• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows

#741121  autor: Xy
 17 sie 2014, 14:52
Najpierw była mowa o aktualizacji w maju. Później koniec czerwca. Teraz cisza i pewnie będzie sukces jak dostanę WP 8.1, jak wspomniałem, przed listopadem.
Interesuje mnie przetestowanie wszystkich nowości zawartych w 8.1. Może funkcjonalnością Windows Phone dorówna już Androidowi 1.6? :-D

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#741482  autor: znawca
 18 sie 2014, 16:48
Moim skromnym zdaniem, jak się ma brandowany telefon, to brak aktualizacji czy awarie nie powinny dziwić... :roll:

A sam WP8.1 zaczyna wkurzać mnie coraz bardziej. Chyba wolałem poprzednią wersję. W tej jest za dużo z Androida:)

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#741493  autor: Xy
 18 sie 2014, 17:41
Zachodzę w głowę i nie wiem co ma brandowany soft do awarii. Prawie wszystkie moje dotychczasowe telefony miały soft od operatora (z wyjątkiem Motoroli i Ericssona) i żaden się nie zepsuł.
Natomiast ja wczoraj pobawiłem się kilkoma telefonami z Androidem i później skorzystałem z mojej Lumii. Uczucie jak przesiadka z motocykla na rower... Ale już niedługo ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#741511  autor: nemo2009
 18 sie 2014, 18:42
Nie się czym tak ekscytować.Miałem na Lumii 820 WP 8.1 Pfd,musiałem go odintalować,bo poszła do serwisu.Wczoraj zainstalowałem w Lumii 520 WP 8.1 Play. w obu modelach występuje jakiś bład w oprogramowaniu,w losowych przypadkach następuje tzw. zamyślenie,po chwili telefon sam wraca do zycia.Po tym zamyśleniu nie działa dźwięk blokady ekranu,ale nie tylko,nie działa nagrywanie dżwięku w programie dyktafon.Po wyłączeniu i włączeniu telefonu wszystko wraca do normy,do następnego zamyślenia i tak w koło macieju.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#741588  autor: znawca
 18 sie 2014, 23:33
Ja jestem uprzedzony do telefonów z salonu operatora jeszcze od czasów Orange Menu:)

Uważam, że kupując u operatora bierzesz nie tylko bardziej awaryjny telefon już na starcie zdyskwalifikowany w kwestii aktualizacji, ale też przepłacasz i jesteś ograniczony do kilku modeli z oferty promocyjnej, przeważnie badziewnych zetafonów ;)

A WP który urzekł mnie szybkością i stabilnością w najnowszej wersji zaczął przypominać Androida... niestety także w tym, że zaczyna mulić. Po odblokowaniu ekranu system potrzebuje chwili, by się wybudzić (widoczny ze 2 sekundy napis "wznawianie"). Także aplikacje zdają się uruchamiać się dłużej (np: dialer i music player, co mnie szczególnie zirytowało).

Na rozłączenie z Facebookiem już narzekałem, ale tego nigdy za wiele. Kiedyś miałem chat i SMSy w jednej aplikacji i mogłem się między nimi płynnie przełączać. Teraz, kiedy ktoś do mnie napisze na Facebooku to go nawet nie mogę dodać do kontaktów... o przejściu z Messengera do książki telefonicznej, żeby szybko (czyt. jednym kliknięciem) oddzwonić do kogoś kto mi pisze na chacie też nie ma mowy...

Belka powiadomień skopiowana z Androida ani mnie ziębi, ani grzeje (to co śledzę i tak mam na aktywnych kaflach), a ładniejszy ekran blokady, lekko poprawiony IE i Swype nie pomogą jeśli WP utracił swoją największą zaletę - szybkość i dodatkowo stał się mniej funkcjonalny.

Czekam na kolejny update, który ma dodać "żywe foldery" i ponoć na nowo przyśpieszyć system. Jeśli to nic nie pomoże, to najprawdopodobniej zmienię Lumię na iPhona

#741629  autor: Xy
 19 sie 2014, 10:10
znawca pisze:Ja jestem uprzedzony do telefonów z salonu operatora jeszcze od czasów Orange Menu:)
Orange Menu to inna para kaloszy. Ja mam uprzedzenie w ogóle do wszystkiego co wiąże się z Orange. Natomiast w czasach gdy miałem SE K550i z ówczesnej Ery i kolega także SE K550i ale z Orange porównałem sobie obydwa telefony na pozór identyczne. Jego nie miał latarki, TrackID i czegoś jeszcze. Dodatkowo to idiotyczne Orange Menu. W moim była tylko EraOmnix, ekran startowy, dzwonek, motyw i ustawienia pod sieć. Tyle...
Nie wiem jak Plus czy Play ale T-Mobile chyba najmniej ingeruje w oprogramowanie smartfonów. W mojej Lumii mam jako bonusy ekran startowy i dzwonek. Tyle. Nawet aplikację MiBOA musiałem doinstalować ze Sklepu ;-)

znawca pisze:Uważam, że kupując u operatora bierzesz nie tylko bardziej awaryjny telefon już na starcie zdyskwalifikowany w kwestii aktualizacji, ale też przepłacasz i jesteś ograniczony do kilku modeli z oferty promocyjnej, przeważnie badziewnych zetafonów
Nie biorę bardziej awaryjnego bo ani jeden (poza samodzielnym uszkodzeniem K700) nie był w serwisie. Z aktualizacjami nie wiem... Ale na Xperię Neo wyszedł Android 4.0.4 nieznacznie później niż na te bez brandu (pomijam fakt, że podchodziłem do tego Androida jak pies do jeża). Tak samo z Lumią. WP 8.1 jest tylko w Orange natomiast nie ma dla T-Mobile i Country Variant. Tak więc nie jest źle. Co do wyboru telefonów to te, które chciałbym są. No, może chciałem LG L9 ale im się skończyły i stanęło na nieszczęsnej Lumii.

znawca pisze:WP który urzekł mnie szybkością i stabilnością w najnowszej wersji zaczął przypominać Androida... niestety także w tym, że zaczyna mulić. Po odblokowaniu ekranu system potrzebuje chwili, by się wybudzić (widoczny ze 2 sekundy napis "wznawianie"). Także aplikacje zdają się uruchamiać się dłużej (np: dialer i music player, co mnie szczególnie zirytowało).
Mnie WP urzekł także szybkością i prostotą. O ile szybkość dalej stoi na wysokim poziomie o tyle ta prostota stała się irytująca. Jestem wzrokowcem i wymagam aby sprzęt był tak samo udany wizualnie jak i użyteczny. Niestety, Windows Phone jest wyjątkowo brzydki, by nie rzecz paskudny. Raptem 20 kolorów kwadratów do wyboru, kwadrat w trzech rozmiarach, jedna czcionka... Wygląd jest prosty, a nawet prymitywny. Do dziś się zastanawiam co mną kierowało wybierając Lumię.
Co do stabilności to różowo nie jest. W moim WP8 często (coraz częściej) widzę napis "uruchamianie" lub "wznawianie" gdy zablokuję i odblokuję ekran na działającej aplikacji. Dziś na przykład całkowicie wywalił mi się ING podczas sprawdzania stanu konta. Czarny ekran i brak reakcji na cokolwiek. Nawet ikonka Windows nie działała. Gdybym miał telefon zapchany różnymi śmieciami to bym zrozumiał. Ale nie mam...
Brakuje mi podstawowej funkcjonalności z Androida. Jak szybkie włączanie WiFi, BT, GPS. Kafelki - skróty nie rozwiązują sytuacji bo włączając jedną rzecz klikam 3x więcej niż w Androidzie. Chcąc uruchomić trzy procesy klikam dziewięć razy. W Androidzie trzy... Nie czas i miejsce na wypisywanie niedogodności Windowsa ale jest to system mocno niedopracowany pozbawiony podstawowych funkcjonalności. Cóż, że działa szybko i nie laguje jak Andek skoro tak na prawdę niewiele mogę na nim zrobić, a by coś zrobić trzeba dużo klikać.
O niewygodnej klawiaturze, brak swype czy ultra ubogim aparacie foto (nawet Nokia Camera) nie wspomnę.

Narzekam na Lumię tylko z powodu, że nie przetestowałem jej należycie przed zakupem. Dokucza mi brak konfiguracji, brak efektów wizualnych, mizerny aparacik (opcje ustawień) i coraz częstsze "wznawianie". Kupiłem telefon nie dla systemu ale dla marki (bo z symbianowej Nokii 6650d byłem mega zadowolony). Chciałem jednak skosztować Windowsa bo w Androidzie dokuczało mi lagowanie, czkawki i opóźnienie systemu. Po roku z WP8 tęsknię za Androidem coraz bardziej i czuję, że zabiorę żonie Xperię Neo. Natomiast pretensje, że mam taki, a nie inny telefon mogę mieć tylko do siebie. Jeśli komuś pasuje Windows Phone to wspaniale. Mi nie pasuje. Ja nie chcę, nie lubię, nie podoba mi się. Tak, utopiłem kasę w Lumii. Sprzedać nie sprzedam bo pieniążków wiele za nią już nie wezmę i nie kupię za to nic sensownego.

#742435  autor: znawca
 22 sie 2014, 03:11
Jestem hipsterem, mój smartfon to edycja specjalna, więc nie dziw że fony od opów mi nie pasują :D no i niemiłe przejścia ze sprzętem brandowanym przez Orange...

Ja na WP8 "wznawianie" miałem chyba tylko na Angry Birds Epic, ale na 8.1 mam je prawie za każdym razem po odblokowaniu ekranu... telefon nie dość, że zwolnił, to jeszcze stał się mniej stabilny...

Co do designu to ja Lumię uwielbiam. Jak widzę "spersonalizowane" Galaxy moich koleżanek, to mam ochotę zakazać kobietom posiadania smartfonów:) Wyglądu WP przynajmniej nie da się zepsuć. Sam pomysł na interfejs systemu strasznie mi się podoba.

Co do braku podstawowych funkcjonalności to masz zupełną rację. Do twojej listy zażaleń (przełączniki etc) dołożyłbym jeszcze tragicznie niewygodne operacje na wielu plikach (grupowe kopiowanie, usuwanie etc). Tu niestety nowy system nie wniósł żadnych poprawek.

#742517  autor: Xy
 22 sie 2014, 12:19
znawca pisze:Jestem hipsterem, mój smartfon to edycja specjalna, więc nie dziw że fony od opów mi nie pasują no i niemiłe przejścia ze sprzętem brandowanym przez Orange...
Dzięki Bogu nie mam nic wspólnego z Orange, ich urządzeniami i usługami. Trzymam się od tej firmy z daleka, a po tygodniu pracy na słuchawce w CC Orange jeszcze dalej... Brandowany soft mi nie wadzi specjalnie. Logo T-Mobile przy odpalaniu i to wszystko. Natomiast w Nokii 6650d miałem od (jeszcze wtedy) Ery dzwonek, którego używam do dnia dzisiejszego (6650d > Xperia Neo > Lumia 820).

znawca pisze:Ja na WP8 "wznawianie" miałem chyba tylko na Angry Birds Epic, ale na 8.1 mam je prawie za każdym razem po odblokowaniu ekranu... telefon nie dość, że zwolnił, to jeszcze stał się mniej stabilny..
U mnie "wznawianie" pojawia się niestety często. Zarówno przy grach jak i innych aplikacjach. Pomaga zamknięcie jej i odpalenie od nowa. No i Nokia Camera odpala się dłużej niż systemowy aparat (uruchamiam przyciskiem aparatu).
Zobaczymy jak będzie na WP 8.1. Z tego, co widzę aktualizacje dostały już Nokie 920 i w zasadzie tylko moja 820 jest jeszcze z WP8. Myślę, że na dniach dojdzie i do mnie aktualizacja oprogramowania.

znawca pisze:Co do designu to ja Lumię uwielbiam. Jak widzę "spersonalizowane" Galaxy moich koleżanek, to mam ochotę zakazać kobietom posiadania smartfonów:) Wyglądu WP przynajmniej nie da się zepsuć. Sam pomysł na interfejs systemu strasznie mi się podoba.
A ja jestem wzrokowcem i mi przeszkadza proste menu. Kolorowe kwadraty i tyle. Lubię ikonki i tapetę pod nimi. Coś jak w komputerowym Windowsie. Czysty tekst menu opcji także jakoś do mnie nie przemawia. Zalatuje starymi telefonami bez systemu. Fakt, trochę to nostalgiczne i pozwala wrócić do miłej przeszłości ale gdybym tak chciał to uruchomię sobie jakiś starszy telefon ;-) Wizualnie system leży ;-)
Natomiast w Androidzie jak kto lubi... Jest tyle launcherw, tapet i innych pakietów ikonek, że można wygląd dostosować pod siebie bez kompromisów. Tak właśnie miałem w Xperii i tego mi brakuje tutaj.

