ciekawy pisze:zego nie, tylko, że salony chyba też wysyłają te papiery do centrali, no ale jak kto woli
[ Dodano: 2014-08-08, 17:27 ]
pazera, to znaczy, że mogą naliczyć najwcześniej za miesiąc, a nawet później, na naliczenie kary sieć ma czas, to, że teraz tej kary nie naliczyli to jeszcze nie znaczy, że nie naliczą tej kary później, tu nie chodzi o jeden miesiąc abonamentu, tym stwierdzeniem udowodniłeś, że nie bardzo wiesz o czym piszesz,
ludzie, pomyślcie logicznie, skoro zostało wam do końca umowy normalnie rok albo dłużej, a sieć daje możliwość rozwiązania umowy bez kary przez zmiany, to co wam szkodzi powiadomić sieć, że nie akceptujecie nowych warunków, może to trwać 30 dni, a bez tego tkwilibyście jeszcze w sieci może nawet koło 2 lat, a tak wam źle rozwiązać sprawe w miesiąc
Co to za bzdury? Jakim prawem ma może mi naliczyć kary po miesiącu? ŻADNYM!
Kary są naliczane automatycznie po wypowiedzeniu umowy. Jeśli mi teraz nie naliczyli to mi nie naliczą. Po za tym dostałem potwierdzenie w salonie i na maila że umowa jest rozwiązana i żadnych kar nie naliczono. Ile razy mam to powtarzać?
ukafeke pisze:nie "od razu" a po zerwaniu umowy. Dodatkowo zgodnie z jakimś kodeksem o należność można się upomnieć w ciągu dwóch (lub 3 - nie pamiętam dokładnie) lat od zaistnienia należności. trzeba by sprawdzić dokładnie kwestię przedawnienia.
UMOWA....ZOSTAŁA.....ROZWIĄZANA czyli jakby mieli to by to zrobili. Jak sam napisałeś UPOMNIEĆ mogą się w ciągu dwóch lat od ZAISTNIENIA należności. Należność nie zaistniała, więc upomnieć się nie mogą zaliczyć ani tym bardziej naliczyć w terminie późniejszym.
procedura przeniesienia numeru z jednoczesnym wypowiedzeniem umowy jest dokładnie opisana w dokumencie który linkowałem już w tym wątku 2 razy. Być może tekst po przeczytaniu znika więc daję trzeci raz - kto pierwszy ten lepszy
Przecież tam nie ma nic a naszej sytuacje. To jest instrukcja jak postępować przy przeniesieniu numeru przy normalnym wygaśnięciu umowy, a nie przy jej wypowiedzeniu. Oczywiście możesz się w ten sposób bawić tylko po co skoro wtedy proces trwa do 14 dni a tak to idziesz do salonu innej sieci i oni to wciągu jednego dnia robią drogą elektroniczną.
ahmed, co do braku naliczania kar masz jedynie słowne zapewnienia pracowników. Dla osób poważnie traktujących zobowiązania i lubiących tzw dupochrony papier jest jedyną wiążącą formą. Jeśli posiadasz oficjalne stanowisko timo w formie komunikatu, majla etc, to będziemy ci wdzięczni za jego publikację lub wskazanie gdzie można takowy znaleźć. Do tego czasu twoje wpisy o rzekomym braku kar można traktować WYŁĄCZNIE jako emocjonalne opinie. Jeszcze raz powtórzę: chętnie zmienię zdanie jak tylko zobaczę oficjalne stanowisko operatora.
Pracownik reprezentuje firmę i jego stanowisko jest stanowiskiem firmy. Jeśli on się pomyli to firma bierze odpowiedzialność. To nie jest kwestia łaski tylko prawa. Już wam mówiłem żebyście poszli w pożyczki. Zobaczymy jak szybko przetrwacie jak będziecie oszukiwać klientów co do stanu faktycznego umowy.
----------------------
Mnie to dziwi po co ciekawy się tyle udziela. Nie jest w naszej sytuacji, nie dzwonił, nie załatwiał spraw, a wie najlepiej. Zanim sam ogarnąłem temat to miałem posłuchać się jego ale bałem się, że jak nie zdążę z tymi pismami do września do będzie lipa. Uznałem że każdy sąd mi przyzna rację, że przeniesienie numeru będzie traktowane jako wypowiedzenie z uwagi na brak akceptacji nowych warunków. Dodatkowo się upewniłem wszędzie gdzie mogłem. To właśnie przez to wasze kręcenie ludzie mogą się nie powyrabiać jak będą czekać 2 tygodnie na decyzję.