• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #734059  autor: Waliza
 21 lip 2014, 20:49
Witajcie Mordeczki!
Zastanawiałem się nad wyborem tel : brałem pod uwage Sony Z1C , Samsunga GS4 - Black Edition i iPhone 5s. Stwierdziłem że nie potzrebuje dużego tel i różnych czary mary itp. :) Bo i tak wszystkiego sie nie używa. Mam nokie N8 i mi pasuje wielkością tylko że stary tel i sie muli;/
Poszukuje informacji,bo słyszałem już tyle że nie wiem czy w to wierzyc;/ To prada że nie moża ustawiać tapety ani dzwonków mp3 np jakiegoś naszego kawałka. A co do wyboru tel myslicie,że będe zadowolony,czy mam sie jeszcze zastanowic::)

#734095  autor: user_delete34
 21 lip 2014, 22:30
Tapetę ustawisz od iPhone'a 4 z iOS chyba 5 wzwyż, dzwonek konwertujesz przez iTunes na AAC i ma mieć 30 sekund maksymalnie.

[ Dodano: 2014-07-21, 22:32 ]
Waliza pisze:A co do wyboru tel myslicie,że będe zadowolony,czy mam sie jeszcze zastanowic::)
Moim zdaniem trudno być niezadowolonym z iPhone'a. It just werks. Jeżeli odpowiadają jego wymiary, akceptujesz czasem bezsensowne ograniczenia systemu, zwyczajnie stać Cię na niego i nie jesteś zapalonym zwolennikiem bawienia się na Androidzie - tak, będziesz zadowolony. Działa zawsze, obsługa jest łatwa, wygląda ładnie.

#736783  autor: Karofun
 01 sie 2014, 12:10
Właśnie, ta wielkość jest w sam raz. Samsung i LG trochę przesadzają z wielkością telefonu. Czasami nie możne ich nawet utrzymać w jednej dłoni

#740596  autor: Waliza
 14 sie 2014, 21:55
Mordeczki mam pytanko co iPhone 5s 16GB. Czy taka pamięc wystarczy dla osoby która ma kilka aplikacji i nie wariuje z innymi rzeczami:) I mam pytanko co do CHMURY nie bardzo wiem o co chodzi bo dopiero bede posiadaczem tego telefonu,czy to jest płatne np w sieci PLAY?! Na jakiej zasadzie to funkcjonuje?! Pozdrawiam

#740701  autor: tk925
 15 sie 2014, 14:36
Waliza pisze:Mordeczki mam pytanko co iPhone 5s 16GB. Czy taka pamięc wystarczy dla osoby która ma kilka aplikacji i nie wariuje z innymi rzeczami:) I mam pytanko co do CHMURY nie bardzo wiem o co chodzi bo dopiero bede posiadaczem tego telefonu,czy to jest płatne np w sieci PLAY?! Na jakiej zasadzie to funkcjonuje?! Pozdrawiam
Myślę że spokojnie Ci starczy, w iPhone jest icloud i tam masz za darmo dodatkowe 5GB na przechowywanie zdjęć itp. poczytaj sobie poniższy link.
http://support.apple.com/kb/PH2608?viewlocale=pl_PL

#741025  autor: jrusz
 17 sie 2014, 01:20
Jeśli to jest chmura typu Dropbox, to appka specjalna będzie do niej + jakiś pakiet na start (chyba 2GB), natomiast nie wiem, czy Play ma swojego własnego "cloud'a". Na pewno nie ma do tego dedykowanej appki w AppStore od P4.

#741034  autor: user_delete34
 17 sie 2014, 09:02
Było Storino ale najwyraźniej współpraca się skończyła.

#743342  autor: Waliza
 25 sie 2014, 11:13
Mam pytanko co do 5s czy jest mozliwosc ustawienia skrótu do danych komórkowych ( internet ). A druga rzecz, czy jest mozliwosc przypisania wybranego dzwonka (utworu) do wybranego kontaktu?! Pozdro

[ Dodano: 2014-09-06, 17:50 ]
Cześć Mordeczki:) Mam problem;/ Przerobobiłem dzwonki na 30s itp mam na tel ( iPhone 5s) ale nie wiem czy jest mozliwośc ustawienia jako dzwonek a najlepiej przypisac do kontaktu. POMOCY!:) bO szukałem w necie i nic nie ma ;/ POZDRO
 #782411  autor: Waliza
 05 lut 2015, 08:30
Witajcie Mordeczki:) Mam pytanko do posiadaczy i użytkowników iPhone 5s. Mam mały problem przy niskich temperaturach np w kieszeni w kurtce wyciągam tel chce odblokować a przycisk zacina sie jakby mi cos tam wpadło. Plastik sie rozszrzerza i blokuje. Macie cos takiego ?! Bo nie wiem czy do nich pisać i opieprzyć :) Pozdrawian
 #782555  autor: miechurzanka
 05 lut 2015, 18:15
Te mordeczki to mógłbyś sobie podarować. Bo nawet nie wiem jak mam się przywitać z Tobą i czytającymi. Ale do rzeczy. Do każdego kontaktu możesz przyporządkować inny dzwonek. Do każdego kontaktu możesz przyporządkować obrazek ( np. fotkę korespondenta ), który będzie się wyświetlał podczas dzwonienia tego kogoś do Ciebie. Możesz także ustawić tak spis kontaktów, aby był eksponowany w porządku alfabetycznym np. wg nazwisk, czy też wg imion. A co do włącznika/wyłącznika to właśnie akurat dzisiaj mój iPhon zbzikował od zimna. Po ok. godzinnym zaleganiu na zewnątrz wyłączł się i nie dawał się ponownie uruchomić. Po dojściu do temperatury pokojowej wszystko wróciło do normalności. Przyczyny nie znam. Aparat przybył z mną latem zza "kałuży". Może ktoś zna powód takich zachowań.

pozdrawiam Wszystkich

pret a partir
 #782896  autor: znawca
 06 lut 2015, 21:13
Bo iPhone jest przeznaczony do działania w temperaturach powyżej 0. Jest tak nawet napisane w instrukcji:) Czyli tak - to normalne że może zwariować od zimna :(

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!
 #782976  autor: miechurzanka
 07 lut 2015, 08:48
znawca pisze: Jest tak nawet napisane w instrukcji:)
Witam.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zastanawiam się tylko w którym miejscu instrukcji jest to zawarte. Przewertowałem całą. Chyba że, różnymi wydaniami manuala dysponujemy.
Ale mimo wszystko dzięki i pozdrawiam .

pret a partir
 #783141  autor: Chemicalifornia
 07 lut 2015, 19:18
Strona 194. Punkt 4.

3210>6210>6210>6310i>6021>K800i>iPhone3GS&E66>GalaxyNoteII&E6-00> One M9 & Xperia Z1 & Galaxy Note II
In all those mysteries you're taken by surprise
You never thought to see that look was in his eyes
 #783342  autor: wafel9
 08 lut 2015, 15:56
Ostatnio wyszłam na -2 z moim iPhone 4 naładowanym na maksa. Po pół godzinie stania w zimnie wyłączył się i pokazał pustą baterię i konieczność podłączenia do prądu...
 #783399  autor: Chemicalifornia
 08 lut 2015, 18:18
Nie wiem co Wy robicie z tymi telefonami. Ale ja w 3GS nie mialem problemów przez 3lata związanych z zimnem.

3210>6210>6210>6310i>6021>K800i>iPhone3GS&E66>GalaxyNoteII&E6-00> One M9 & Xperia Z1 & Galaxy Note II
In all those mysteries you're taken by surprise
You never thought to see that look was in his eyes