• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #74475  autor: bannau
 18 maja 2006, 15:18
Hej. Wczoraj wysypal sie telefon mojej dziewczyny - Nokia 3410. W pewnym momencie telefon nie chcial wejsc jej w gierke (:wink:) tylko gasl wyswietlacz+klawiatura lub w druga strone gdy sie probowalo jeszcze raz. Powiedzialem jej zeby go wylaczyla i wlaczyla jeszcze raz bo moze sie zawiesil... No i sie zawiesil na amen, bo juz potem nie dalo sie go wlaczyc. Na ekranie pojawia sie komunikat "Contact service" i tak sobie jest - jedyny sposob aby go zlikwidowac to wyjac baterie, bo wylaczyc sie nie da... Sprawdzalem karte SIM, na innym telefonie jest si (nowka taktak). Za to telefon nie reagowal na zadna karte (Odpalony bez karty prosi o nia, by po chwili powtorzyc swoj komunikat)... Telefon juz nie ma gwarancji...
Czy jedyne co moge w tej sytuacji zrobic to dobrze przymierzyc i przyladowac mu z buta, czy da sie go wyleczyc :wink: ?

od moderka: zmieniłem nazwę tematu. przeczytaj ten wątek
Ostatnio zmieniony 18 maja 2006, 15:56 przez bannau, łącznie zmieniany 1 raz.

#74480  autor: piotrz
 18 maja 2006, 15:46
widocznie ta nokia jest kradziona i ktoś zgłosił to na policję. teraz operator musiał ją zablokować
:?

#74489  autor: bannau
 18 maja 2006, 16:40
piotrz pisze:widocznie ta nokia jest kradziona i ktoś zgłosił to na policję. teraz operator musiał ją zablokować
:?
Jaka tam kradziona? Od 4 lat ta sama pierwsza wlascicielka. papiery, karta klubu nokia itp
Poza tym... Mozna zablokowac wgrywanie softu?

#74505  autor: pumba
 18 maja 2006, 17:57
Bez paniki, w telefonie padło oprogramowanie i ponowne jego wgranie postawi telefon na nogi. W komisie zrobią ci to za około 30zł lub za tą kwotę możesz kupić na allegro odpowiednie kable i poszukać softu do 3410 i samemu to zrobić, to nic trudnego sam się tym bawiłem kable w dalszym ciągu mam bo zawsze ktoś może potrzebowac pomocy aby zreanimować mu telefon :wink: