Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Też tak sądzę. Już U2100 nie ma takiego "nadpriorytetu" nad U900 (przy -98dBm czasami potrafi zejść na U900) w porównaniu do DCS1800 vs GSM900. To oczywiście w przypadku Orange. Na T-Mobile tak jak i na 3G, na 2G też jest dosyć dobrze.muddy pisze:Cóż, Orange nie poszaleje na 25 kanałach GSM 900, stąd ten "nadpriorytet" GSM 1800. Myślę, że po modernizacji warto spróbować przestawić telefon w tryb "3G only".
Na A1 szczególnie przy MOPach powinni zadbać lepiej o zasięg. Po wejściu do stacji, budynku zasięg marny.Halset pisze:A jako woj, pomorskie, gdzie najczęściej się przemieszam oraz A1 i woj. kujawsko pomorskie- jeden diabeł.
Zgodzę się z tymi Plusowymi dziurami. Na terenach mniej zaludnionych u mnie, Plus właściwie ratuje się samym GSM900 ale i tak nie wszędzie dociera. Nawet w samym Skarżysku, jak ktoś jeszcze korzysta z komórek, z samym GSM, to może mieć poważny problem z zasięgiem.Halset pisze: Prawie nie ma miejsc, gdzie nie ma w ogóle zasięgu. Oczywiście pokrycie 2G jest o wiele lepsze niż 3G. To Plus ma więcej dziur niż N!.
N! wykonało świetną robotę. Jeżeli chodzi o połączenia to są na jednym poziomie i wyprzedzili Plusa.
Gdybym miał wybierać obecnie między TM czy O - wybrałbym ciekawszą ofertę, bo jakościowo jest to samo.
Natomiast porównując jakość TM do O w moich okolicach, to zdecydowanie wygrywa T-M (nawet przez roaming w Play, jakość jest ostrożnie mówiąc dobra).
Na drugim miejscu (co może być sensacją), jakościowo jest Play (ale tylko na UMTS).
Nie wiem gdzie ta różnica jakości, jak sam mam od lat służbowy w TM a od jakiegoś pół roku nju jako O.Widać różnice w głosie na korzyść T-M, jest hmm czystszy, bardziej wyrazisty, i to nie przez HD Voice.
W dodatku w Orange co jakiś czas pojawiają się kody na zniżkę 20% / 30% na abonament - taryfę 89,98zł można mieć za 72zł lub 63zł. W dodatku w Orange jest 400 minut miesięcznie w roamingu UE podczas gdy w T-Mobile tylko 60 minut. Dla niektórych może to mieć ogromne znaczenie...Halset pisze:Dla przykładu no limit z 2GB neta kosztuje 89.90 a w TM 99.90 z 1GB. Jak dokupisz neta w TM masz 109zł. Za 99zł w O mam 5GB neta i do tego tańszy telefon.
Za duża różnica by dopłacać do kilku MHz na GSM 900.
Gratuluje prowokacji : )Halset pisze: Nie widzę różnicy w jakości połączeń dla tych dwóch sieci.
A co do Play....nie wypowiadam się, tym bardziej jak ktoś ma w tej sieci nr.
Tym bardziej jak chce udowodnić, że na roamingu TM jest lepsza jakość niż na macierzystym w O![]()