znawca pisze:Co do braku podstawowych funkcjonalności to masz zupełną rację. Do twojej listy zażaleń (przełączniki etc) dołożyłbym jeszcze tragicznie niewygodne operacje na wielu plikach (grupowe kopiowanie, usuwanie etc). Tu niestety nowy system nie wniósł żadnych poprawek.
Podobno jest rozwijana górna belka jak w Androidzie i można tam szybko włączyć WiFi, BT, GPS... jeśli tak, to w końcu coś zrobili dobrze. Reszta mówisz, po staremu... ?

#742523  autor: KA
 22 sie 2014, 12:36
W końcu moja 1320 z Plusa zaktualizowana! Tak na szybko: pewne sprawy na plus, pewne na minus.
Plusy: ustawienia dźwięków, aplikacje na kartę SD, belka (choć trzeba się przyzwyczaić, w andku bardziej funkcjonalna) i w końcu moje wymarzone Swype/Wordflow przy pisaniu!
Minus to brak rozłączania wifi po zablokowaniu (może poprawią). Pewnie będzie coś jeszcze, ale dopiero zainstalowałem.

#743189  autor: znawca
 24 sie 2014, 18:54
Mój telefon też jest brandowany, bo to wersja zrobiona specjalnie dla Vodaphone... Do zagranicznych brandów jakoś mam większe zaufanie niż do naszych :P

Jako dzwonka używam klasycznego Nokia Tune, ale trochę się marnuje, bo telefon mam ciągle wyciszony (żebym mógł go ignorować jak dzwoni).

Testuję WP8.1 chyba odkąd tylko pojawił się w stabilnej wersji i coraz bardziej tęsknię za poprzednią. Rozłączenie z Facebookiem już opisałem. Kiedyś mogłem jednym kliknięciem oddzwonić do kogoś, kto pisze mi na chacie, a teraz Messenger nie ma tej opcji...

Belka powiadomień jest. Wysuwana od góry, kopiuj/wklej z Androida. Żałuję, że nie zrobili ekranu powiadomień jak z Nokii N9. To bardziej funkcjonalne rozwiązanie, jego właścicielem jest Nokia (a więc nie kopiuje konkurencji) i lepiej pasowałoby do stylistyki systemu.

Czystego Androida uważam, za jeden z najładniejszych systemów (lubię jeszcze Sense), ale do launcherów i animowanych tapet mam uraz i wrzucam je wszystkie do worka "śmieci i zamulaczy".
Prostota WP również do mnie trafia, a kafle na czarnym tle świetnie wyglądają na AMOLEDzie. Teraz można na nich ustawić tapetę, ale wcześniej też było dobrze.

Co do szybkich przełączników, to jest ich za mało (także kafelki skrotów wciąż się przydają) i to nie są przełączniki, tylko skróty do ustawień (if U know what I mean...)

#744246  autor: Xy
 28 sie 2014, 07:53
Wczoraj mój telefon zaktualizował się do Windows Phone 8.1
Postaram się opisać co mi się podoba, a co nie. Tak więc na pierwszy ogień idą zalety:
+ Dodatkowy rząd kafelków. Teraz nie ma potrzeby przewijania menu do listy programów bo wszystkie sobie przypiąłem na ekran główny.
+ Tapeta pod kafelkami. W końcu to coś zwane systemem operacyjnym zaczyna wyglądać i nie straszy jak WP8.
Wysuwana belka na wzór i podobieństwo Androida.
+ Szybkie włączanie WiFi, GPS, Bluetooth. Tyle lat po Androidzie... Ale lepiej późno niż wcale.
+ Oddzielna regulacja dźwięku
+ Klawiatura typu Swype. Może zacznę pisać smsy bo do tej pory klawiaturka Windowsa była najmniej wygodną...
+ zwolniło się jakieś 500 MB pamięci po zainstalowaniu nowego systemu.

