... Ale tutaj mam pewne wątpliwości... Moja bateria nie jest zepsuta czy krótko trzyma, chciałem poprost wydłużyć czas pracy telefonu... Nie wiem czy moge t zamieścić link do tej oferty, jak coś to zrobie to później, ale to nie są duże pieniądze, bo 17 zl + 10 zł przesyłka... Tylko mnie tak właśnie zastanawia czy to zadziała... niby gwarancja na 6 mieś. ale chciałem sie kogoś poradzić ;) Bo chyba sami wiecie jakie to jest uciążliwe, gdy sie ładuje telefon co drugi dzień, gdy sie człowiek troszke pobawi... :/

#75510  autor: Dragon
 23 maja 2006, 15:39
mozesz dac link do tej aukcji ale na 99% ta bateria bedzie trzymala tak samo o ile ni mniej