divhashmorex pisze:Po to, żeby podgrzać atmosferę i żeby ludzie nie uciekli JUŻ do konkurencji.
Co do tych pakietów, wydaje mi się, że to nie był bug, a kontrolowany przeciek i w ten sposób sondują rynek.
Domyślam się, że uwielbiacie Virgin za te stałe +50%, a pewnie VM chętnie by się z tego wycofał tylko wie, że dzięki temu ma te trochę ponad 100tys. klientów (i pewnie mniej aktywnie korzystających) - doładowujących średnio nie więcej jak 10zł na m-c.
Minęło już trochę czasu od wejścia Virgin Mobile Polska a jakoś abonentów nie przybywa, ba jak się patrzy na LAJKI na fanpagu na fb to ich ostatnio sporo ubywa... po czytaniu tam opinii w samych superlatywach, obecnie sporo jest tam negatywnych komentarzy (teraz jestem już pewny: VM je w 90% kasuje). Strona www po zmianach niedopracowana, strona mobilna wciąż "wkrótce", błędne lub opóźnione naliczanie bonusu +50%, późne włączanie promocyjnego pakietu 100MB od doładowania - to nie są moje problemy, bo ja odłożyłem VM na półkę - o tym piszą ludzie...
Ich Apka mobilna to twór, który miał bardziej dać nadzieję na rewolucje ofertową (przynajmniej mi) niż odpowiedź na jej zapotrzebowanie.
Napiszę inaczej: tak się dzieje, jeśli coś jakoś funckjonuje, ale im to za mało. Chcą więcej klientów, więc próbują zmian - odświeżając pewne rzeczy mogą się zapędzić w kozi róg, a wtedy powrócić będzie ciężko - proszenie o cierpliwość do wprowadzenia nowej oferty to faktycznie granie na zwłokę, ale chyba na pewno nie ten "kontrolowany bug". Gdzie i w jaki sposób oni sondują rynek, pokaż mi fora, portale, na którym pisze się o Virgin - na razie widzę tylko niestety, że sporo na tym forum ludzi, którzy przeliczyli sobie opłacalność i faktycznie dzwonią mało siedzą u nich - tam jest jednak cienka granica, w której ta wygoda i opłacalność się kończy, nie wspominając o sporej ilość ludzi nie zadowolonych z działania na automacie P4.
Starając się być obiektywnym spójrzcie na nas ilu ludzi się tu wypowiada jak sobie spekulujemy - ilu z nas aktywnie korzysta? Tworzymy sztuczny tłok, tak naprawdę zainteresowanie VM jest bardzo małe i podejrzewam, że większość kart SIM to "leżaki".
Gdyby taki numer - tzn zapowiadanie oferty od któregoś lipca i zwlekanie z tym przez całe wakacje - był zrobiony przez innego opa, zostali by "zjedzeni" przez jego użytkowników - Virgin naprawdę przebrał już co mógł w Polsce, chyba teraz jedynie mogą stracić tą "nową ofertą", bowiem nie spodziewam się rewolucji tylko odnalezienie klientów z innego profilu użytkowania - którzy inaczej kalkulują niż przeliczanie stawki z bonusu, pakiety jeśli będą, to będą pasowały kilkunastu procentom użytkowników Virgin, reszta spieprzy a bez kampanii reklamowej nikt nie przybędzie, także taki będzie miała oddźwięk ta ich przekładana "nowa oferta"...
A tak jeszcze poważniej i bez spekulacji to polityki VM na pewno nie zrozumiem - moderacja fanpage to porażka, slogany tam pisane w tonie lojalnego pracownika korporacji dawno już nie docierają do Polaków, także na pewno "podgrzewanie" w ten sposób atmosfery nie zatrzyma im klientów, to jest pewne na 100%.