• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 16 z 111
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 111

#746105  autor: negra
 03 wrz 2014, 21:43
Rozumiem że mając zarejestrowany numer na kartę w t-m. bez przeszkód mogę przenieś do klucza , tak?

#746107  autor: buba1234
 03 wrz 2014, 21:44
W nju akurat przychodzi info po zuzyciu 280MB i po zuzyciu 350MB, mają 2 bezpieczniki.

Fakt, akurat dla mnie, czyli tylko przeglądającego strony www do czytania na Operze MIni problemu nie ma.

#746112  autor: bazooka
 03 wrz 2014, 21:57
negra, a czemu szukasz dziury w całym :?: Czemu miałby być problem - chyba, że z weryfikacją danych - jedna cyferka w numerze dowodu itp... Domyślam się, że T-mobile może znaleźć tę dziurę, bo będzie im ciężko pożegnać klienta na rzecz takiego Klucza, ale bądź dobrej myśli i złóż wniosek :)

#746116  autor: negra
 03 wrz 2014, 22:07
Niczego nie szukam :lol: tylko pierwszy raz będę przenosił numer , a czytając wniosek w punkcie 3 że wysyłają do mnie kartę sim nie kumam o co chodzi. Myślałem że obecna kart z numerem zostaje u mnie i pd przeniesieniu dalej z niej korzystam . Jak to wygląda w realu?

#746118  autor: bazooka
 03 wrz 2014, 22:12
negra, no mogłeś sobie tak pomyśleć, ale aż tak dobrze nie ma. To karcie przypisuje się numer a nie karcie zmienia operatora, zatem każdy numer może przypisany być na różnych kartach, od różnych operatorów... Sorry nie potrafię jaśniej :)
Gdy przyjdzie do Ciebie karta i odeślesz dokumenty - czekasz na to gdy Twoja stara karta przestanie działać - wówczas będziesz mógł włożyć nową kartę od Klucza i powinno wszystko hulać jak należy :)

Być może dochodzą do tego jakieś smsy, lub maila z powiadomieniami - nie przenosiłem nic do Klucza, wszędzie jest trochę inaczej.

#746125  autor: macc
 03 wrz 2014, 22:34
przychodzi sms z powiadomieniem ,że wtedy a wtedy zostanie przeniesiony numer.

Kartę i papiery do przeniesienia wysyłają pocztą priorytetem i wypełnione dokumenty również wysyłasz do nich w otrzymanej od nich kopercie priorytetowej.

#746165  autor: DanielR
 04 wrz 2014, 08:50
No i czemu do tej pory takich fajnych pakietów nie ma w innych sieciach?! (pytanie retoryczne). :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#746166  autor: negra
 04 wrz 2014, 08:57
Proszę mi wybaczyć laictwo , ale takie jeszcze mam pytanko. Ceny wychodzących połączeń i pakietów są super :D ale jak wyglądają ceny dla dzwoniących do Klucz M. , czy np. z T-mobile na kartę jest np.29 gr. tak jak np. do Orange?Pamiętam że ; kiedyś; niektóre sieci gsm miały różne ceny za połączenia głosowe.

#746167  autor: JacekK
 04 wrz 2014, 08:57
Przeniesienie numeru w sieci Klucz wygląda dokładnie tak samo, jak w innych sieciach. Wszystko odbywa się szybko i profesjonalnie. Po wypełnieniu wniosku o 14:00 rano o 10:00 była koperta z papierami i karta SIM. W środku również koperta zwrotna. UWAGA! Znaczek na kopercie jest na list polecony, dlatego można pójść na pocztę i za darmo nadać list jako polecony (trzeba wypełnić potwierdzenie nadania). Można też po prostu wrzucić do skrzynki, również dojdzie. Kartę SIM zostawiasz dla siebie! :) Klucz robi tak, że wysyła dwie kopie każdego dokumentu (jedną zostawiasz dla siebie).

[ Dodano: 2014-09-04, 08:59 ]
negra pisze:Proszę mi wybaczyć laictwo , ale takie jeszcze mam pytanko. Ceny wychodzących połączeń i pakietów są super :D ale jak wyglądają ceny dla dzwoniących do Klucz M. , czy np. z T-mobile na kartę jest np.29 gr. tak jak np. do Orange?Pamiętam że ; kiedyś; niektóre sieci gsm miały różne ceny za połączenia głosowe.
Do Klucz dzwoni się w standardowych stawkach. Nie jest tak, jak to było (a czasami jeszcze jest) w przypadku Play. Do Klucz minuta rozmowy będzie kosztowała tyle samo, co do Plusa.

Ktoś kiedyś wrzucał tu również bilingi Plusa na abonament, z których wynikało, że przynajmniej w abonamencie rozmowy z Plusa do Klucza traktowane były jako wewnątrzsieciowe, jednak sam tego nie sprawdzałem.

Pamiętaj też, że jeśli namówisz na Klucza jeszcze kogoś z rodziny/znajomych, to będziecie mogli wysyłać do siebie SMS-y za darmo bez limitów oraz gadać za darmo po doładowaniu (za 30 zł przez miesiąc, za 50 zł przez pół roku).

