• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 38 z 40
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40

#740168  autor: karolina22
 13 sie 2014, 14:42
Pracowałam u takiego operatora. Mi osobiście się podobała. nie trzeba mieć żadnego wyższego wykształcenia ale tez nie każdy nadaje sie do pracy tego typu :) trzeba mieć dobra gadkę :)

#743228  autor: AjanKertis
 24 sie 2014, 20:48
Zainteresowanych kuluarami pracy u Operatora komórkowego zapraszam na nowo stworzonego bloga, prowadzonego przez pracownika z 4-letnim stażem
Raport sprzedaży Konsultanta

Blog jest w etapie tworzenia - na razie ogarniam tematy, jakie na początek należałoby poruszyć - pomysłów jest dużo, bo każdy dzień przynosi coś nowego, z czym można śmiało się podzielić z Czytelnikami.
Planuję dużo ciekawostek od kuchni, oczywiście w ramach tego, co można wprost napisać:) O wszystkim innym będzie "owinięte w bawełnę":)

Co w nim będzie:

codzienność - czyli sprzedawanie i ciśnienie, jakie wciąż jest odczuwalne

sytuacje z życia wzięte - czyli Pan Klient który miesza Cię z błotem

humor - czyli "jestem abonamentem od 15 lat"

płacz - jak Twój plan jest na czerwono

irytacja - jak przyszła kolejna rekalkulacja wypracowanych planów

zawiść - jak inny salon w mieście przekroczył Cię w rankingu

satysfakcja - jak po raz pierwszy od jakiegoś czasu ktoś Cię pochwalił

nerwy - jak dziś 24. a plan na 80%

radość - bo kolega/koleżanka w pracy po raz kolejny rozbawił Cię do łez między jednym Klientem a drugim

smutek - bo potrzebujesz jakiś sprzęt na już, a Centrala lub przełożony nie jest w stanie Ci tego załatwić (a Klient chce 5 aktywacji i fiołkowo-zielony telefon jako mus)

porady - jak nie dać się korpo, tylko po raz kolejny być na zielono w tabelce

Liczę na porady, jak blog ma wyglądać, na sugestie, na wsparcie - czekam na Wasz odzew w komentarzach na blogu, w mailach

Jak już napisałem - mam masę pomysłów, teraz tylko muszę je zebrać i przelać w posty

(Oczywiście jak plany będą na odpowiednim poziomie)

:)

#743290  autor: Ufo atakuje
 25 sie 2014, 07:44
Ja prdl...matko boska.. ludzie jak wy możecie żyć i pracować za takie grosze??? Przecież to zwykła strata czasu, energii i życia! Ja więcej nieraz z bankomatu wyjmuje na rachunki niż te wasze pensje wynoszą... Przecież takie zarobki to były 15 lat temu. Wtedy pensja 1100zł-1500zł netto to też było gówno.. :shock:

#743297  autor: matteo
 25 sie 2014, 08:18
Ufo atakuje pisze:Ja prdl...matko boska.. ludzie jak wy możecie żyć i pracować za takie grosze??? Przecież to zwykła strata czasu, energii i życia! Ja więcej nieraz z bankomatu wyjmuje na rachunki niż te wasze pensje wynoszą... Przecież takie zarobki to były 15 lat temu. Wtedy pensja 1100zł-1500zł netto to też było gówno.. :shock:
No właśnie sęk w tym, że zawsze znajdzie się jeden z drugim, co za tyle pójdzie pracować. No i jest efekt: "...do aż 3000 zł". Aż 3000 zł? Matko boska, 3000 zł to rata za niewielkie mieszkanie + opłaty i...czasami tyle lub jeszcze trochę jedzenia. A może zdałoby się jeszcze ubrać za coś, pójść czasami do lekarza?

Przerażające.

#743336  autor: saleen
 25 sie 2014, 10:51
matteo pisze:
Ufo atakuje pisze:Ja prdl...matko boska.. ludzie jak wy możecie żyć i pracować za takie grosze??? Przecież to zwykła strata czasu, energii i życia! Ja więcej nieraz z bankomatu wyjmuje na rachunki niż te wasze pensje wynoszą... Przecież takie zarobki to były 15 lat temu. Wtedy pensja 1100zł-1500zł netto to też było gówno.. :shock:
No właśnie sęk w tym, że zawsze znajdzie się jeden z drugim, co za tyle pójdzie pracować. No i jest efekt: "...do aż 3000 zł". Aż 3000 zł? Matko boska, 3000 zł to rata za niewielkie mieszkanie + opłaty i...czasami tyle lub jeszcze trochę jedzenia. A może zdałoby się jeszcze ubrać za coś, pójść czasami do lekarza?

Przerażające.
Pytanie tylko co wynika z takiego biadolenia. Takie są realia, kraje postkomunistyczne jak Węgry, Czechy, Rumunia, Bułgaria Słowacja czy kraje bałtyckie Litwa Łotwa Estonia stoją na podobnym poziomie zamożności co my (Polska). Jedni trochę wyżej (Czechy) inni trochę niżej (Rumunia, Bułgaria).

Myślicie, że gdyby nagle ludzie zaprotestowali i przestali chodzić do pracy na 2 miesiące, to źli kapitalistyczni pracodawcy daliby nagle wszystkim zarobki brytyjskie albo francuskie?
Naiwne.
Czynników dlaczego jest tak a nie inaczej są dziesiątki, to nie jest tak prosta sprawa jak się wielu osobom wydaje.

#743337  autor: matteo
 25 sie 2014, 10:54
saleen pisze:
matteo pisze:

Przerażające.
Pytanie tylko co wynika z takiego biadolenia. Takie są realia, kraje postkomunistyczne jak Węgry, Czechy, Rumunia, Bułgaria Słowacja czy kraje bałtyckie Litwa Łotwa Estonia stoją na podobnym poziomie zamożności co my (Polska). Jedni trochę wyżej (Czechy) inni trochę niżej (Rumunia, Bułgaria).

Myślicie, że gdyby nagle ludzie zaprotestowali i przestali chodzić do pracy na 2 miesiące, to źli kapitalistyczni pracodawcy daliby nagle wszystkim zarobki brytyjskie albo francuskie?
Naiwne.

Tzw. "prywaciarze" na pewno nie są w stanie tyle wydać na pracownika, ale dla dużych firm ten koszt to kropla w morzu, więc czy da mu 1500 czy 4000-5000 to naprawdę nie ma aż tak dużego znaczenia.

#743341  autor: Dziedzic Pruski
 25 sie 2014, 11:09
Dla dużych? Możesz wymienić kilka takich firm i wskazać o ile Twoim zdaniem należy podwyższyć płace, żeby była to kropla w morzu?

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#743351  autor: matteo
 25 sie 2014, 11:48
Dziedzic Pruski pisze:Dla dużych? Możesz wymienić kilka takich firm i wskazać o ile Twoim zdaniem należy podwyższyć płace, żeby była to kropla w morzu?

Masz w poprzednim poscie. Firmy duze to np. korporacje choc nie tylko (produkcyjne rowniez nie bieduja).

Od razu dopowiem, ze pracownik zza granicy zarobi na tym samym stanowisku 2-3 razy wiecej niz Polak, tak wiec firme taka stac na utrzymanie takiego pracownika.

#743358  autor: Dziedzic Pruski
 25 sie 2014, 12:32
Nie widzę żadnych nazw firm w poprzednim poście. Wymień konkretne nazwy spółek i napisz o ile procent należy podwyższyć płace. Konkretnie. Stawiasz tezę, że można. Chyba opierasz ją na rzetelnych danych i wyliczeniach, a nie tylko chciejstwie i urojeniach opartych na niewiedzy?

