Witajcie!
Czy mogę prosić o pomoc, bo chciałbym zlożyć wypowiedzenie na 3 numery (2 komórkowe i 1 stacjonarny). Czy dysponuje ktoś wzorem takiego wypowiedzenia lub może napisac co ma sie w nim znaleźć? Czy na każdy numer musze pisac osobne wypowiedzenie czy wszystko moge załatwić na jednym? Na jaki adres mailowy należy wysłać wyrowiedzenie? Czy jak zloze wypowiedzenie w sierpniu to rozwiazanie umowy bedzie na koniec cyklu rozliczeniowego czy na koniec miesiaca? Dzis mam ostatni dzien rozliczeniowy - nowy cykl zawsze mam od 10 kazdego miesiąca.
Pozdrawiam i z gory dziekuje?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Siema,
@dolek69 Jak udało Ci się zdobyć tak fajną ofertę?
Dzisaj dzwoniłem do GU to zaproponowano mi:
44.90 za
nielimitowane rozmowy do komorek
internet 750mb
sms do wszystkich
3 miesiace gratis
Nicy ok ale
htc 610 299 zł
m2 289
Pytając o wyższy abonament zaproponowano mi standardowy ze strony za 59,90 z internetem 1,5gb
Mialem ochote na wyższy abo i dopłate do z1
@dolek69 Jak udało Ci się zdobyć tak fajną ofertę?
Dzisaj dzwoniłem do GU to zaproponowano mi:
44.90 za
nielimitowane rozmowy do komorek
internet 750mb
sms do wszystkich
3 miesiace gratis
Nicy ok ale
htc 610 299 zł
m2 289
Pytając o wyższy abonament zaproponowano mi standardowy ze strony za 59,90 z internetem 1,5gb
Mialem ochote na wyższy abo i dopłate do z1
To jest wreszcie u nich ta oferta, czy jej nie ma?ppp1ppp pisze:kontratak T-Mobile dobry, ale to na razie tylko planySowolog pisze:W t-mobile jest nolimit ze stacjonarnymi (komórki, sms/mms, stacjonarne) za 29,9zł tylko neta jest mniej, bo 500mb ale za 10zł jest dodatkowo 1GB. Umowa tylko sim na 6 miesięcy.

Ja pytałem o przeniesienie numeru. Obsługa chwilę się konsultowała, bo to była świeża oferta (jednodniowa) ale finalnie doszli do wniosku, że jest to możliwe (chociaż ja nie skorzystałem).l33t pisze:
Super. Cenna informacja - dzięki. Z ciekawości: dla nowych, czy z przeniesieniem numeru z innej sieci? Bo nie ukrywam, że w obecnej sytuacji, interesuje mnie opcja nr 2.
Szczegóły oferty T-Mobile za 29,99zł http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=76624
lub bezpośrednio : http://www.t-mobile.pl/oferta-jump-bez- ... prom_35498
Po przeczytaniu regulaminu wychodzi mi na to, że po 6 miesiącach obowiązkowo trzeba będzie zmienić/wypowiedzieć umowę, bo abonament wzrośnie do 39,99zł. Oferta powinna być dostępna do końca września tego roku.
No i proszę, T-M przebiło Play w ofercie tylko SIM i (jak dla mnie) stanowi fajną alternatywę dla RBM. Brak kombinowania przy przeniesieniu i brak opłaty aktywacyjnej, do tego komplet usług (komórki-sms/mms-stacjonarne-net) w cenie. A po pół roku zobaczymy.
Wstydź się Play!
lub bezpośrednio : http://www.t-mobile.pl/oferta-jump-bez- ... prom_35498
Po przeczytaniu regulaminu wychodzi mi na to, że po 6 miesiącach obowiązkowo trzeba będzie zmienić/wypowiedzieć umowę, bo abonament wzrośnie do 39,99zł. Oferta powinna być dostępna do końca września tego roku.
No i proszę, T-M przebiło Play w ofercie tylko SIM i (jak dla mnie) stanowi fajną alternatywę dla RBM. Brak kombinowania przy przeniesieniu i brak opłaty aktywacyjnej, do tego komplet usług (komórki-sms/mms-stacjonarne-net) w cenie. A po pół roku zobaczymy.
Wstydź się Play!
