Czy ktoś moglby mi pomóc w konfiguracji modemu Huawei pod Klucz? Nie mogę się zalogować. Po kolei.
1. Mam a.dostępową która zwie sie Internet mobilny
2.w lewym dolnym rogu tam gdzie wskaźnik sieci mam Klucz- Wcdma. Nie wiem czy tam powinna być od razu siła sygnału. Jeszcze bardziej na prawo jest ikonka monitora z czerwonym znakiem x i komunikatem 'brak połączenia danych'
3. utworzyłem nowy profil. Jako ze Klucz dizała w plusie to wpisałem tam to co podaja w konfiguracji do plusa. Apn - internet. Hasło -internet. Login - internet. Nie działa. Są jakieś opcje zaawansowane ale tam chyba ic nie chcę grzebac na razie.
Jak to wszystko poustawiać? Pierwszy raz mam taki modem i nie wiem jak to ugryxć. Dostałem go na sprawdzenie. Wygląda na dobry ale cos tu nie potrafię tego wszystkiego poustawiać najwyraźniej. Klucz na stronie nie podaje parametrów dostępu albo ja nie znalazłem.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Napisz na [email protected]
Zapowiadane pakiety minutowe (na połączenia krajowe) mają być rozliczane sekundowo.
Zapowiadane pakiety minutowe (na połączenia krajowe) mają być rozliczane sekundowo.
Nie moge edytować poprzedniej wiadomosci wiec proszę moda o doklejenie jak mu się będzie chciało.
Zrobilem polączenie pod Virgin mobile i działa. Niestety pod Klucz nie chce. nawet sygnału nie ma (0%). Na Virgin tez sygnał dośc słaby (24-50%) ale net działał normalnie w sumie. Nie wiem na jakiej sieci Virgin daje neta w sumie. Trochę zdziwilo mnie że nie mam zasiegu plusa - chyba że tu wszystko w LTE??? MOdem to e173
Zrobilem polączenie pod Virgin mobile i działa. Niestety pod Klucz nie chce. nawet sygnału nie ma (0%). Na Virgin tez sygnał dośc słaby (24-50%) ale net działał normalnie w sumie. Nie wiem na jakiej sieci Virgin daje neta w sumie. Trochę zdziwilo mnie że nie mam zasiegu plusa - chyba że tu wszystko w LTE??? MOdem to e173
Nazwa APN: Internet
APN: www.klucz.net
Hasło: puste
MCC: 260
MNC: 01
Typ uwierzytelniania: PAP
Typ APN: default / internet
Dzieki. Dobrze wiedziec na przyszłosć. Tylko zastanawia mnie czemu nie mam zasiegu Klucza w tym modemie? W telefonie na tej karcie wszystko smiga. Tutak poziom zero. Virgin jak pisałem - jest ale faluje miedzy 25 a 50%. Muszę jakiś przedłużacz wykombinować chyba a jak nie to antenę robić.
Już niedługo pojawią się nowe startery. Będzie microSim oraz nowa odsłona
https://www.facebook.com/KluczMobile/ph ... =1&theater
[ Dodano: 2014-08-21, 11:18 ]
https://www.facebook.com/KluczMobile/ph ... =1&theater
[ Dodano: 2014-08-21, 11:18 ]
Dziekujemy za pomocEmsi pisze:Nazwa APN: Internet

Emsi,
Nie wiadomo, czy się z tego nie wycofają, skoro jeszcze nie wprowadzili. Chodzi mi o to, że największy (chyba) polski MVNO, spier***ił swoją ofertę na maxa, więc MVNO nie muszą się już zbytnio bić. Nikt normalny z nowej oferty Virgin Mobile (swoją drogą ta dziewica sama siebie rozdziewiczyła) nie skorzysta [obecnie wyprzedziła Wikingów i jest najdroższym polskim MVNO]
Wikingowie mają ofertę dla naiwnych (19gr po doładowaniu za 29 zł, ale tylko na miesiąc, brak pakietów minut/SMS/internetu, de facto uzależnienie od comiesięcznego doladowania za 19 zł), inni mają określone grupy docelowe (zazwyczaj rozmowy międzynarodowe) i tylko Lyca ma pakiety, ale naliczanie minutowe w tych pakietach jest inwestycją obarczoną wysokim ryzykiem.
Obawiam się, że po takich numerach, jakie ostatnio odstawiła ex-Dziewica, ludzie jeszcze bardziej będą obawiali sie niestabilności operatorów Wirtualnych.
Mimo wszystko, mam nadzieję, że Klucz poprawi swoją ofertę. Będę wtedy trzymać za nich kciuki, mimo absurdalnej, durnej nazwy
Nie wiadomo, czy się z tego nie wycofają, skoro jeszcze nie wprowadzili. Chodzi mi o to, że największy (chyba) polski MVNO, spier***ił swoją ofertę na maxa, więc MVNO nie muszą się już zbytnio bić. Nikt normalny z nowej oferty Virgin Mobile (swoją drogą ta dziewica sama siebie rozdziewiczyła) nie skorzysta [obecnie wyprzedziła Wikingów i jest najdroższym polskim MVNO]
Wikingowie mają ofertę dla naiwnych (19gr po doładowaniu za 29 zł, ale tylko na miesiąc, brak pakietów minut/SMS/internetu, de facto uzależnienie od comiesięcznego doladowania za 19 zł), inni mają określone grupy docelowe (zazwyczaj rozmowy międzynarodowe) i tylko Lyca ma pakiety, ale naliczanie minutowe w tych pakietach jest inwestycją obarczoną wysokim ryzykiem.
Obawiam się, że po takich numerach, jakie ostatnio odstawiła ex-Dziewica, ludzie jeszcze bardziej będą obawiali sie niestabilności operatorów Wirtualnych.
Mimo wszystko, mam nadzieję, że Klucz poprawi swoją ofertę. Będę wtedy trzymać za nich kciuki, mimo absurdalnej, durnej nazwy

