Witam.
Pisałem już poprzednio, że przy pomocy kolegi Azaitar dzwonili do mnie z GU. Ku przestrodze innych przedstawię sprawę. Mianowicie konsultant zaoferował mi: nolimit komórki/sms/mms + 1,5GB transmisji na 15 mscy, przy płatnościach 1miesiąc- 10zł, kolejne 3mies - 0zł, i 11 ostatnich po 39,99zł . (rozmowę mam nagraną). Oferta weszła w życie dnia następnego. Wczoraj otrzymałem wersję papierową oferty " "Replay formula 4.0 unlimited 1,5GB
tylko sim +" (tej z plusem nie ma na www play.pl). A w niej mam warunki: nolimit komórki, sms/mms płatne 10zł BEZ MOZLIWOŚCI WYŁACZENIA, pakiet 1GB i 500MB wliczone w abo i cena 39,99 zł na 15 mscy z tym że pierwszy niepełny okres za 0zł i kolejne 3 mscy za 0zł . Różnica o jakiej można mówić finansowa to 12x10 zł za sms i jeden miesiąc zamiast 10 byłby 50 zł więc sumarycznie 160 zł droższa oferta niż proponowana telefonicznie.
Złożyłem zatem reklamację. W odpowiedzi na nią otrzymałem takie oto pismo:
w odpowiedzi na zgłoszenia, dotyczące warunków aneksu, które otrzymałam 3 września 2014 roku za pośrednictwem portalu Play24 oraz poczty elektronicznej, przedstawiam swoje wyjaśnienia.
Zapoznałam się z nagraniem rozmowy, podczas której przedłużył Pan umowę dla numeru 00000000. Wyjaśniam, że zaproponowane warunki nie znajdują odzwierciedlenia w ofercie Play. W związku z tym reklamację uznałam za zasadną.
Ze względu na brak możliwości przeprowadzenia rozmowy telefonicznej, poniżej przedstawiam propozycje rozwiązania sprawy:
1) Pozostanie przy obecnych warunkach aneksu i przyznanie rekompensaty w postaci obniżenia opłaty miesięcznej o 15 zł na dwa cykle rozliczeniowe (łącznie 30 zł). Przyznanie upustu będzie mogło nastąpić po upływie okresu obowiązywania rabatu 100% na abonament.
2) Zmiana warunków aneksu na:
- Oferta Promocyjna FORMUŁA Unlimited Tylko SIM na 6 miesięcy z internetem i taryfa FORMUŁA 4.0 Unlimited,
- abonament w wysokości 29,99 zł przy aktywnej e-fakturze i dokonywaniu terminowych płatności,
- nielimitowane połączenia na numery komórkowe,
- pakiet Nielimitowane SMS/MMS do wszystkich sieci bezpłatnie przez pierwszy okres rozliczeniowy, potem płatne 10 zł (usługa może zostać dezaktywowana w dowolnym momencie),
- Pakiet Smartfon 2 GB bezpłatnie przez 6 pierwszych okresów rozliczeniowych, potem płatny 20 zł,
- umowa na 6 miesięcy (liczone od 27 sierpnia 2014 roku).
3) Odstąpienie od aneksu i przywrócenie poprzedniej taryfy FORMUŁA M. W takim przypadku będzie Panu przysługiwało skorygowanie faktur oraz rozwiązanie umowy na podstawie wypowiedzenia przesłanego 16 lipca 2014 roku.
Trzy rozwiązania, które wybrać? 1. już nie 160 zł a 130 zł różnicy, 2. inna oferta na przeczekanie, 3. Prawdopodobny kolejny kontakt z GU, czy zadzwonią czy mnie już nie chcą w swojej sieci?
PS. Jak widać "Ze względu na brak możliwości przeprowadzenia rozmowy telefonicznej" - to jest inaczej powiedziane to że nie życzą sobie żeby ich nagrywać, gdyż po informacji od konsultantki iż rozmowy są nagrywane przez Play ja również poinformowałem o takim fakcie z mojej strony, konsultantka przerwała połączenie.