Witam,
rozmawiałem dzisiaj z działem lojalnościowym który zaproponował mi ofertę lepszą od tej podanej na ich stronie dla przedłużających umowę. Jednak patrząc na to co niektórzy tutaj opisują, to to co zostało mi zaproponowane wydaje się być śmieszne.
Zaproponowano mi:
49,90
440min wymienne na smsy lub mb i rozmowy w plus bez limitu (czyli identycznie to samo co jest na stronie)
+Nokia Lumia 635 za 3zł (i tutaj jest jedyna różnica względem tego co jest na stronie, jako że na stronie przy tym abonamencie jest cena 99zł)
W porównaniu do tego co otrzymał użytkownik darek.zych1 oferta którą otrzymałem wypada żałośnie. Tutaj dla przypomnienia oferta którą otrzymał darek.zych1:
Abonament 39,99 miesięcznie (z efakturą)
Telefon Sony Xperia M2 za 49,90 (jednorazowo)
Minuty 960
Otrzymał on tą ofertę w ramach anulowania rozwiązania umowy.
Teraz moje pytanie: Czy jest sens próbować przekonać Panią z działu lojalnościowego abym otrzymał taką ofertę, czy muszę do tego złożyć wypowiedzenie?
Zaznaczę, że oferta jest dla mojej mamy, która nie potrzebuje więcej niż ~300min wymiennych na sms/mb. Bardziej zależy jej na niższym abonamencie oraz tanim telefonie (do 50zł), najlepiej Galaxy Ace 4, lub Lumia 630/635.
Czy w takim razie jest szansa na ofertę w stylu:
Abo 39,90
~300min wymiennych na sms/mb
+Galaxy Ace 4 za 3zł (lub 49,90)
Jest to nadal gorsza oferta niż otrzymał darek.zych1 gdyż ma dużo mniej minut, ale dla mojej mamy by wystarczyło.
Z góry dziękuję za informację.