- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Nie rozumiem jednego. Jeśli mam juz numery na karte dlaczego po złożeniu wniosku do play płace za rozmowy na numerze tymczasowym mimo ze z TM juz nie korzystam. Ma to uzasadnienie jak ktoś przenosi numer pod koniec umowy ale nie po zakończeniu. Co z tego ze ani ma gratis jak za rozmowy zapłacę przez 90-180 dni ? Czy ktoś to przerabial?
Cześć wszystkim
.
Umowa w play kończy mi się w grudniu ( aktualnie 29.99. " Oferta specjalna " mój pierwszy ABO w życiu ).I teraz mam pytanie,kiedy mogę wypowiedzieć umowę i negocjować z GU ? ,czy muszę czekać do grudnia,czy mogę już złożyć wypowiedzenie i wziąć nową taryfę która zacznie się dopiero w grudniu ???.Jak to wygląda i czy wgl mogę tak zrobić ???.

Umowa w play kończy mi się w grudniu ( aktualnie 29.99. " Oferta specjalna " mój pierwszy ABO w życiu ).I teraz mam pytanie,kiedy mogę wypowiedzieć umowę i negocjować z GU ? ,czy muszę czekać do grudnia,czy mogę już złożyć wypowiedzenie i wziąć nową taryfę która zacznie się dopiero w grudniu ???.Jak to wygląda i czy wgl mogę tak zrobić ???.
Mocno cisnąłem o tym t-mobile. Proste pytania i odpowiedzi. Zasada jest taka, żeby nie dać się wciągnąć w ich grę.kefasxl pisze:Stingeros opisz wiecej jak udalo Ci sie wyrwac taka oferte. I czy po koncu umowy przechodzi na takie same warunki i czy nie podwyzsza abonamentu. Bylbym zainteresowany taka samo oferte wiec prosze opisz Twoje zmagania z operatorem w tej kwestii.
P.S. zresztą co będę dużo mówił. Jestem handlowcem od 8 lat i wiem jak prowadzić rozmowy. Mam na TO specjalny certyfikat

Witam 
W sumie nie wiem czy dobry temat - mam abonament w Red Bull Mobile.
Aktualnie jest to taryfa RBM88 z 50% rabatem z grouponu.
Czyli w cenie 44 zł miesięcznie dostaję 666 minut wymiennych na SMSy + nolimit w Play oraz 666MB internetu. Do tego był telefon który sprzedałem - sumarycznie po odliczeniu zysku na telefonie średnio przez 2 lata abonament wynosił mnie ok 33 zł miesięcznie.
Z tego co widzę na www RBM aktualnie mogę mieć full nolimit rozmowy i smsy + 2GB internetu za 38 zł miesięcznie bez umowy czasowej (30 zł rozbowy i internet + 8 zł pakiet sms).
Jak myślicie, da się coś tutaj jeszcze wynegocjować (np po złożeniu wypowiedzenia)?
Nie kryję, że wolał bym płacić mniej więcej tyle co teraz, czyli okolice tych 33 zł, a nolimit to mi w sumie rybka, i tak więcej jak 500 min nie wygadam.

W sumie nie wiem czy dobry temat - mam abonament w Red Bull Mobile.
Aktualnie jest to taryfa RBM88 z 50% rabatem z grouponu.
Czyli w cenie 44 zł miesięcznie dostaję 666 minut wymiennych na SMSy + nolimit w Play oraz 666MB internetu. Do tego był telefon który sprzedałem - sumarycznie po odliczeniu zysku na telefonie średnio przez 2 lata abonament wynosił mnie ok 33 zł miesięcznie.
Z tego co widzę na www RBM aktualnie mogę mieć full nolimit rozmowy i smsy + 2GB internetu za 38 zł miesięcznie bez umowy czasowej (30 zł rozbowy i internet + 8 zł pakiet sms).
Jak myślicie, da się coś tutaj jeszcze wynegocjować (np po złożeniu wypowiedzenia)?
Nie kryję, że wolał bym płacić mniej więcej tyle co teraz, czyli okolice tych 33 zł, a nolimit to mi w sumie rybka, i tak więcej jak 500 min nie wygadam.
będę wdzięczny za odp. na powyższy cytat. Co do umowy w TM na 6 m-cy, to tylko dla nowych numerów i przenoszacych, po 6 m-cach opłata wzrasta o 20zł. Średnia oferta.ahmed pisze:Nie rozumiem jednego. Jeśli mam juz numery na karte dlaczego po złożeniu wniosku do play płace za rozmowy na numerze tymczasowym mimo ze z TM juz nie korzystam. Ma to uzasadnienie jak ktoś przenosi numer pod koniec umowy ale nie po zakończeniu. Co z tego ze ani ma gratis jak za rozmowy zapłacę przez 90-180 dni ? Czy ktoś to przerabial?
Mi się udało wyrwać w abonamencie 59 zł HTC Desire 610 za 1 zł 

po 6 miechach wzrasta o 10zl ! I jak najbardziej przed uplywem 6 miechow czyli przed podwyżką mozna wypowiedziec i negocjowac albo znow sie przeniescahmed pisze:będę wdzięczny za odp. na powyższy cytat. Co do umowy w TM na 6 m-cy, to tylko dla nowych numerów i przenoszacych, po 6 m-cach opłata wzrasta o 20zł. Średnia oferta.ahmed pisze:Nie rozumiem jednego. Jeśli mam juz numery na karte dlaczego po złożeniu wniosku do play płace za rozmowy na numerze tymczasowym mimo ze z TM juz nie korzystam. Ma to uzasadnienie jak ktoś przenosi numer pod koniec umowy ale nie po zakończeniu. Co z tego ze ani ma gratis jak za rozmowy zapłacę przez 90-180 dni ? Czy ktoś to przerabial?

