• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 51 z 624
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 624

#743669  autor: turystasj
 26 sie 2014, 09:48
Koniec starej 15.09.2014. Nowa do 15.09.2016
Najpierw pokazał mi ceny słuchawek na ekranie, później spytał o numer do przedłużenia.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2014, 09:52 przez turystasj, łącznie zmieniany 1 raz.

#743672  autor: ahmed
 26 sie 2014, 09:50
turystasj pisze:Koniec starej 15.09.2014. Nowa do 15.09.2016
no to b. korzystnie, szkoda tylko że netu więcej nie dają. widać że w salonie trzeba negocjować telefony, a nie w SUK.

#743676  autor: turystasj
 26 sie 2014, 10:03
Też byłem zdziwiony że w salonie dostałem lepszą ofertę niż w SUK. Generalnie sprzedawca chętny do pomocy. Paczki danych niestety nie da się zwiększyć bez podniesienia wysokości abonamentu lub dopłaty 10 pln do 1gb.

#743678  autor: P1otr_PL
 26 sie 2014, 10:08
No więc: gdzie korzystniej jest załatwiać przedłużenie umowy: w salonie , w BOK czy przez SUK ? (bo już się pogubiłem ... ) :shock:
 #743687  autor: aslishan
 26 sie 2014, 10:47
Przedłużyłam umowę wczoraj przez telefon, warunki korzystne (mają nowe propozycje od 22 sierpnia, ja po negocjacjach wytargowałam Jumpa XS bez telefonu za 44,99, ale przez pierwszy rok zniżka 50% na abonament), umowa na 24 miesiące. Jestem pewna, że w rozmowie była mowa o 24 miesiącach od dziś, ale patrzę w aneks - a tam data kwiecień 2018 (czyli obecna umowa + 24 miesiące). Co dziwne, a panelu BOA po zalogowaniu wyświetla się to "korzystniejsza" data, tylko w pdfie z aneksem jest inaczej, a podejrzewam, że to jednak on jest wiążący. Napisałam maila z zapytaniem i ciekawe, co oni na to.

Ciekawe tylko, czy jeśli odpowiedź będzie dla mnie niekorzystna i odstąpię od tej zawartej wczoraj umowy (jest 10 dni na to), to wróci do życia moje wypowiedzenie umowy (zadzwonili do mnie z ofertą właśnie po tym, jak je wysłałam i gdybym nie skorzystała z ich propozycji, to 20 września przeszłabym na kartę), czy mam je wysłać jeszcze raz?

#743747  autor: cichah2o
 26 sie 2014, 15:53
aslishan w czym masz problem? Ja rozumiem, że sytuacja wygląda tak:
Masz umowę do kwietnia 2016. Na 20 miesięcy przed końcem piszesz wypowiedzenie i potem przedłużasz umowę na kolejne 24 czyli do kwietnia 2018, dziwne jest to, że na 20 miesięcy przed końcem masz możliwość przedłużenia, może chodzi tutaj o dokupienie nowej umowy i dlatego w rozmowie była mowa o 24 miesiącach od dziś, albo o migrację na jump, ale o tym nie mam pojęcia - jest do tego inny temat,
jeśli jednak to jest przedłużenie to jak ktoś już tutaj pisał, nie ma opcji by operator ot tak zrezygnował z 20 miesięcy umowy którą podpisałaś. Przedłużając umowę, od dzisiaj mogą wejść warunki nowego abonamentu, ale termin nowej umowy to czas do końca starej plus 24 miesiące.

Podczas dzisiejszej wizyty w salonie dowiedziałem się, że dalej jest limitowana oferta na ceny telefonów. Tutaj zdjęcie cennika:

Obrazek

#743774  autor: piotrzet
 26 sie 2014, 16:55
Ja zostałem wprowadzony w błąd z ofertą. Oczywiści po tej podwyżce dzwonię do SUK mówię co i jak pani dała mi przyzwoitą ofertę po czym się pytałem dokładnie 2 razy pierw do kiedy trwa umowa pani zapewniała że od podpisania andeksu. Później pytałem na ile będzie umowa i od kiedy znowu takie samo zapewnienie. Otrzymałem telefon kurierem nie czytałem przy nim do kiedy nie miałem zbytnio czasu. Później patrzę umowa do 2018 czyli nie tak jak miało być. Dziwonię do pani z SUK która mi proponowała te warunki zgodziłem się tylko dlatego że miała być 2 lata od popsiania po czym pani próbuje wmówić że ona mówił tak. Gdybym był nienormalny może bym uwierzył. Złożyłem skargę na panią i reklamację telefon zwróciłem zobaczymy co będzie dalej

