To taka różnica, jak z mieszkaniem na własność, a wynajmowanym. To tak samo, jak powiedzieć, że Play ma najwięcej pasma, bo może korzystać z roamingu O,T,P, a co za tym idzie - z ich pasma.
Jest różnica?
Bzdura

Orange nie traci na jakości w roamingu LTE TM. Dlatego napisałem, że można to uznać za wspólne.
Play natomiast traci na roamingu (odsyłam do artykułu Witka).
Skąd masz dane, że ponad połowa? Chętnie poczytam. W miejscowości niedaleko mnie stoją trzy wieże, jedna obok drugiej (T-Mobile, Play, Plus). Skoro z "rachunku ekonomicznego" wynika, że taniej jest się dowiesić do cudzej, niż budować swoją, to dlaczego każdy postanowił rozłożyć swoje "graty"?
Bo kiedyś pracowałem w firmie, która stawiała stacje bazowe dla opów i w dużej mierze robiła to dla P4.
Dalej. To wynika również z pozwoleń. Przecież P4 nie postawi nadajnika na stacji, gdy ta ma ważność np do końca 2016, bo to nie jest opłacalne. Obcy op stwierdzi, że ten nadajnik nie jest potrzebny i zawinie sprzęt, to P4 zostanie z niczym.
W 3 mieście, wiekszość anten P4 jest doczepiona do istniejących W3.
To w końcu porównujemy częstotliwościami, czy technologiami?
A co było pierwotne i o czym pisał Kryczynanin.
Jesteś tutaj chyba najbardziej aktywnym użytkownikiem i dobrze o tym wiesz.
Zasoby głosowe Orange ma większe niż P4. P4 zyskał przewagę na LTE1800 czyli 3x5Mhz, gdzie jeden blok przeznaczył na GSM1800. Obecnie O tego nie ma ale korzysta na TAKICH samych warunkach jak TM ( w końcu światłowody dawnej TPSA też za darmo nie są) Po najbliższym przetargu P4 znowu spadnie na ostatnie miejsce.