• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 81 z 187
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 187

#739869  autor: negate
 12 sie 2014, 17:11
ciekawy pisze:negate, nie masz ich straszyć innymi sieciami tylko końcem umowy i, że rezygnujesz jeśli nie dadzą lepszej oferty, póki jest umowa i niezarejestrowane wypowiedzenie to nie ma co tracić czasu na rozmowy o przedłużeniu umowy
Umowę to ja mam już bezterminową i tak sobie leci, faktura za fakturą, abonament no limit 95 zł netto (net 0,5gb). Sądziłem że oszczędzą sobie i mnie zachodu, ale najwyraźniej trzeba rzucić im ten papier bo bez tego ani rusz.

#739871  autor: ciekawy
 12 sie 2014, 17:15
negate, nie, będziesz kontynuował abonament póki nic nie zrobisz tzn póki nie złożysz wypowiedzenia, to Plus też nie będzie proponował dobrych ofert na przedłużenie umowy, dopiero jak zobaczą, że odchodzisz na poważnie to mogą być lepsze oferty,

w Plusie nie musisz pisać wypowiedzenia, tylko mówisz w salonie, że chcesz złożyć wypowiedzenie, dostaniesz tylko papier do podpisania i to cała procedura, wypowiedzenie standardowo miesięczne

#739965  autor: rafmik
 12 sie 2014, 22:11
ciekawy pisze: rafmik, to co napisałeś to jest oferta z lejkiem 10 mb/s po limicie GB ?
Nie, to jest ta oferta bez ograniczenia prędkości (za 90 zł brutto normalnie).

#739976  autor: Sowolog
 12 sie 2014, 22:35
rafmik pisze:
ciekawy pisze:
Nie, to jest ta oferta bez ograniczenia prędkości (za 90 zł brutto normalnie).
50% rabat jest na zawsze czy na 24 miesiące?

#739982  autor: ciekawy
 12 sie 2014, 22:54
a są już jakieś oferty utrzymaniowe no limit netu mobilnego ?

#740262  autor: rafmik
 13 sie 2014, 18:52
Sowolog pisze:

50% rabat jest na zawsze czy na 24 miesiące?

Nie pytałem, ale pewnie standardowo na 24 mies

#740566  autor: darek.zych1
 14 sie 2014, 19:16
Własnie w ramach anulowania rozwiązania umowy otrzymałem propozycję:
Abonament 39,99 miesięcznie (z efakturą)
Telefon Sony Xperia M2 za 49,90 (jednorazowo)
Minuty 960

Jak oceniacie?

#740573  autor: iperyt
 14 sie 2014, 19:48
Ale za te 39,99 dokładnie oprócz 960 minut jak rozumiem do wszystkich sieci co jeszcze...GB , MMsy??? Na jaki czas umowa?Jaki abo Miałeś wcześniej?

#740639  autor: korek2
 15 sie 2014, 08:51
Wczoraj rozmawiałem z DUK. Jestem na wypowiedzeniu umowy na LTE 2x30 GB za 45zł. Zależy mi na umowie ze sprzętem. Zaproponowano mi to samo na 25 miesięcy. Brak możliwości Power Lte bez limitu z rabatem.

#740688  autor: oczomajster
 15 sie 2014, 13:12
Właśnie przed chwila dzwoniłem na Inoflinię i się dowiedziałem, że moje oświadczenie zostało odrzucone. Podobno przez jakieś formalne rzeczy. Domyślam się, że brak podpisu, bo przez pośpiech zapomniałem podpisać i dopiero zauważyłem, gdy wróciłem do domu.

W poniedziałek ide na pocztę i ślę poleconym. Nie mam zamiaru się dalej męczyć z tymi baranami z salonu.

#741226  autor: rafmik
 17 sie 2014, 18:54
Czy ktoś się orientuje, jak wygląda sprawa z abo 19,95 zł za 550 min? Czy nadal jest dostępne w DUK?