Początkujący pracownik zza granicy zarobi w McDonaldzie dwa trzy razy więcej? Możesz wskazać w którym i podać imię i nazwisko pracownika?

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#743506  autor: Tomash
 25 sie 2014, 18:48
Pytanie ile płaci taki Play firmie obsługującej CC. Dawno temu trafiłem do CC przez agencje pracy tymczasowej - ludzie, którzy przechodzili na etat u samego operatora, dostawali drugie tyle co przez tego zdziercę pośrednika, więc wcale bym się nie zdziwił, gdyby pieniądze płacone przez operatora były niemałe.

#743526  autor: jrusz
 25 sie 2014, 19:47
znawca pisze:Hehe - moje call center jest najlepsze :-D

Naciągamy starszych ludzi na jakiś szajs. Jak szukasz pracy krótkoterminowej, to wbijaj :P
Jak jest szkolenie, umowa o pracę na start + wynagrodzenie od sprzedaży (podstawa + prowizja) to wbijam w ciemno :)

#743786  autor: matteo
 26 sie 2014, 18:04
Dziedzic Pruski pisze:Nie widzę żadnych nazw firm w poprzednim poście. Wymień konkretne nazwy spółek i napisz o ile procent należy podwyższyć płace. Konkretnie. Stawiasz tezę, że można. Chyba opierasz ją na rzetelnych danych i wyliczeniach, a nie tylko chciejstwie i urojeniach opartych na niewiedzy?

Początkujący pracownik zza granicy zarobi w McDonaldzie dwa trzy razy więcej? Możesz wskazać w którym i podać imię i nazwisko pracownika?
jeżeli dajesz przykład mcd to wolę skończyć jałową dyskusję. Bez odbioru.

#747051  autor: Agatka
 07 wrz 2014, 21:54
Ja co widzę, wolne wakaty-etaty u Operatorów wysyłam, ale zero odzewu.
Nie mam doświadczenia, ale " czuję" że odnalazła bym się w tym idealnie. . . Nie raz jak idę do Salonu i widzę "Paniusię Blondynkę" która nie ogarnięcie przekazuje mi informację to zawsze się zastanawiam dlaczego ja nie mogę dostać możliwości by spróbować. :(

Jakieś podpowiedzi ? nie mam szans bez doświadczenia ? czym ich zaczarować wysyłając aplikację ?
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2014, 22:11 przez Agatka, łącznie zmieniany 1 raz.

Moja taryfa

Solo M - umowa na czas nieokreślony

#747056  autor: marcinb
 07 wrz 2014, 22:08
Albo wakat albo wolny etat :-)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#747411  autor: Wiksa11
 09 wrz 2014, 10:12
No w salonach na prawdę często pracują niekompetentne osoby, nierzadko informacje z jednego salonu nie pokrywają się z wiadomościami z drugiego.

Orange - sieć Januszy.

#747450  autor: user_delete26
 09 wrz 2014, 11:36
W takim układzie że pracuję na etacie w państwowej firmie, chciałem sobie polepszyć (finansowo przede wszystkim) pracę na taką w salonie Play/Orange/Plus/Tm obojętnie co byleby pracować w takim miejscu - co oczywiście wiąże się z moimi zainteresowaniami.
Zostałem zaproszony na "rozmowę" u Doradcy Biznesowego Play, mój kumpel podsunął moją osobę, i tak to się stało. Zaproponowano mi opcję przedstawiciela handlowego Play - Doradca Biznesowy. Z tym, że miałoby to polegać na naganianiu klientów biznesowych, dzwonienie do ludzi i proszenie się... nie wiem, ale nie zapytałem czy tylko do klientów Playa czy innych sieci także. W takiej opcji miałbym dostać telefon, bazę numerów na które mam się skontaktować i wcisnąć ofertę. Oczywiście Pan, z którym rozmawiałem mówił o dużych pieniądzach rzędu 7 - 11 tys. zł :-D żadnego etatu, później ew. umowa zlecenie. No i podział tego co nagonię na cały zespół. Odpuszczam temat, jeśli miałbym pracować to tylko w salonie którejś sieci, ewentualnie ale to bardzoo ewentualnie lepszą opcją od w/o byłoby Call Center, gdzie klient sam dzwoni. 8)