Aby nie było tak kolorowo to teraz lecimy minusikami...
-Jest tylko kilka powiadomień do wyboru na rozwijanej belce. Bardzo brakuje mi włączania i wyłączania transferu internetowego. Skrót w dalszym ciągu musi być...
-brak płynnej regulacji jasności ekranu. Nie wiem, może T-Mobile coś tu wykastrował? Mam brandowany soft.
-WiFi włącza się w wysuwanym panelu. Jednak aby wyłączyć wyrzuca nas do ustawień i tam wyłączamy WiFi. Po co tak? Nie można było dopracować jak w Androidzie?

Reszty wad wypisywać nie będę bo dotyczą one Windows Phone jako takiego. Fajnie, że wyszła ta aktualizacja bo wniosła wiele nowego do świata WP. Nie napiszę, że świeżego bo to, co fajne zostało zerżnięte z Androida. Mimo wszystko czuję pewien niedosyt. W dalszym ciągu brakuje wielu rzeczy, które były w systemie od Google i których mi brakuje. Liczyłem chociaż na minimalne usprawnienie aparatu. Przeliczyłem się. Tapetka, trzeci rząd kafelków... Jak Cię mogę, daje radę, ale... Raczej nie spowoduje to, że ponownie sięgnę po telefon z WP ;-)
Teraz zobaczę jak wygląda sprawa trzymania na baterii i w ogóle jak telefon da radę w codziennym użytkowaniu. Czy nie będzie się zawieszał, dostawał zadyszki, itp.
Podsumowując: Jest dobrze ale niesmak pozostał ;-)

#744423  autor: nemo2009
 28 sie 2014, 18:58
Xy pisze:Teraz zobaczę jak wygląda sprawa trzymania na baterii
Niestety będzie gorzej,dopiero update1 ma to poprawić.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#744425  autor: KA
 28 sie 2014, 19:07
Potwierdzam główny minus: bateria! Na mojej 1320 tragedii nie ma, bo bateria-gigant, ale trzyma krócej: miałem 2,5-3 doby intensywnego używania (dużo internetu, ale zero gier), teraz max. 2 doby lub mniej.
Druga wciąż wkurzająca mnie sprawa, to brak rozłączania wifi po zablokowaniu.
Moja ulubiona zmiana to Swype/Wordflow.

#744439  autor: Xy
 28 sie 2014, 19:53
KA pisze:Potwierdzam główny minus: bateria! Na mojej 1320 tragedii nie ma, bo bateria-gigant, ale trzyma krócej: miałem 2,5-3 doby intensywnego używania (dużo internetu, ale zero gier), teraz max. 2 doby lub mniej.
Także zauważyłem, że baterię zjada zauważalnie szybciej niż przed Cyanem. Nie gram celowo w gry ani nie korzystam z telefonu jak wcześniej ale już widzę, że trzeba chodzić z ładowarką w kieszeni. Na szczęście w samochodzie mam.

KA pisze:Druga wciąż wkurzająca mnie sprawa, to brak rozłączania wifi po zablokowaniu.
Tzn., że ma rozłączać WiFi po zablokowaniu ekranu? Dla mnie to, że połączenie cały czas jest aktywne to mega zaleta. Chociaż opcja "wyłącz WiFi po zablokowaniu ekranu" być powinna...

KA pisze:Moja ulubiona zmiana to Swype/Wordflow.
Muszę przyznać, że teraz pisze mi się znacznie wygodniej niż wcześniej. Swype to jest bardzo duże udogodnienie. Aż dziw bierze, że nie było tego wcześniej.

nemo2009 pisze:Niestety będzie gorzej,dopiero update1 ma to poprawić.
Wiadomo kiedy mniej więcej ma wyjść ta poprawka i co oprócz dłuższego czasu pracy na baterii ma wnieść?

#744450  autor: KA
 28 sie 2014, 20:25
Xy, chodzi o zniknięcie tej opcji z rozłączaniem/podtrzymywaniem wifi po zablokowaniu - każdy może chcieć inaczej, jej zniknięcie to jednak krok w tył (pewnie wróci w poprawce). Najważniejsze, żeby wkrótce był ten update związany z baterią. Pomimo, że mam dużo lepiej niż w Twojej 820, to i tak mnie to wku...a, bo MUSIELI coś zepsuć!

#744513  autor: nemo2009
 28 sie 2014, 23:37
KA pisze:Najważniejsze, żeby wkrótce był ten update związany z baterią. Pomimo, że mam dużo lepiej niż w Twojej 820, to i tak mnie to wku...a, bo MUSIELI coś zepsuć!
Na razie poprawka jest dostępna w wersji testowej.