#741229  autor: Ruben
 17 sie 2014, 19:16
rafmik, dawno nikt nie przedłużał na warunkach starych taryf OMG ale powinny być dostępne. Pewność 100% będzie jak sprawdzisz ;)

#741262  autor: rafmik
 17 sie 2014, 20:54
Ruben pisze:rafmik, dawno nikt nie przedłużał na warunkach starych taryf OMG ale powinny być dostępne. Pewność 100% będzie jak sprawdzisz ;)
Właśnie mam tą ofertę na 3 numerach. Na jednym z nich zostały 3 mieś do końca rabatu 50% - ciekawe czy da się go zachować ;p

#742309  autor: Monika1982
 21 sie 2014, 16:23
Witam,

mam 2 abonamenty na firmę. Jeden w T-mobile a drugi w Plus. W Plusie pod koniec roku kończy mi się 2-letnia umowa. Na co mogę liczyć? Interesuje mnie nowy aparat plus rozmowy no limit do wszystkich sieci w kraju. Roaming, internet itp. w ogóle mnie nie interesują.
Pytam tak wcześnie, bo rozważam przeniesienie numeru do T-mobile.

#743659  autor: Powerslave
 26 sie 2014, 09:26
Co można ugrać po wypowiedzeniu gdy interesują mnie tylko taryfy OMG ?
Był tylko abonament komórkowy.
Teraz interesuje mnie dodatkowo sim na internet, a może nawet ze sprzętem.
Tylko że taryfy OMG są raczej nienaruszalne i nic lepszego nie będzie,
czy więc możea od strony interenetowej coś wywalczyć.
Np tańszy router ? A może -50% bo i ile się orientuje przy tak niskich taryfach jak OMG te smart-zniżki z automatu nie mają miejsca.
Czy w ogóle ludzie od utrzymaniówki mogą dyskutować o necie mobilnym, ają jakieś możliwości ?
Próbował ktoś brać OMG plus net mobilny ?
No limit mnie nie interesuje chyba że na sms-y dla świętego spokoju bardziej.

Druga kwestia, na co można liczyć po przejściu na abo plusa z innej sieci
celując w najniższe możliwe koszty,mam parę emerytowanych numerów do ulokowania w rodzinie.
Czy dają jeszcze te umowy na czas nieokreślony dla obcych ?

#744060  autor: Sowolog
 27 sie 2014, 14:44
Dzisiaj przedłużyłem umowę na internet. 24,50 miesięcznie. Limit 30GB (15GB + 15GB tylko LTE; ja i tak mam tylko LTE i starcza mi de facto 15GB, bo net używany jest w tablecie). Do tego router LTE za 3zł (koszt na Allegro ok 450zł). Umowa na 24 miesiące.

Koszt: 24,50zł x 24 = 588zł - 450zł (router mi jest niepotrzebny) = 138zł/24 = 5,75zł.

Obecnie płacę 29,99zł za 15GB limit.

Można też wybrać opcje bez routera i wtedy umowa jest na czas nieokreślony.

Edit. Na Power LTE nie da się przedłużyć.

#744428  autor: oczomajster
 28 sie 2014, 19:14
Witam ponownie,

po odrzuceniu wniosku złożonego w salonie, wysłałem poleconym oświadczenie i przede chwila odbyłem rozmowę z konsultantką z Działu Lojalnościowego (jak to ujęła :))

Ostatnia oferta przed wypowiedzeniem to:
-nielimitowane SMSy/minuty/MMS do wszystkich + 1GB internetu za 39zł brutto - abo na 24 mies. + pozostałe miesiące do końca umowy

Aktualnie otrzymałem identyczną ofertę co do warunków z tą różnicą, że krótsza umowa. 18 miesięcy liczona od przyszłego okresu rozliczeniowego.

Czy da radę zjechać z ceny pod warunkiem, ze pozostanie pakiet internetowy, czy raczej skupić się jeszcze trochę skrócić czas umowy?
Prawdę mówiąc trochę jestem "pod ścianą" bo cały czas odwoływałem się do rzekomych warunków, które miałem dostać w innej sieci i w sumie dostałem takie same warunki, a chciałbym jednak ten pakiet za 29zł. Poradzicie coś? Spróbować blefu z nowa oferta w innej sieci?