ZbujMadej, tylko tak jak zauważyłeś abonament wzrasta w T o 10 zł po 6 miesiącach umowy, a to niedobrze bo reklamują za 29, a prawdziwa cena wyniesie później 39 zł, pewnie T chce zatrzymać tych którzy uciekają za zmiane warunków, gdyby to wszystko było za 29 zł po umowie też to oferta byłaby konkurencyjna, a za 39 zł to w RBM można mieć no limit rozmowy komórkowe i stacjonarne, pakiet 2GB, no limit sms, więc żadna rewelacja ta oferta T, a w RBM warunki się przynajmniej nie zmieniają i można deaktywować pakiet no limit sms i jest wtedy 29 zł, w T nie można zejść z ceny poniżej 39 zł po umowie
[ Dodano: 2014-08-10, 15:31 ]
już pytałem ale nikt tego naprawde nie wie ?
wie ktoś czy możliwa jest oferta
tylko sim
no limit sieci komórkowe,
no limit stacjonarne,
pakiet netu,
wszystko w cenie 29 zł ?
[ Dodano: 2014-08-10, 15:31 ]
już pytałem ale nikt tego naprawde nie wie ?
wie ktoś czy możliwa jest oferta
tylko sim
no limit sieci komórkowe,
no limit stacjonarne,
pakiet netu,
wszystko w cenie 29 zł ?
Ciekawy, w Play taka oferta, jak przedstawiłeś powyżej nie występuje. Przynajmniej nie w tej cenie.
Jeśli chodzi o ofertę TM, to w ogóle mi nie przeszkadza, że po 6 miesiącach abo wzrasta. Przedtem umowa będzie wypowiedziana. RBM jest fajny ale nie ma wszystkiego (tzn. sms/mms), więc co miesiąc musiałbym sprawdzać, czy operator nie wali mnie w rogi z dopisywaniem dodatkowych sms/mms. W TM mam sprawę jasną - płacę 29zł i jeśli wyjdzie coś więcej, tzn. że coś jest nie tak. A tak naprawdę to te "noł limity" do niczego mi nie są potrzebne, zwykłe wyciąganie kasy od osób, które mają mniejsze potrzeby.
To tak, jakbyś potrzebował małe autko do miasta, a każdy dealer wciskałby ci samochód z silnikiem V12. Co z tego, że osiąga prawie prędkość dźwięku, jak ja nie mam potrzeby przekraczać 70 ;p
Jeśli chodzi o ofertę TM, to w ogóle mi nie przeszkadza, że po 6 miesiącach abo wzrasta. Przedtem umowa będzie wypowiedziana. RBM jest fajny ale nie ma wszystkiego (tzn. sms/mms), więc co miesiąc musiałbym sprawdzać, czy operator nie wali mnie w rogi z dopisywaniem dodatkowych sms/mms. W TM mam sprawę jasną - płacę 29zł i jeśli wyjdzie coś więcej, tzn. że coś jest nie tak. A tak naprawdę to te "noł limity" do niczego mi nie są potrzebne, zwykłe wyciąganie kasy od osób, które mają mniejsze potrzeby.
To tak, jakbyś potrzebował małe autko do miasta, a każdy dealer wciskałby ci samochód z silnikiem V12. Co z tego, że osiąga prawie prędkość dźwięku, jak ja nie mam potrzeby przekraczać 70 ;p
ZbujMadej, w RBM jest pakiet no limit za 10 zł, jak minie 6 miesięcy w T to cena w T i RBM będzie 39 zł, z czego w RBM można wyłączyć no limit sms i płacić 29 zł, w T nie i nie można od 7 miesiąca zmniejszyć tej opłaty 39 zł, w dodatku RBM daje dużo większy pakiet netu 2GB,
tak jakoś z porównania wychodzi na korzyść RBM,
a zna ktoś oferty RBM na przedłużenie umowy ?
tak jakoś z porównania wychodzi na korzyść RBM,
a zna ktoś oferty RBM na przedłużenie umowy ?
Jeszcze raz mogę prosić o pomoc...?memphisto pisze:Witajcie!
