damilio pisze:Koledzy może ktoś pomoże. Dzisiaj dzwonie do biura obsługi , z zapytaniem o przedłużenie umowy, a tam babeczka mi mówi, że od dzisiaj się zmieniły warunki i umowę można przedłużać z telefonem dopiero 3 miesiące przed końcem (umowa do 7.04.2015). Potwierdzi to ktoś czy ściemniała?
Babeczka mówiła prawdę. Ja dziś miałam to samo. Powiedział mi Pan, że mogę jedynie przez internet przedłużyć umowę, bo przez Biuro Obsługi muszę poczekać do 3 miesięcy przed końcem umowy.
Po chwili zadzwoniłam ponownie i poprosiłam o przełączenie do Sekcji Utrzymania Klienta. Oczywiście padło pytanie o powód. Grzecznie odpowiedziałam, że chciałabym się dowiedzieć, jak wygląda rezygnacja z umowy (inaczej by mnie nie przełączył, wiem, bo próbowałam wcześniej).
Tam zapytałam o tą rezygnację: terminy itd. Pan wytłumaczył i zaproponował, że może on mnie jakąś ofertą przekona do pozostania u nich w sieci (nie ukrywam, że na to czekałam :p ). Powiedział, że oddzwoni za chwilę, jak przeanalizuje moją dotychczasową ofertę. Po ok. 5 minutach zadzwonił z propozycją, na którą czekałam. Przedstawił też inne, ale mi zależało na JUMP S za 49,90zł, nielimitowane rozmowy, SMSy i MMSy, 250MB, S4 za 499zł i dorzucił dodatkowo GRATIS to, co jest płatne w ofercie z neta czyli 30 minut na rozmowy z Polski do UE za 5,99 zł miesięcznie oraz 30 minut w roamingu w UE za 6,99 zł miesięcznie. Niby niewiele tego GRATISu, ale nie muszę dopłacać 13zł miesięcznie dodatkowo, a chciałam to mieć

W ogólnym rozrachunku wychodzi 49,90 x 24m-ce + 499zł = 1696,60zł. Chyba nie tak źle... Jak dla mnie ok

Pozdrawiam