Tak sobie siedzę i myślę... a jak nie mam czasu to tylko siedzę.
I co wymyśliłem?!
W
wątku o pakiecie wakacyjnym 6GB za 6zł temat przedłużenia o rok też jest gorący.
Moje spostrzeżenia:
1. wg stawek na karcie aktywna taryfa NoweOrangeGo po doładowaniu za min. 25PLN.
2. Pakiet internetowy miesięczny - to nie są środki z Lays'ów ani z bonów Inmedio (bo te trafiają na pozycję "środki na transfer danych"). Może to z pakietu wakacyjnego 6GB/6zł sądząc po dacie ważności środków - aktywowane ostatniego dna promocji (31sierpnia) i ważne do końca października (60 dni).
3a. Konto doładowane za 50PLN. Powinno być razem 55zł. Za brakujące 10PLN kupiony
szybko jakiś pakiet albo kilka tańszych. Pakiet kupiony "szybko", ponieważ nie zdążyły zmienić się stawki za połączenia - po doładowaniu za 50PLN powinny wynosić 29gr/29gr.
lub
3b. Konto doładowane 2x25PLN. Powinno być razem 55zł. Za brakujące 10PLN kupiony jakiś pakiet albo kilka tańszych. Stawki niezmienione jak po doładowaniu za 25PLN (39gr/49gr).
Z wcześniejszych postów w wątku o pakiecie wakacyjnym wydaje się, że to pakiet na 100MB za 10 PLN - *110*67# - po dodaniu 72185+100=72285MB, po czym (albo wcześniej) autor zużył ok. 21MB i zostaje 72264MB.
4a. Stawki wskoczyły na właściwe tory 29gr/29gr - jak po doładowaniu za 50PLN powinno być w tej taryfie;
lub
4b. Zmiana taryfy na inną o stawce 29gr/29gr.
5. I tutaj jest zagadka, jak się zrobiło dodatkowe 305dni??? na pewno nie przedłużenie konta na rok.. może coś wspólnego ze skarbonką... nie wiem, nie znam mechanizmu skarbonki ani pozostałych pozycji w tych tabelkach...
EDIT: Mimo, że dodane 305dni, to data ważności pakietu nie drgnęła.
6. Tutaj już data ustawiona zgodnie z liczbą dni... Prawdopodobnie ustawiona ręcznie po kontakcie z BOK!!!!
/EDIT
Wnioski: Na pewno nie jest to sztuczka z kodami Lays i Inmedio.
Gdy coś więcej odkryjecie, to się podzielcie tak jak ja

Wspólnymi siłami sami to rozkminimy bez łaski biznesowczyków...