Czy mogę prosić o pomoc, bo chciałbym zlożyć wypowiedzenie na 3 numery (2 komórkowe i 1 stacjonarny). Czy dysponuje ktoś wzorem takiego wypowiedzenia lub może napisac co ma sie w nim znaleźć? Czy na każdy numer musze pisac osobne wypowiedzenie czy wszystko moge załatwić na jednym? Na jaki adres mailowy należy wysłać wyrowiedzenie? Czy jak zloze wypowiedzenie w sierpniu to rozwiazanie umowy bedzie na koniec cyklu rozliczeniowego czy na koniec miesiaca? Dzis mam ostatni dzien rozliczeniowy - nowy cykl zawsze mam od 10 kazdego miesiąca.
Pozdrawiam i z gory dziekuje?
najlepiej na każdy numer oddzielnie napisz wypowiedzenie, będzie przejrzyście,
na tego maila Play ok coś tam wysyłasz skan z podpisem albo w salonie składasz albo wysyłasz poleconym,
wypowiedzenie jest minimum 30 dniowe czyli najwcześniej deaktywują cię za miesiąc, nawet do dwóch mięsiecy, a jak zostało ci więcej miesięcy do końca umowy to piszesz, że chcesz rozwiązania z końcem umowy i wtedy z automatu deaktywują ci numer z końcem umowy jeśli nie przedłużysz tej umowy,
ostatnio doradzałem, a raczej trochę sprostowałem wypowiedzenie użytkownika w temacie Orange przedłużenie umowy, strona 153, 154, zobacz tam jak chcesz wzór bo nie wiem czy jest sens kopiować to samo do tego tematu, treść wypowiedzenia może być taka sama, tyle, że składasz wypowiedzenie w Play
na tego maila Play ok coś tam wysyłasz skan z podpisem albo w salonie składasz albo wysyłasz poleconym,
wypowiedzenie jest minimum 30 dniowe czyli najwcześniej deaktywują cię za miesiąc, nawet do dwóch mięsiecy, a jak zostało ci więcej miesięcy do końca umowy to piszesz, że chcesz rozwiązania z końcem umowy i wtedy z automatu deaktywują ci numer z końcem umowy jeśli nie przedłużysz tej umowy,
ostatnio doradzałem, a raczej trochę sprostowałem wypowiedzenie użytkownika w temacie Orange przedłużenie umowy, strona 153, 154, zobacz tam jak chcesz wzór bo nie wiem czy jest sens kopiować to samo do tego tematu, treść wypowiedzenia może być taka sama, tyle, że składasz wypowiedzenie w Play
@ciekawy - dzieki....
A czy po zlozeniu wypowiedzenia umowy mozna uzyskac znizke na abo lub na cene telefonu od warunkow standardowo przedstawianych na play.pl?
Na play.pl to co mnie interesuje kosztuje 69,99 (darmowo w play, darmowo do wszystkich komorkowych i stacjonarnych i darmowe sms + mms oraz 2gb) - chcialbym taniej i z 1gb, bo tyle mi wystarczy...
A czy po zlozeniu wypowiedzenia umowy mozna uzyskac znizke na abo lub na cene telefonu od warunkow standardowo przedstawianych na play.pl?
Na play.pl to co mnie interesuje kosztuje 69,99 (darmowo w play, darmowo do wszystkich komorkowych i stacjonarnych i darmowe sms + mms oraz 2gb) - chcialbym taniej i z 1gb, bo tyle mi wystarczy...
memphisto, oferty się zmieniają, teraz są takie sobie od wprowadzenia netu do taryf, powinny być lepsze po wypowiedzeniu, nie gódź się od razu na ofertę tylko pomarudź że nie odpowiada i powiedz co byś chciał w realnych cenach, może się uda, a jak nie to jeszcze zobacz na Red Bull Mobile, to też Play, może bardziej się będzie opłacało przejść do Red Bull Mobile niż przedłużać umowe w Play, tylko przejść musiałbyś przez inną sieć, na 1 dzień numer do karty w innej sieci i zamówienie przez strone netową Red Bull Mobile
A w moim przypadku dalej żenada - kolejna rozmowa z GU i kolejna oferta prosto ze strony czyli np. HTC One za 750 zł w abonamencie za 69,99 - zastanawiam się czy jest sens w ogóle z nimi rozmawiać w trakcie ostatniego okresu rozliczeniowego bo do tej pory 3-4 rozmowy i bieda z nędzą - nie wiem czy jestem pechowy, czy trafiam po prostu na niekompetentnych.