Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Aż sam się zdziwiłem kiedy to zobaczyłem. Ale to się dzieje naprawdę. Przy okazji- potwierdzam obniżenie progu granicznego dla przełączenia między UMTS-2100 a UMTS-900 do ok. -106/7 dBm (obszary z odpalonym LTE).Markadiusz pisze:janekt, to chyba jakaś deoptymalizacja sieci im wyszła, jeśli takie słowo istnieje.
Ale tylko dla T-Mobile czy np. idzie 15 MHz zamiast 10 MHz ?Kryniczanin pisze:Dynamiczne zarządzanie pasmem na noc idzie na LTE
A czy można ustawić na stałe UMTS900 i zapisać te ustawienia, aby po rozładowaniu baterii nie wracało UMTS2100 ?zwariowany.kurczak pisze:Warszawa Goclaw - po polnocy dostepny UMTS900 DL/UL 0,86/0,96 Ping 64, rano znikl
Telefon na wymuszonym UMTS900+GSM/DCS by MTK Engineering Mode.
tak. jak raz ustawisz to UMTS2100 nie wróci dopóki sam tego nie zrobisz. możesz dowolnie włączać/wyłączać obsługę poszczególnych pasm jeśli masz procesor MTKSpacedust pisze: A czy można ustawić na stałe UMTS900 i zapisać te ustawienia, aby po rozładowaniu baterii nie wracało UMTS2100 ?
Serdeczne dzięki za podpowiedź, na LG F70 działa 3845#*315#3G pisze:LG: 3845#*model#
Ja ustawiam NetMonitorem i po wyładowaniu baterii wraca mi UMTS2100...pawelec2225 pisze:tak. jak raz ustawisz to UMTS2100 nie wróci dopóki sam tego nie zrobisz. możesz dowolnie włączać/wyłączać obsługę poszczególnych pasm jeśli masz procesor MTKSpacedust pisze: A czy można ustawić na stałe UMTS900 i zapisać te ustawienia, aby po rozładowaniu baterii nie wracało UMTS2100 ?
No właśnie na LG L5 nie działa. Mówi, że nie może znaleźć aplikacji po wybraniu MTK Tools. Może trzeba coś jeszcze dograć ?pawelec2225 pisze:chodziło mi o aplikację MTK Engineering Mode, która działa tylko na procesorach MTK.3G pisze:W LG i Samsungach bez MTK też można.
LG: 3845#*model#
Samsung: Fieldtest - wejście z aplikacji Netmonitor, kodem też chyba można
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/swiftl5/ w części "procesor" co masz? powtórzę jeszcze raz. MTK Engineering Mode działa tylko na procesorach MTK (mediatek), a twój ma quallcomm'aSpacedust pisze:]
No właśnie na LG L5 nie działa.