Miałam opcję albo no limit + 1,5 Gb netu i telefon za 240 zł, albo 1 Gb netu i telefon za 1 zł + podwojenie za 10 zł. Umowa na 24 miesiące. Więc kosztowo wychodzi na 0 i mam 2 Gb netu za te same pieniądze (bo 240 zł za telefon na 24 miesiące dają 10 zł za internet miesięcznie). Mi pasuje 

Katarzynka91 a miałaś do wyboru inne telefony tak do 100zł (np. LG G2 mini)? I czy masz pełen no limit (czyli razem ze stacjonarnymi)? I podbijam Sowologa , czy to podwojenie internetu jest obowiązkowe (bo 1GB swobodnie by starczyło)?
Rzeczywiście jakieś nowe oferty się pojawiają - najpierw ta za 29zł bez telefonu, a teraz ta. W sumie fajnie
Rzeczywiście jakieś nowe oferty się pojawiają - najpierw ta za 29zł bez telefonu, a teraz ta. W sumie fajnie

Nie wiem jaki macie regulamin ale ja mam dzisiaj sciagniety i wyraznie jest napisane, że po 6 miechach abo wyniesie 39,99 czyli wzrosnie o 10zl. Nie wiem skąd wzieliscie to 20zl ??!!ahmed pisze:@stingeros napisał że po 6 miechach wzrasta o 10zl....
w regulaminie jest że 20zł ale może od wczoraj zmienili.
Co do telefonów: najtaniej za gotówkę i abo bez telefonu. A jeszcze taniej - na kartę, bo operator na karcie nie zarabia.
Zobaczcie link http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007384.pdf
p.s. co do mojego abo raczej nic nie wzrosnie po 12 miechach. Zreszta ostatni rok tez mialem na 12 i przeszlo na nieokreslony.
Fakt - 10zł przy 0,5mb, sorkistingeros pisze: Nie wiem jaki macie regulamin ale ja mam dzisiaj sciagniety i wyraznie jest napisane, że po 6 miechach abo wyniesie 39,99 czyli wzrosnie o 10zl. ...
@stingeros orientujesz się dlaczego przy przeniesieniu naliczają opłaty z cennika a nie od razu no limit ? I co jeśli z powodów technicznych nie przeniosą numeru...zostanę 2 lata na tymczasowym ?
sorry ale nie mam pojęciaahmed pisze:Fakt - 10zł przy 0,5mb, sorkistingeros pisze: Nie wiem jaki macie regulamin ale ja mam dzisiaj sciagniety i wyraznie jest napisane, że po 6 miechach abo wyniesie 39,99 czyli wzrosnie o 10zl. ...
@stingeros orientujesz się dlaczego przy przeniesieniu naliczają opłaty z cennika a nie od razu no limit ? I co jeśli z powodów technicznych nie przeniosą numeru...zostanę 2 lata na tymczasowym ?

Nie pytałam o inne telefony, bo chciałam ten konkretny do 1 zł. O stacjonarnych nie powiem, bo nie pamiętam, bo nie koniecznie mi na nich zależało. Mam pół roku bez limitu LTE i nie muszę podwajać limitu - jest to opcjonalnertx pisze:Katarzynka91 a miałaś do wyboru inne telefony tak do 100zł (np. LG G2 mini)? I czy masz pełen no limit (czyli razem ze stacjonarnymi)? I podbijam Sowologa , czy to podwojenie internetu jest obowiązkowe (bo 1GB swobodnie by starczyło)?

To samo co na play.pl tylko że telefon tańszy o 218 zł lub pakiet większy o 500 mb. Szału nie ma.Sowolog pisze:To podwojenie nie jes obowiązkowe? Ciekawe co to za nowe oferty są.
[ Dodano: 2014-09-08, 18:10 ]
LG G2 Mini od niecałego miesiąca jest niedostępny i nie wiadomo czy jeszcze wrócirtx pisze:Katarzynka91 a miałaś do wyboru inne telefony tak do 100zł (np. LG G2 mini)?

Orange - sieć Januszy.
Jak znaleźć na stronie taką ofertę? Znaczy możliwość wyboru między jednym a drugim? Bo dla mnie to akurat ma duże znaczenie i chętnie poszedłbym tą drogą.Wiksa11 pisze:To samo co na play.pl tylko że telefon tańszy o 218 zł lub pakiet większy o 500 mb. Szału nie ma.Sowolog pisze:To podwojenie nie jes obowiązkowe? Ciekawe co to za nowe oferty są.
Z ciekawości wybrałem się do salonu Play'a dowiedzieć się, czy tam mogę cokolwiek ciekawego ugrać i dowiedzieć się, czy jeszcze w pojedynczych punktach mają ten model telefonu na stanie. Pani powiedziała, że aktualnie nie, ale mają LG G2 mini zamówione i jakoś w przeciągu tygodnia, może dwóch, powinny się pojawić. Oferowała, że zadzwoni, gdy to nastąpi, więc raczej nie była to zasłona dymna. Nie znam systemu, ale być może na stronie i w GU też w takim razie niedługo wróci możliwość jego zamówienia?Wiksa11 pisze:[ Dodano: 2014-09-08, 18:10 ]LG G2 Mini od niecałego miesiąca jest niedostępny i nie wiadomo czy jeszcze wrócirtx pisze:Katarzynka91 a miałaś do wyboru inne telefony tak do 100zł (np. LG G2 mini)?