• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#738327  autor: kwistas
 06 sie 2014, 17:03
Jako że korzystam z tych drogich pakietów, mogę tylko napisać, że Plus te 1GB za 13zł ma od dobrych 2 lat może więcej. Play wypadał niekorzystnie pod względem pakietów internetowych jeśli chcemy mieć rok ważności na wychodzące, dopiero od niedawna zszedł z ceny pakietów, wychodziło 25zł za 1GB w Plusie to miałem za 13zł.

W Plusie płacę drożej z pełną świadomością, bo przyszedłem do tej sieci dla jej jakości i zasięgu. Osobiście liczę na jakąś obniżkę cen pakietów internetowych, ewentualnie jeśli włączy mi się tryb "Polak Cebulak" to przejdę do Klucz gdzie ma być 1GB za 10zł i 500MB za 5zł.

#738329  autor: ciekawy
 06 sie 2014, 17:16
kwistas, Plus dobre oferty ma utrzymaniowe, dedykowane czasem, a ogólnie drogo, w końcu na czymś trzeba zarabiać chociaż jest no limit za 29 zł + inne opcje jak się chce, więc też tak drogo znowu nie jest, wszystko zależy od tego czego się potrzebuje

#738337  autor: kwistas
 06 sie 2014, 17:32
ciekawy, dzwonili do mnie ostatnio właśnie z no-limit + telefon wychodziło 15zł taniej niż przez ich stronę, mi abo nie jest potrzebne, ale fakt, że potrafią dać coś co nie jest dostępne przez neta czy salony.

#739037  autor: macc
 09 sie 2014, 08:30
Contritio pisze:Plus to najgorsza siec z jaka mialem doczynienia.
3 lata temu podpisałem umowe o Samsung galaxy ace GT5830. Musiałem dopłacić 350 zł + po 50 zł na 36 miechów. Promocja była taka, że 10 zł idzie na 500mb internetu, darmowe rozmowy w plusie po pierwszej minucie za którą zapłacę 0.19gr. Do wszystkich sieci mam jakoś 19gr za minutę zaś do play i tmobile 0.29gr!!! Była raz sytuacja, że 10zł z konta mi po prostu wyparowało. Dzwoniłem do nich w tej sprawie lecz oni powiedzieli, że to to jakiś błąd musiałbyć i nie zwrócili mi tego, tylko dostałem koło 250mb internetu, na co i tak długo czekałem... Dobrze że miałem kod doładowywujący. Czasami za rozmowy zżerało mi więcej, niż miało być. 10zł starczy na 3-4 rozmowy bardzo krótkie rozmowy. NIE POLECAM.
przechodzisz do klucza i masz zasięg plusa i 19gr./minuta

#739060  autor: rcicho
 09 sie 2014, 10:27
Widzę że sami fachowcy się tu produkują.
W Plusie na kartę jest również oferta Nowy Plus Internet na Karte gdzie korzysta się z bonusu za doładowanie. Ten bonus to spora paczka danych (internet). I tak jak załadujesz 50zł to dostajesz obecnie 9,6Gb darmowego internetu (działa również na sieci Aero2 z pełną prędkością) i pakiet ten ma wazność 60 dni. Możesz doładowac inną kwota a wtedy ten pakiet będzie wiekszy lub mniejszy jak i jego ważność. Doładowane 50 zł możesz wykorzystać na co chcesz (rozmowy po 29 gr), również na transmisje danych.
Nie znalazłem jeszcze lepszej oferty głównie do internetu na kartę niż ta.

#739074  autor: darase
 09 sie 2014, 11:36
Do internetu Orange wygrywa :D z pakietem wakacyjnym. :) Ważność konta rok za 3zł, 6GB za 6zł.
Promocja ważna do 31 sierpnia a z pakietu można korzystać przez 2 miesiące.
Czyli kupujemy dwa pakiety 30sierpnia i mam tani internet przez następne dwa miesiące. :)

eCoal i nie ma problemu :-)

#739081  autor: rcicho
 09 sie 2014, 12:30
Pakiet wakacyjny to promocja okresowa a nie stała.
Porównaj sam co lepsze:
Orange 6Gb za 6zł
Plus 9,6Gb za 0zł.

#739089  autor: darase
 09 sie 2014, 12:52
Rcicho jasne że Orange :)

Dzwonią do mnie, czasami zadzwonię w ważnej sprawie i 5zł wystarcza na miesiąc.

Żeby w Plusie mieć internet trzeba wydać 25zł miesięcznie.