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#746176  autor: macc
 04 wrz 2014, 10:12
mvno-gsm_pl pisze:
Ktoś kiedyś wrzucał tu również bilingi Plusa na abonament, z których wynikało, że przynajmniej w abonamencie rozmowy z Plusa do Klucza traktowane były jako wewnątrzsieciowe, jednak sam tego nie sprawdzałem.
Ja wrzucałem ten billing.

Tak rozmowy z plusa do klucza są darmowe a z klucza do plusa kosztuja 0,19gr/minuta.Naliczanie sekundowe.

#746177  autor: Blank
 04 wrz 2014, 10:16
mvno-gsm_pl pisze:UWAGA! Znaczek na kopercie jest na list polecony, dlatego można pójść na pocztę i za darmo nadać list jako polecony (trzeba wypełnić potwierdzenie nadania).
Wow, robią na mnie coraz bardziej pozytywne wrażenie...
Oferta Klucza jest teraz naprawdę znakomita, zarówno jeśli chodzi o rozmowy krajowe, jak i zagraniczne. Bije na głowę większość taryf.
Wygląda na to, że trzeba powtórzyć testowanie numeru w Kluczu. A potem, wziąć się w garść i zmienić sieć (w play trzyma mnie tylko Play24 i "Stop Spam", ale oferta klucza jest zdecydowanie lepsza).

Klucz pokazuje, że można w tym kraju podejść z głową, a nie od d@@y strony, jak Virgin i posłuchać rady, że MVNO mają szansę w segmencie mało korzystających.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#746195  autor: JacekK
 04 wrz 2014, 11:38
Zaletą nowej oferty krajowej, zwłaszcza nowych pakietów głosowych, poza sekundowym naliczaniem jest też ich ważność - 30 dni dla każdego z nich. Najniższe pakiety u konkurencji są ważne krócej a w dodatku rozliczane są minutowo.

Już przy wykupieniu najniższego pakietu (raczej nie powinno być problemu z wydzwonieniem go) schodzimy z ceną minuty do 15 gr. Czy tyle samo, co do całej UE.

#746199  autor: Emsi
 04 wrz 2014, 11:58
divhashmorex, po prostu nie wierzę, że przekonujesz się do Klucza. :D

#746203  autor: DanielR
 04 wrz 2014, 12:16
Tylko, według mnie, dwa mnie dość istotne pytania.

1. Czy pakiety się sumują? Chodzi głównie przedłużanie ważności, o sumowanie daty ważności pakietów (środków oczywiście też).
2. Czy można wykupić kilka (również takich samych) pakietów jednocześnie?

Jak na razie nie znalazłem odpowiedzi.

Aktualny numer:

#746215  autor: Hrycko
 04 wrz 2014, 13:19
Będę wiedzieć za jakąś godzinę, bo skończyła mi się kasa na koncie... Na pewno pakiet na Klucz się sumuje, bo mam już ponad 30000 minut i data się zmienia, ale się ważność nie sumuje.

#746220  autor: JacekK
 04 wrz 2014, 13:35
DanielR pisze:Tylko, według mnie, dwa mnie dość istotne pytania.

1. Czy pakiety się sumują? Chodzi głównie przedłużanie ważności, o sumowanie daty ważności pakietów (środków oczywiście też).
2. Czy można wykupić kilka (również takich samych) pakietów jednocześnie?

Jak na razie nie znalazłem odpowiedzi.
Pakiety się sumują (ilość minut) i można mieć kilka takich samych jednocześnie. Mam aktywne dwa najniższe (za 3 zł) i obecnie stan minut to 35:25 (MM:SS).

Nie wiem jak z ważnością, ale zaraz postaram się sprawdzić. Niestety ani pod kodem *121#, ani też po zalogowaniu na elektroniczne konto nie jest podana data ważności.

#746224  autor: DanielR
 04 wrz 2014, 13:49
Wielkie dzięki mvno-gsm_pl .

Hrycko, nie wiem czy się dobrze rozumiemy... Mnie chodzi o sumowanie: stare środki z poprzedniego jeszcze niewykorzystanego pakietu + środki z nowo aktywowanego pakietu = ważność kolejny miesiąc (30 dni) od aktywacji nowego pakietu. To wystarczy. Zresztą wydaje mi się, że to byłoby całkiem normalne. Tak było już wcześniej w innych sieciach np. w pakietach wewnątrzsieciowych.
Nie mam tu na myśli dodawania ważności poprzedniego pakietu + nowego pakietu. Czyli np. poprzedni ważny jest jeszcze 15 dni + nowy 30, razem 45 dni. :wink:

Aktualny numer:

#746226  autor: macc
 04 wrz 2014, 13:57
mvno-gsm_pl pisze:
rozmowy z plusa do klucza są darmowe a z klucza do plusa kosztuja 0,19gr/minuta.Naliczanie sekundowe.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2014, 13:58 przez macc, łącznie zmieniany 1 raz.

#746227  autor: Blank
 04 wrz 2014, 13:57
mvno-gsm_pl,
Jeśli pakiety różnego rodzaju też się sumują i przedłużają, to super :D

Emsi,
ja już nawet nie pamiętam, co mi się w Kluczu nie podobało (poza nazwą). Będę ponownie testować i zobaczymy :)
Teraz oferta jest moim zdaniem wyśmienita ;D

[ Dodano: 2014-09-04, 13:58 ]
macc,
To jest z abo, czy karty?

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
  • Strona 16 z 111
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 111
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16