• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #741291  autor: siekierka7
 17 sie 2014, 22:39
Witam,

pewnie to banalny problem ale jak w w/w nawigacji ustawić miasto do którego chce ustawić cel? Jak wchodzę w nawigację i wybieram lupę czyli ustawienie celu to od razu mam wpisane dane miasto (np. Bydgoszcz) a wybrać mogę tylko ulicę, a jak zrobić aby wybrać miasto ?

Dzięki za pomoc :)

#741325  autor: Xy
 18 sie 2014, 08:22
Chodzi Ci o miejscowość, która widnieje przy prawym dolnym rogu okienka do wyszukiwania? To tylko oznacza, że system wykrył gdzie aktualnie jesteś i nie ma wpływu na wyszukiwanie. To znaczy ma... Ja np. piszę w okienku "media markt" i nawigacja prowadzi mnie do najbliższego Media w okolicy (u mnie jest jeden sklep) podając w wyniku wyszukiwania adres, gdzie mogę kliknąć "Uruchom" i nawiguje do celu. A jak chcesz jechać do innego miasta to wpisujesz, nie wiem, np. "politechnika lublin" i nawigacja znajdzie adres, pokaże go i wyznaczy trasę.
Wracając do tego wpisanego miasta to będąc w Gdańsku będzie pisało Gdańsk. Jeśli znajdujesz się w Helsinkach to pod okienkiem będzie widniał napis Helsinki. I tak dalej... :-) No chyba, że Twoja Lumia 1320 i moja Lumia 820 mają jakieś inne nawigacje w co mocno wątpię ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71