25-5zł=20zł za 4,8GB Plus(ważność 3mies.)
6+5=11zł za 6GB Orange(ważność konta rok)

Co jest dobre dla darase nie musi być dobre dla Kowalskiego ;)

#739091  autor: cyanoone
 09 sie 2014, 13:07
darase, W Plusie można dokupić transfer w nocy i wtedy oferta Orange nie przebija 50 gb za 10 zł :D Dodatkowo w Plusie nie ma kompresji i prędkości na LTE w prepaidach nie są tak niskie jak na pomarańczy. Tak wiem jest to internet mobilny i u każdego może działać inaczej, ale Orange ścina te prędkości po prostu, a Plus nie. To wstyd dla Orange, że ich karciarze mają gorsze prędkości w dużej mierze niż klienci (prepaid) korzystający z roamingu pomarańczy.
Pozdrawiam :)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#739108  autor: Flash999
 09 sie 2014, 15:00
cyanoone,
Otóż to! To jest właśnie powód, dlaczego Orange jest najgorszym operatorem. Niech się wypchają tymi swoimi 6 GB za 6 zł, jak ten kiepski pakiet ledwo co działa (ewentualnie w ogóle nie działa). Już lepiej zapłacić więcej i móc korzystać po ludzku, no ale znajdą się tacy, co będą chwalić, bo "za 6 zł". To jest żart, ograniczać prędkość z 30 Mb/s do 3 Mb/s tylko dlatego, że mam "pakiet wakacyjny".

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#739109  autor: darase
 09 sie 2014, 15:18
Tak, u mnie pakiet wakacyjny w miejscu przebywania wyciąga 6Mb/s i to mi wystarcza w telefonie.
W nocy to się śpi ;) :D

#739110  autor: Flash999
 09 sie 2014, 15:21
darase pisze:Tak, u mnie pakiet wakacyjny w miejscu przebywania wyciąga 6Mb/s i to mi wystarcza w telefonie.
Nie tylko prędkość się liczy, popatrz na stabilność :lol:.
darase pisze:W nocy to się śpi
Idealny argument...

BTW
Nie ma co ciągnąć tego OT.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#739114  autor: cyanoone
 09 sie 2014, 15:42
darase pisze:W nocy to się śpi ;) :D
W dzień się pracuję :D
Flash999 pisze:Nie tylko prędkość się liczy, popatrz na stabilność :lol: .
W pełni się zgadzam.
Pozdrawiam :)
PS Również kończę OT.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#739121  autor: rcicho
 09 sie 2014, 16:23
Wszystko zależy od predyspozycji i indywidualnych potrzeb. Jak dla mnie (dużo internetu ale też normalnie dzwonię) oferta Plusa z bonusowymi GB jest najlepsza. Korzystam też z pakietu wakacyjnego w Orange i też sobie chwalę.

#739163  autor: molibden
 09 sie 2014, 20:41
Plus drogi? Zależy jak na to spojrzeć.... jak się weźmie telefon w Smart dom to raczej nie wychodzi drogo :-). Przynajmniej na to sie zapowiada, ale musze przycisnąć jakiegoś konsultanta zeby w końcu się dowiedzieć co można dostac w abonamencie za złotówkę (jako trzecia usługa). faktycznie mnie oficjalne ceny na nogi nie rzucają

#739323  autor: ciekawy
 10 sie 2014, 17:34
tylko sim no limit rozmowy 29 zł + 7 zł stacjonarne jak ktoś chce, nie jest tak drogo, wszystko zależy od tego jakie się chce oferty,

smartdom jest dobrą promocją na abonamenty po 50 zł za każdą usługę

#739376  autor: SACZI
 10 sie 2014, 22:00
ciekawy pisze:...
smartdom jest dobrą promocją na abonamenty po 50 zł za każdą usługę
I ja chyba podziękuję T za współpracę. Jeżeli SD utrzyma się jeszcze kilka miesięcy, rozwiążę umowę z "oszustami".

darase pisze:... i 5zł wystarcza na miesiąc.
...
Nie mam słów ...
Daj innym zarobić, to i sam będziesz zarabiał.
Znacznie lepszy wynik dałoby Ci poszukanie korzystniejszego źródła dochodu niż kombinowanie z obniżeniem opłaty o 2/3/5/10 PLN.

#739405  autor: darase
 11 sie 2014, 07:33
Saczi nie pij do mnie, nie Twoja sprawa ile zarabiam i jakie mam dodatkowe wydatki.
Żona ma no limit i wisi na telefonie bo do rodziny ma 400km. Mi potrzebny jest jedynie internet + te 5zł żeby zadzwonić do jakiegoś urzędu.

#739511  autor: ciekawy
 11 sie 2014, 16:16
SACZI, jak,wybierasz między T i Plus to zdecydowanie Plus,

darase, rozumiem żonę, też się nie stresuje rozmowami od kiedy zmieniłem taryfe na no limit i rachunek co miesiąc mam taki sam niezależnie ile wykorzystam minut,a z ciekawości, ile minut żona wykorzystuje w miesiącu ? ja tak koło 1000-2000 minut w zależności od miesiąca

#739663  autor: darase
 11 sie 2014, 23:34
Rozmawia ok. 1h dziennie.