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png

#744165  autor: Browar
 27 sie 2014, 20:27
Witam
W styczniu kończy mi się umowa i chciałbym ją przedłużyć.
Interesuje mnie abonament:
- Oferta JUMP! za 69,99 zł
oraz telefon HTC One M8 - cena 799

Czy jest szansa na obniżenie ceny tego telefonu ?

#744173  autor: thonka
 27 sie 2014, 20:54
nie ma takiej możliwości, to i tak jest cena promocyjna. Normalna cena wg. cennika dla tego modelu przy tym abonamencie to 1489zł.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#744258  autor: ahmed
 28 sie 2014, 08:37
thonka pisze:nie ma takiej możliwości, to i tak jest cena promocyjna. Normalna cena wg. cennika dla tego modelu przy tym abonamencie to 1489zł.
no ale 799 to rozumiem że przy wymianie telefonu, ja mam 4 bez telefonu i takich cen niestety nie ma.
799 to dobra cena, wyjdzie Ci jakbyś zapłacił 1400zł za ten telefon na raty (70zł-45zł)x24m-ce plus 800zł.)

#744318  autor: misiek1238
 28 sie 2014, 12:02
@cichah2o, jak udało ic sie uzyskać ofertę limitowaną na ceny telefonów w salonie? Przedłużam ofertę na żonę i wczoraj nie udało mi się uzyskać od konsultanta cen z cennika zaprezentowanego przez Ciebie.

#744368  autor: cichah2o
 28 sie 2014, 15:34
misiek1238 to wyglądało tak:

w salonie byłem z mamą (bo to jej kończy się umowa, a ona z ludzi starszej daty i takie sprawy chciała załatwić nie przez telefon).
Do tej pory mama miała abonament w okolicach 25zł (ten fakt jest chyba bardzo istotny, przewinęło się to tu na forum, żeby dostać tą limitowaną ofertę z tańszymi telefonami to trzeba przejść z mniejszego abonamentu na większy, ale ktoś kiedyś napisał, że udało się mu wynegocjować taką ofertę z większego na mniejszy..)
Zapytaliśmy się pana w salonie co mogą nam zaproponować i zaproponowano nam Jump Up za 39,90, czyli tańszy o 10zł abonament ale duużo droższy telefon. Wtedy ja się wtrąciłem, że trochę się orientowałem odnośnie przedłużenia i wiem, że była oferta by dostać LG G2 mini bądź SX M2 za 9zł i czy nadal coś takiego jest, na co pan z salonu stwierdził, że jest ale w droższym abonamencie czyli w tym po 49,90.
Poprosiłem by mi wydrukował ten cennik, bo może na inny telefon się zdecydujemy (a pomyślałem też o ludziach tu z forum:))

O minuty do UE nie walczyłem bo mamie to nie jest potrzebne, próbowałem tylko zrezygnować z internetu bo mama nie korzysta ale nie dało się. Dowiedziałem się tylko, że jak za kilka miesięcy mój tata będzie przedłużał to razem z mamą będą mogli mieć jeden pakiet internetowy na dwie osoby i wtedy będzie jeden z abonamentów tańszy bodajże o 8zł.

#744372  autor: tatrzan
 28 sie 2014, 15:56
cichah2o
G2 mini za 9 zł był w abo za 49.90 bez + 5zł za bazpieczny telefon ?

#744373  autor: szpenton
 28 sie 2014, 15:57
cichah2o pisze:Dowiedziałem się tylko, że jak za kilka miesięcy mój tata będzie przedłużał to razem z mamą będą mogli mieć jeden pakiet internetowy na dwie osoby i wtedy będzie jeden z abonamentów tańszy bodajże o 8zł.
Nie do końca..
To jest usługa Internet Connect. Działa podobnie jak sieć rodzinna, tzn. jedna osoba, sponsor, płacy za usługę (tu 2 zł) a inne, będące w jego grupie korzystają z jego pakietu. Na kontach tych innych można wtedy wyłączyć pakiet podstawowy i abo. jest tańsze o 10 zł.

