• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 119 z 675
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 675

#743671  autor: Powerslave
 26 sie 2014, 09:50
Nie tak dawno dowiedziałem się że niektórzy członkowie mojej rodziny
jadą jeszcze na pierwszym zetafonie, z realiami które w ogóle nie przystają do współczesnych,
Np jeden numer darmowy do orange. Byłem trochę w szoku.
Czy takie osoby jakimiś kanałami mogą uzyskać -30 na cały abonament (zniżka na tel też mile widziana ale przy tych sumach nie będzie z czego zniżać)
A może opłaca się zmienić operatora na dzień i wrócić na abo ?

#743958  autor: Robertuss
 27 sie 2014, 08:45
kpnb pisze:
miki1234 pisze:
kpnb pisze:55 zl no limit
65 zl no limit + internet
oferta z telefonem
takie oferty sa juz czy to sa te.nowe co beda?
A Ty pytasz, czy informujesz, czy wróżysz z fusów
znajomy znajomych zaproponowal im taka oferte z tym ze sie odezwie za pare dni. Wiec obstawiam ze to nowa oferta bedzie? bo tetaz takich nie ma?
No i cisza w temacie?

DUK do mnie sie nie odzywa...o co kaman? :(
Sam mam się prosić o kontakt z nimi?

#745754  autor: kurczak80
 02 wrz 2014, 15:24
Wysłałem dzisiaj wypowiedzenie, oferta przedłużeniowa tylko 20% rabatu i telefony droższe niż w e-shopie.
Śmiech na sali jeszcze kilka dni temu 20% rabatu można było mieć za 6zł.
Nie skorzystałem i wysłałem pismo mailem wraz z prośbą o przeniesienie do prepaid po zakończeniu umowy.
Umowę mam do 31 października zaznaczyłem w wypowiedzeniu że nie podoba mi się oferta przedłużeniowa.
Czekam na kontakt z ich strony zobaczymy czy coś ugram.

#745777  autor: mati.30
 02 wrz 2014, 17:00
Witam serdecznie. Mam nadzieję że otrzymam od was masę przydatnych informacji jak utargować co nie co ; )
Na dzień dzisiejszy mam telefon na abonament 39.99 a w nim 2000 sms do orage i 60 min do wszystkich/msc. Minut nie wykorzystuję, a sms jak najbardziej są mi bardzo przydatne. Jak podpisywałem umowę to miało to swoją nazwę ale nie jestem wstanie jej podać(nie pamiętam). Na takich warunkach jestem 2lata.

Od kilku tygodniu dzwonią do mnie konsultanci z orange i powiedzmy sobie szczerze nie porywają ofertą głównie było to marne zwiększenie do 240 min(które mnie mało interesują w tak dużej liczbie), ale zabranie sms. Co dyskwalifikowało dalszą rozmowę z przedstawicielem. W poprzedni piątek zadzwoniła miła Pani proponując nielimitowane sms do orange, nielimitowane rozmowy do orange i 40 min do wszystkich sieci + telefon LG L65 za 29zł jednorazowo a to wszystko w abonamencie 35zł(wliczony jest w to rabat 15 zł za orange open). Wyjaśniłem że muszę się zastanowić zobaczy telefon poczytać o nim trochę i poprosiłem aby zadzwoniła w poniedziałek..Pani sie zgodziła i już nie zadzwoniła do dnia dzisiejszego... I tu moje pytanie: czekać na telefon od oragne czy może sam tam zadzwonić? A jak zadzwonią i dadzą już mniej zadowalającą ofertę? A może próbować targować się o więcej,może inny telefon ? Z Każdą radą chętnie się zapoznam ; )

#745790  autor: piterek1
 02 wrz 2014, 17:58
Witam, dziś zadzwonili z ofertą na jeden z moich numerów. Umowa kończy się w połowie grudnia. Zaproponowali tylko sim 89,98 z rabatem 30% na 16 miesięcy. Oferta z telefonem bez żadnego rabatu choć wspomniałem o kodach 20% przez sms i wciskanie planu z telefonem na raty. Podziękowałem! :D

Motorola D520 -> Ericsson T10s, R310s -> Siemens A50, S55 -> Nokia 6300, 6700c -> HTC One S -> HTC One

#745834  autor: rekin01
 02 wrz 2014, 20:50
mati.30 pisze:Witam serdecznie. Mam nadzieję że otrzymam od was masę przydatnych informacji jak utargować co nie co ; )
Na dzień dzisiejszy mam telefon na abonament 39.99 a w nim 2000 sms do orage i 60 min do wszystkich/msc. Minut nie wykorzystuję, a sms jak najbardziej są mi bardzo przydatne. Jak podpisywałem umowę to miało to swoją nazwę ale nie jestem wstanie jej podać(nie pamiętam). Na takich warunkach jestem 2lata.