naliczanie sekundowe jest przecież teraz w połączeniach krajowychEmsi pisze:Będą niskie ceny, ale w pakietach. Podobno ma w nich być naliczanie sekundowe.
500 min - 30 zł 6gr/min
250 min - 20 zł 8gr/min
100 min - 10 zł 10 gr/min
50 min - 6 zł 12 gr/min
20 min - 3 zł 15gr/min
numery w naszej sieci zaczynają sie na 727 8.. ...
w pewnym zakresie wybór jest możliwy, ale proszę pamiętać, że nie przeszukamy magazynu w celu znalezienia jednego konkretnego numeru
w pewnym zakresie wybór jest możliwy, ale proszę pamiętać, że nie przeszukamy magazynu w celu znalezienia jednego konkretnego numeru
negra pisze:Będzie możliwość wybrania startera z ; pasującym; numerem telefonu?
divhashmorex, póki co są słowni. Każdej obiecanej obniżki dotrzymali (nie zawsze terminowo, ale tutaj Plus musi im dać zielone światło). Choć z drugiej strony obiecali obniżkę do wybranych krajów, a dali całą UE po jednej atrakcyjnej stawce.
Bardzo u nich cenię, że nie owijają w bawełnę na tym fejsie - piszą stać nas na tyle i tyle, takie stawki możemy zaoferować bo też musimy zarabiać i w takim terminie planujemy zmiany.
Jak wiadomo Klucz konkuruje z opami nastawionymi na połączenia zagraniczne (Lyca i Lebra). Te sieci oferują pakiety na minuty krajowe, więc Klucz musi za nimi nadążać. Co do nazwy, to kwestia gustu. Nazwa "Mobilna dziewica" tym bardziej nie zachwyca.
macc, zgadza się. Tylko zdaje się, że konkurencja rozlicza pakiety zaokrąglając do minuty, także takie rozwiązanie byłoby atrakcyjne.

Jak wiadomo Klucz konkuruje z opami nastawionymi na połączenia zagraniczne (Lyca i Lebra). Te sieci oferują pakiety na minuty krajowe, więc Klucz musi za nimi nadążać. Co do nazwy, to kwestia gustu. Nazwa "Mobilna dziewica" tym bardziej nie zachwyca.

macc, zgadza się. Tylko zdaje się, że konkurencja rozlicza pakiety zaokrąglając do minuty, także takie rozwiązanie byłoby atrakcyjne.
Oczywiście rozumiem że nikt nie będzie szukał w magazynie , ale kiedyś chyba na All....mieliście do wyboru dość łatwe do zapamiętania numery , które podaliście w aukcji.Klucz Mobile pisze:numery w naszej sieci zaczynają sie na 727 8.. ...
negra pisze:Będzie możliwość wybrania startera z ; pasującym; numerem telefonu?
[/quote]negra pisze:Będzie możliwość wybrania startera z ; pasującym; numerem telefonu?
Oczywiście rozumiem że nikt nie będzie szukał w magazynie , ale kiedyś chyba na All....mieliście do wyboru dość łatwe do zapamiętania numery , które podaliście w aukcji.[/quote]
i tak właśnie będzie z nowymi numerami
jeden raz dobralismy klientowi nr z taka sama koncowka, jaka ma w innej sieci. ale to sie poprostu trafilo

Zawsze można sobie przenieść swój dotychczasowy, albo kupić jakiś ciekawy numer na znanym portalu aukcyjnym i przenieść. Swego czasu gość, który handlował miał takie po kosztach (kończyły się daty ważności, a numery np. 888 222 XXX). Ja czekam na te nowe pakiety danych i minutowe i nr z Klucza staje się moim priorytetowym.
Some news for ya folks - "mamusia" said in two months we could start selling new product - data-only sim cards. Now we gonna bargain about good stawka for you...
Keep watching our FB - news comes in september
Keep watching our FB - news comes in september