#744653  autor: znawca
 29 sie 2014, 16:41
Moja bateria działa tak samo... czyli 4 godziny grania :P

Najbardziej mi brakuje połączenia z Facebookiem

#745290  autor: Xy
 01 wrz 2014, 08:52
Kilka dni po aktualizacji i moje dalsze obserwacje...
Bateria trzyma tak samo lub odrobinę lepiej. Teraz dużo rozmawiam, gram, korzystam z Internetu i smsuję. Bateria wieczorem ma więcej białego pola niż wcześniej.
System nie zwalnia i nie zamula jak niektórzy straszyli. Natomiast irytuje fakt, że nie mogę dodać własnych skrótów do wysuwanej belki powiadomień. Na ch... mi tryb lotniczy czy blokada rotacji ekranu jak o wiele przydatniejsze byłoby umieszczenie skrótu do np. transferu danych? Aparat na wbudowanej aplikacji dalej tak samo fatalny i bez opcji jak wersja sprzed aktualizacji. Robiąc fotkę jasnego lub białego tła dalej jest czerwona plama na środku. Opcji i ustawień praktycznie brak. Nokia Camera trochę poprawia sytuację ale dalej nie jest tak jak być powinno.
Gry są zdublowane. Leżą zarówno w folderze "Gry" jak i są dostępne w menu pod swoimi literami. Nie wiem jaki jest sens dublowania pozycji.
Doszło radio... No w końcu! Taka innowacja! Toż to epokowe wydarzenie w Lumiach. Z tego co pamiętam radyjko było już 10 lat temu w SE K700 i wcześniej. Folder "Inne" dalej się zapełnia i nie można go opróżnić, nie można płynnie regulować jasności ekranu, nie można korzystać z funkcji "Pokaż mój ekran". Tak samo jak dotknięcie pozycji "Znajdź mój telefon" po krótkiej animacji przenosi mnie ponownie do menu ustawień.
Nie wiem czy to kastracja T-Mobile czy wina telefonu czy system niedopracowany. Skłaniam się ku ostatniej pozycji bo Era / T. nigdy nie ingerowała w oprogramowanie telefonu tak mocno jak Orange i oprócz ekranu i dzwonka nic nie było.
Natomiast system robi się fajny i ciekawy. Wizualnie w końcu zaczyna gonić konkurencję. Tapeta pod przezroczystymi kafelkami widoczna i ładnie się prezentuje. Trzeci rząd kwadratów pozwala umieścić tyle skrótów, że nie ma potrzeby przesuwania menu i szukania pod literami.
Zmiany w Sklepie... W końcu są widoczne moje aplikacje, sensowny podział na polecane, najlepsze płatne, bezpłatne, itp. Nie wiem jak wam ale mi się teraz korzysta o wiele przyjemniej ze Sklepu z Aplikacjami.
Tak więc system Windows Phone 8.1 wniósł wiele nowego i pozytywnego co raczej korzystnie wpłynie na jego udział w rynku. Jest ładny, przyjazny i nie straszy jak WP8. Korzysta się z niego o wiele przyjemniej. Natomiast pozostało wiele niedoróbek i niedociągnięć (celowych lub nie) z poprzedniej wersji. Dalej system jest zamknięty i ograniczony. Dużo zmian na plus ale niestety dalej nie spełnia tenże system moich oczekiwań w takim stopniu jak robiła to zielona konkurencja. Brak wielu opcji w aparacie, muzyce, ustawieniach, skrótach, powiadomieniach...
Ekran po zmianach wygląda teraz tak:
http://images68.fotosik.pl/137/ada08c62bfe66985.png Trzeba przyznać, że jest duuużo lepiej :-)
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2014, 10:59 przez Xy, łącznie zmieniany 1 raz.

#745295  autor: nemo2009
 01 wrz 2014, 09:15
WP 8.1 w dalszym ciągu nie obsługuje zwykłych wideopołączeń,mimo,że telefony posiadają przednią kamerkę.Skype nie każdy ma w telefonie.

#745316  autor: Xy
 01 wrz 2014, 10:59
Nie wiem jak teraz ale Android (do wersji 4.0.4) także nie obsługiwał wideo połączeń.