Agatka,
nie wiesz jak to jest? Wszędzie liczą się znajomości (niestety) ;)

#747474  autor: Golarz Filip
 09 wrz 2014, 12:57
pietro90 już po stylu pisania "naganianie","proszenie się" itp. widać,że do pracy w sprzedaży po prostu się nie nadajesz.
Może nie wiesz,ale nawet jeden z najbogatszych ludzi, Pan Krok zaczynał od tego samego poletka tylko w branży odzieżowej :-)
Jak w przypadku kobiet nie każda może być modelką podobnie jest w sprzedaży- nie każdy jest do tego stworzony.
Co Ty widzisz wadą inni wykorzystują jako atut- brak górnej półki zarobków oraz nielimitowany czas pracy.
I odpowiadając na pytanie które się może urodzić po przeczytaniu tych słów- obecnie już NIE PRACUJĘ w sprzedaży,ale mam wielki szacunek dla tych ludzi.Czy to w banku,czy u operatorów.Tylko takich prawdziwych i przede wszystkim uczciwych.

#747518  autor: user_delete26
 09 wrz 2014, 15:15
Nie istotne w tym momencie jest to czy ja się tam nadaje czy nie.
Bycie mylionerem i np. "posiadanie" mercedesów jak Ci z FM Group itp. to mnie nie interesuje :lol: Interesowałaby mnie natomiast praca w salonie na określonych zasadach i z podstawą co miesiąc + to co sprzedam. Ale nie oszukujmy się, rzadko kto odchodzi z takiej pracy.
Dlaczego już nie pracujesz w sprzedaży? :-)

#747539  autor: Golarz Filip
 09 wrz 2014, 16:13
pietro90 pisze:Dlaczego już nie pracujesz w sprzedaży? :-)
Awans

Ale gdyby doba miała 48h chętnie bym wrócił również do sprzedaży.Nie mówię o akwizycji ale sprzedaży stacjonarnej - podobnie jak to ma miejsce w salonie operatorów czy bankach.
Raz,że kasa.Dwa,poznajesz masę,masę ludzi.W 3/4 mega pozytywne osoby oraz kontakty które pomagają Ci w codziennym życiu.
Czy to właściciel komisu samochodowego,czy znany trener piłki ręcznej który załatwiał bilet na jakąś imprezę,to znów gość z ubezpieczeń który dawał Ci duże zniżki na AC/OC.
A Ty w zamian sprzedajesz im a może inaczej dopasowujesz produkt który wytwarza Twoja firma.
Już nie mówię o spotkaniach poza pracą z takimi ludźmi.
Oczywiście na samym początku pracy jak nie masz doświadczenia, nie myślisz o fajnej,luźnej rozmowie tylko o tym,by sprzedać produkt bo Cię cisną z góry.
Taka wstępna selekcja.Jak to wytrzymasz to już masz pewność,że dalej będzie tylko lepiej.
Dlatego mimo wszystko podziwiam osoby który pracują na słuchawkach w Call Center ( ale tych zaangażowanych w pracę ) bo mają przeważnie kontakt z klientem roszczeniowym, takim co przeważnie ma problem.
A mistrzostwem świata jest konsul z Transcomu, który najpierw rozwiązał mój problem z Play,który miałem dwa lata temu,potem sprzedał mi internet mobilny a koniec końcem spotkaliśmy się na piwie i pozostał jakiś tam kontakt do dziś.

#756584  autor: Rezo
 17 paź 2014, 18:52
Witam. Poszukuję osoby pracującej w Back Office w Plusie, w Warszawie. Chciałbym zadać kilka pytań odnośnie tej pracy.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW
  • Strona 38 z 40
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 1
  • 36
  • 37