Pozdrawiam

#744448  autor: Ruben
 28 sie 2014, 20:22
oczomajster, obawiam się, że to max co można w Plusie otrzymać. Takie oferty były proponowane innym i widać, że nic się nie zmieniło. Jedynie pakiet 1GB przez 1m-c jest za darmo a później 10pln/m-c i połączenia na stacjonarne przez 3m-ce gratis a później za 7pln/m-c. Oczywiście można to wyłączyć.

#744713  autor: szeregowy
 29 sie 2014, 21:52
oczomajster pisze:Witam ponownie,

po odrzuceniu wniosku złożonego w salonie, wysłałem poleconym oświadczenie i przede chwila odbyłem rozmowę z konsultantką z Działu Lojalnościowego (jak to ujęła :))

-nielimitowane SMSy/minuty/MMS do wszystkich + 1GB internetu za 39zł brutto - abo na 24 mies. + pozostałe miesiące do końca umowy

Aktualnie otrzymałem identyczną ofertę co do warunków z tą różnicą, że krótsza umowa. 18 miesięcy liczona od przyszłego okresu rozliczeniowego.

Czy da radę zjechać z ceny pod warunkiem, ze pozostanie pakiet internetowy, czy raczej skupić się jeszcze trochę skrócić czas umowy?
Prawdę mówiąc trochę jestem "pod ścianą" bo cały czas odwoływałem się do rzekomych warunków, które miałem dostać w innej sieci i w sumie dostałem takie same warunki, a chciałbym jednak ten pakiet za 29zł. Poradzicie coś? Spróbować blefu z nowa oferta w innej sieci?

Pozdrawiam
Niżej cenowo nie zejdziesz, oferta którą dostałeś na 18 mcy (OMG BL 29) kasuje brakujące miesiące z obecnej taryfy jeśli jakieś jeszcze zostały.

[ Dodano: 2014-08-29, 21:55 ]
rafmik pisze:
Ruben pisze:rafmik, dawno nikt nie przedłużał na warunkach starych taryf OMG ale powinny być dostępne. Pewność 100% będzie jak sprawdzisz ;)
Właśnie mam tą ofertę na 3 numerach. Na jednym z nich zostały 3 mieś do końca rabatu 50% - ciekawe czy da się go zachować ;p
Na tych samych warunkach przedłużysz bez kolejnego złożenia wypowiedzenia, dzwoń na 2699

[ Dodano: 2014-08-29, 21:56 ]
rafmik pisze:Czy ktoś się orientuje, jak wygląda sprawa z abo 19,95 zł za 550 min? Czy nadal jest dostępne w DUK?
dostępne bez złożenia wypowiedzenia jeśli już masz rabat

[ Dodano: 2014-08-29, 21:59 ]
darek.zych1 pisze:Własnie w ramach anulowania rozwiązania umowy otrzymałem propozycję:
Abonament 39,99 miesięcznie (z efakturą)
Telefon Sony Xperia M2 za 49,90 (jednorazowo)
Minuty 960

Jak oceniacie?
minuty tylko na komórki wymienne na sms 1:1 i internet 1:5mb, mms 40 groszy, oferta dobra

[ Dodano: 2014-08-29, 22:01 ]
ciekawy pisze:a są już jakieś oferty utrzymaniowe no limit netu mobilnego ?
nie ma, 50% rabatu na wszystkie inne, jak nie potrzebujesz sprzętu umowa na 0mscy z rabatem na 25 rachunków

#744983  autor: kostykiewicz
 31 sie 2014, 07:31
oczomajster pisze:Witam ponownie,

Pozdrawiam
Owszem były proponowane Ruben, ale za 37 zł no limit stac, kom, sms i mms na 18 mc
i po 1 mc dyszka za 1 GB
+ przez pierwsze 3 mc abo za 29 zł
  • Strona 81 z 187
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 187
  • 1
  • 79