#744376  autor: cichah2o
 28 sie 2014, 16:09
szpenton
czyli + 2 - 10 = - 8 :)

tatrzan
pan w salonie nic nie mówił o 5zł za bezpieczny telefon, proponował tylko sam abonament tak jak to jest w cenniku, który zamieściłem trochę wyżej,
ostatecznie umowy nie przedłużyliśmy, jakbysmy to zrobili to może by proponował to ubezpieczenie ale ktogo wie :) teraz tylko zastanawiamy się czy jest sens płacić 2 razy tyle co teraz za usługi z których mama nie skorzysta i za telefon który pójdzie na sprzedasz i jeszcze to szukanie kupca.. teraz Tmobile nie ma oferty dla ludzi starszych którzy nie potrzebują internetu i smsów..

#744387  autor: ahmed
 28 sie 2014, 16:45
misiek1238 pisze:@cichah2o, jak udało ic sie uzyskać ofertę limitowaną na ceny telefonów w salonie? Przedłużam ofertę na żonę i wczoraj nie udało mi się uzyskać od konsultanta cen z cennika zaprezentowanego przez Ciebie.
no to mi też proponowali telefony z cennika "Ciacho", ale od końca obecnej umowy, czyli na ponad 3 lata, iph 4s za 229zł z abo 50 lub za 99zł z abo 70zł (jako "przedłużenie" umowy wypowiedzianej wskutek podwyżki 5zł). Z uwagi na ponad 3 lata nie zgodziłem się, ale taką ofertę od SUK dostałem (bez wizyty w salonie).

#744400  autor: thonka
 28 sie 2014, 17:31
cichah2o pisze: Tmobile nie ma oferty dla ludzi starszych którzy nie potrzebują internetu i smsów..
ma, ale nieopłacalną. Basic za 39,99zł z telefonem lub 29,99zł bez niego. Nie ma tam nic po za 250 minutami na komórki.
Na tle konkurencji oferta taka sobie...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#744412  autor: cichah2o
 28 sie 2014, 17:59
no właśnie nieopłacalną..

Jumpy są od czerwca, może niedługo wprowadzą jakieś zmiany..

#744417  autor: rufio
 28 sie 2014, 18:20
ostatnio trochę mailowałem i dzwoniłem do BOA w sprawie przejścia na JUMP. może ktoś mi powie dlaczego dostaję oferty jakbym był nowym klientem? w regulaminie jasno i wyraźnie jest napisane ile dla nowego a ile dla obecnego. i wychodzi na to, że będąc stałym klientem to najgorsza rzecz jaka może się wam przytrafić. kto może niech rezygnuje

#744434  autor: kazik2011
 28 sie 2014, 19:35
witam,dzwonił do mnie konsultant BOA z propozycją przedłużenia umowy:bez telefonu Jump za 44,99 standard no limits i 250 internet zapytałem się czy coś wiecej zaproponuje oświadczył, że nie i Jump z telefonem dopłata ok 200 zł który mnie nie interesował abon. za 54,99zł,zapytałem się o abon. za 49,99 i tel lg mini2 za 9 zł oświadczył że takiej oferty nie ma wieć poprosiłem o przełączenie do SUK,odp:nie mam takich uprawnień aby pana przełączyć-powiedziałem że staciliście bezpowrotnie 15 letniego klienta i rozłączyłem się. Dzisiaj byłem w 2 salonach t mobile w jednym powiedzieli że nie ma takiej oferty 49,99 zł i lg G2 mini za 9 a w drugim że jest i mogę podpisać umowę :shock: . I bym podpisał -niestety telefonu już nie było :cry: k. powiadział że moge podpisać a telefon dośle kurierem ale zrezygnowałem z tekiej formy. Będę próbował może znajde salon w którym bedzie ten tel za 9 zł. A jak nie to RBM.
  • Strona 51 z 624
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 624
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51