Od kilku tygodniu dzwonią do mnie konsultanci z orange i powiedzmy sobie szczerze nie porywają ofertą głównie było to marne zwiększenie do 240 min(które mnie mało interesują w tak dużej liczbie), ale zabranie sms. Co dyskwalifikowało dalszą rozmowę z przedstawicielem. W poprzedni piątek zadzwoniła miła Pani proponując nielimitowane sms do orange, nielimitowane rozmowy do orange i 40 min do wszystkich sieci + telefon LG L65 za 29zł jednorazowo a to wszystko w abonamencie 35zł(wliczony jest w to rabat 15 zł za orange open). Wyjaśniłem że muszę się zastanowić zobaczy telefon poczytać o nim trochę i poprosiłem aby zadzwoniła w poniedziałek..Pani sie zgodziła i już nie zadzwoniła do dnia dzisiejszego... I tu moje pytanie: czekać na telefon od oragne czy może sam tam zadzwonić? A jak zadzwonią i dadzą już mniej zadowalającą ofertę? A może próbować targować się o więcej,może inny telefon ? Z Każdą radą chętnie się zapoznam ; )
Ja mam ten sam abonament, umowa kończy mi się8 listopada, ale jak do tj pory jeszcze nikt nie dzwonił. Mnie interesuje LG G2 Mini, gdyby przypadkiem do Ciebie zadzwonili, to zapytaj co mogą Ci zaproponować z tym telefonem. Do rozliczenia mam też punkty PAYBACK, ciekawe czy przez telefon też można skorzystać ze zniżki na telefon.

#745839  autor: mateuszkowalski
 02 wrz 2014, 21:28
miki1234 pisze:wczoraj przedłużyłem umowę, przeszedłem z mixa na abonament, po złożeniu wypowiedzenia w salonie.
Dostałem umowę na 2,5 roku, abonament z 30% rabatem co daje 33,49 zł, rozmowy w Orange bez limitu, do innych sieci 240 minut miesięcznie, wymienne na 240 sms lub mms, w abonamencie 0,5 GB internetu oraz telefon Samsung S3 Neo za 79 zł.
Do tego dojdzie rabat Orange Open, tak wiec jestem w pełni usatysfakcjonowany.
Czy jest jakiś sposób żeby dostać taką ofertę przy przeniesieniu numeru z T-Mobile? Byłaby dla mnie idealna z tą różnicą, że interesuje mnie telefon Blackberry 9720 w cenie zbliżonej do podanej wyżej. Z góry dziękuję za odpowiedź.

#745907  autor: Robertuss
 03 wrz 2014, 08:23
Wysłałem 2 wiadomości do orange, że proszę o kontakt z DUK to w poniedziałek zadzwonił do mnie gość z BOK i próbuje wciskać standardowe 89,98 bez rabatu...:/
Na pytanie o rabaty 20% i 30% powiedział, że on nie moża nic dać i że mam iść do salonu negocjować. No i do DUK nie mógł przełączyć...masakra ten cały orange!

piterek1 pisze:Witam, dziś zadzwonili z ofertą na jeden z moich numerów. Umowa kończy się w połowie grudnia. Zaproponowali tylko sim 89,98 z rabatem 30% na 16 miesięcy. Oferta z telefonem bez żadnego rabatu choć wspomniałem o kodach 20% przez sms i wciskanie planu z telefonem na raty. Podziękowałem! :D
Rozumiem, że to dzwonili z DUK?

#745932  autor: piterek1
 03 wrz 2014, 10:30
[/quote]Rozumiem, że to dzwonili z DUK?[/quote]

Tak, babka się ładnie przedstawiła, mam wycofane wszystkie zgody marketingowe więc naganiacze z firm zewnętrznych nie dzwonią. To był od nich pierwszy telefon więc nie spodziewałem się cudów.

Motorola D520 -> Ericsson T10s, R310s -> Siemens A50, S55 -> Nokia 6300, 6700c -> HTC One S -> HTC One

#745939  autor: Robertuss
 03 wrz 2014, 11:24
Zastanawiam się, czemu do mnie DUK nie dzwoni :?
Umowę mam do 31 października, a wypowiedzenie złożyłem pod koniec maja.
1 sierpnia sam zadzwoniłem do BOK i po wysłuchaniu standardowej beznadziejnej oferty poprosiłem o przełączenie do DUK.
Tam babka dawała mi Smart Plan Multi 89,98 z 20% rabatem na 2 lata i nokia lumia 925 za 199zł oczywiście zarzekając się że 30% rabatów NIE MA! Odpowiedziałem, że się zastanowię jeszcze bo chciałbym ta nokię za 1zł i 30% rabatu, a ona że ni chu chu...
1 września dzwonił pionek z BOK i dawał Smart Plan Multi 89,98 bez rabatu i nokia lumia 925 za 24zł...bez komentarza

12-letni staż nic nie znaczy dla nich. Wychodzi na to, że liczy się tylko NOWY klient i wyniki.
Może dobrym rozwiązaniem byłoby co umowę przeniesienie numeru do innego operatora i takim zabiegiem będzie się zawsze NOWYM klientem w danej sieci? :shock:

#745941  autor: łazęga
 03 wrz 2014, 11:52
A wystarczyło kupić na kup-orange.pl za 5 + vat rabat 20% i lumia 925 z obudową do bezprzewodowego za 69 zł + bon na paliwo bp 100 zł...

#745959  autor: Robertuss
 03 wrz 2014, 12:58
łazęga pisze:A wystarczyło kupić na kup-orange.pl za 5 + vat rabat 20% i lumia 925 z obudową do bezprzewodowego za 69 zł + bon na paliwo bp 100 zł...
Wiem, że miałem taką opcję jeszcze w sierpniu, ale mam jeszcze trochę czasu i nadzieję, że ugram to co chcę.

#745998  autor: piterek1
 03 wrz 2014, 16:31
Bon na paliwo na BP jest tylko przy zakupie samsunga galaxy s4 lub tabletu galaxy tab 3 7.0

#746031  autor: Larryxz
 03 wrz 2014, 18:57
W poniedziałek wysłałem wypowiedzenie umowy za pośrednictwem maila, jednak do tej pory nie dostałem żadnego potwierdzenia sms-em. Czy ktoś z was wysyłał wypowiedzenie w formie maila i czy każdorazowo było to potwierdzane sms-em?

#746052  autor: łazęga
 03 wrz 2014, 19:44
piterek1 pisze:Bon na paliwo na BP jest tylko przy zakupie samsunga galaxy s4 lub tabletu galaxy tab 3 7.0
Do 31 sierpnia była promocja Ceneo.

#746061  autor: Chachał
 03 wrz 2014, 20:17
Robertuss pisze:Zastanawiam się, czemu do mnie DUK nie dzwoni :?
Umowę mam do 31 października, a wypowiedzenie złożyłem pod koniec maja
Do DUK mozesz sobie sam zadzwonic. Wystarczy wykrecic numer do BOK i powiedziec konsultantowi: "Dzien dobry. Prosilbym o polaczenie z dzialem utrzymania klienta. Dziekuje."

Ale raczej nie masz co liczyc na wiecej niz -20% i z 200 zl rabatu na telefon. Wiecej mozna wynegocjowac jak sami dzwonia z 'Dzialu wypowiedzen' po wypowiedzeniu umowy.

#746093  autor: Robertuss
 03 wrz 2014, 21:08
Larryxz pisze:W poniedziałek wysłałem wypowiedzenie umowy za pośrednictwem maila, jednak do tej pory nie dostałem żadnego potwierdzenia sms-em. Czy ktoś z was wysyłał wypowiedzenie w formie maila i czy każdorazowo było to potwierdzane sms-em?
Ja wysyłałem wypowiedzenie mailem i dostałem potwierdzenie sms-em po około godzinie.

Chachał pisze:
Robertuss pisze:Zastanawiam się, czemu do mnie DUK nie dzwoni :?
Umowę mam do 31 października, a wypowiedzenie złożyłem pod koniec maja
Do DUK mozesz sobie sam zadzwonic. Wystarczy wykrecic numer do BOK i powiedziec konsultantowi: "Dzien dobry. Prosilbym o polaczenie z dzialem utrzymania klienta. Dziekuje."

Ale raczej nie masz co liczyc na wiecej niz -20% i z 200 zl rabatu na telefon. Wiecej mozna wynegocjowac jak sami dzwonia z 'Dzialu wypowiedzen' po wypowiedzeniu umowy.
To już wiem, bo sam tak właśnie dzwoniłem do DUK i dawali mi -20% i 200zł rabatu na telefon.
Pytanie czy oni jednak zamierzają do mnie sami się odezwać z DUK.
Daję sobie czas do końca września i jak sami nie zadzwonią to sam do nich się odezwę i biorę te -20% o ile jeszcze będą chcieli dać te -20% :roll:

#746214  autor: Marcinmateusz
 04 wrz 2014, 13:17
Właśnie przedłużyłem umowę abo SPM II 89,98 z 30% rabatem i nieco droższym aparatem g2 mini, niż w sklepie internetowym. Obyło się bez wysyłania wypowiedzenia, pierwszy telefon i szybko załatwiony temat. Jestem w pełni zadowolony biorąc pod uwagę łączny upust wysokości ~600 pln.

#746240  autor: Robertuss
 04 wrz 2014, 15:20
Marcinmateusz pisze:Właśnie przedłużyłem umowę abo SPM II 89,98 z 30% rabatem i nieco droższym aparatem g2 mini, niż w sklepie internetowym. Obyło się bez wysyłania wypowiedzenia, pierwszy telefon i szybko załatwiony temat. Jestem w pełni zadowolony biorąc pod uwagę łączny upust wysokości ~600 pln.
Bez wypowiedzenia dali ci rabat 30%, którego "niby" już nie dają...To ja już nic nie kumam...

#746248  autor: Marcinmateusz
 04 wrz 2014, 16:13
Dodam jeszcze, ze stara umowa kończy się pod koniec lutego. Kobieta mocno zaskoczyła mnie tak korzystnymi warunkami bez całej szopki z wypowiedzeniem, czekaniem na telefon itd. :) Nie musiałem specjalnie dopominać się o rabat, od razu rzuciła kwotą 62 pln/MC. Cała procedura zajęła 40 minut z czasem oczekiwania na połączenie.
  • Strona 119 z 675
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 675
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119