• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 122 z 140
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 140

#738721  autor: słoneczny
 07 sie 2014, 22:16
Sama konstrukcja trójpaka nie byłaby zła. Tylko żeby było kilka pakietów do wyboru, a nie tylko ten malutki. Chętnie bym kupił taki pakiet za 15zł na miesiąc i nie przejmował się czy cały wykorzystam czy nie. Tylko żeby było tam minimum 500 MB intenertu i chociaż z 90 minut wymienne na sms-y.

#738728  autor: kaspeed
 07 sie 2014, 22:27
Wyciekło...:) ale na szczęscie nie wszystko...Będą jeszcze z tego co wiem 2-3 pakiety multi..Ale ciii;) Błąd systemowy;)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#738745  autor: Emsi
 08 sie 2014, 00:53
Multi-pakiety spoko, ale przydałyby się poza nimi pakiety z tymi usługami z osobna.

#738773  autor: kukuryn
 08 sie 2014, 10:21
Podczas rejestracji w Klubie Virgin chcieli tylko abym podał adres mailowy, hasło i numer telefonu. Nie chcieli niczego innego. Zarejestrowałem się więc bez podawania reszty danych. Dopiero przy przeglądaniu kolejnych zakładek w Klubie natknąłem się na taką z opcją podania swoich danych personalnych. Jednak zaznaczone gwiazdką (w moim domyśle obowiązkowe do wypełnienia) były tylko imię i nazwisko; nie podałem żadnego adresu oraz numeru pesel czy dowodu - te pola zostały puste. Czy mimo tego otrzymam bonus +50% przy kolejnym doładowaniu?

#738779  autor: cyanoone
 08 sie 2014, 10:48
kukuryn, Moja siostra ma na swoim koncie nic nie wbite oprócz numeru telefonu, adresu email i hasła, a bonus przychodzi.
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#738897  autor: macc
 08 sie 2014, 18:28
Flash999 pisze:Być może wraz ze zmianą wyglądu strony zmienili formularz. Na pewno rok temu pesel był wymagany.
potwierdzam rok temu pesel był wymagany bo sam musiałem podać telefonicznie jak jeszcze działałem w virgin.

#738902  autor: kukuryn
 08 sie 2014, 19:01
Już chyba ostatnia sprawa:
Na stronie Virgin w ogóle jest jakoś mało kodów. Znalazłem jednak w sieci, że *121# powinna wyświetlać nr telefonu (i tak się dzieje). Da się jakoś włączyć powiadomienia o próbie połączenia oraz powiadomienie o koszcie połączenia? Co do tego pierwszego to znalazłem *62*790998725# i potem *67*790998725#, ale nie wiem czy dalej działa. Przez Klub to można tylko wyłączyć pocztę i numery zastrzeżone.

#738964  autor: ciekawy
 08 sie 2014, 21:53
wiadomo już cokolwiek,np od kiedy wchodzi oferta albo co to będzie za oferta ?

#738975  autor: Emsi
 08 sie 2014, 22:18
Ciekawy, gdyby było wiadomo, to już pisałoby o tym na Telepolis, tutejszym forum, innych portalach branżowych, a przede wszystkich na fanpage VM na fejsie i stronie Virgin (być może też) ;)

#738993  autor: ciekawy
 08 sie 2014, 23:12
to po co zapowiadali zmiane skoro tyle czasu zwlekają ?

#739008  autor: Blank
 08 sie 2014, 23:33
ciekawy,
Po to, żeby podgrzać atmosferę i żeby ludzie nie uciekli JUŻ do konkurencji.
Co do tych pakietów, wydaje mi się, że to nie był bug, a kontrolowany przeciek i w ten sposób sondują rynek.
O co chodzi? MVNO ma mniejsze pole do manewru od MNO. Muszą zaoferować coś, czym zgarną trochę ludzi, a jednocześnie stracą jak najmniej.
Nie mogę zaoferować cudów (więc niektórych "ciekawych" oczekujących cudów stracą), więc starają się pewnie dac taką ofertę, która będzie z pozoru atrakcyjna, ogólnie nie najgorsza i interesująca, a jednocześnie dawała im szansę na zarobek.
Taka w chwili wejścia była oferta 19gr + 50%. Teraz mają znacznie trudniej, bo o ile wysokośc najniższych abonamentow de facto poszło w górę w okolicę 30 złotych, o tyle w tych abonamentach mamy juz no limit. Pojawili się wirtualni, którzy biją się o różne nisze i ciężko znaleźć coś dla siebie [z punktu widzenia MVNO].

[ Dodano: 2014-08-08, 23:34 ]
BTW, moim zdaniem, Vectone nie wszedł, bo z początku sytuacja ich przerosła (najpierw pewnie papierkologia, później znalezienie odpowiedniej oferty, a na końcu zorientowali się, że znaleźli się w czarnej dupie i już nic nie zwojuja)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#739034  autor: bazooka
 09 sie 2014, 08:18
divhashmorex pisze:Po to, żeby podgrzać atmosferę i żeby ludzie nie uciekli JUŻ do konkurencji.
Co do tych pakietów, wydaje mi się, że to nie był bug, a kontrolowany przeciek i w ten sposób sondują rynek.
Domyślam się, że uwielbiacie Virgin za te stałe +50%, a pewnie VM chętnie by się z tego wycofał tylko wie, że dzięki temu ma te trochę ponad 100tys. klientów (i pewnie mniej aktywnie korzystających) - doładowujących średnio nie więcej jak 10zł na m-c.
Minęło już trochę czasu od wejścia Virgin Mobile Polska a jakoś abonentów nie przybywa, ba jak się patrzy na LAJKI na fanpagu na fb to ich ostatnio sporo ubywa... po czytaniu tam opinii w samych superlatywach, obecnie sporo jest tam negatywnych komentarzy (teraz jestem już pewny: VM je w 90% kasuje). Strona www po zmianach niedopracowana, strona mobilna wciąż "wkrótce", błędne lub opóźnione naliczanie bonusu +50%, późne włączanie promocyjnego pakietu 100MB od doładowania - to nie są moje problemy, bo ja odłożyłem VM na półkę - o tym piszą ludzie...
Ich Apka mobilna to twór, który miał bardziej dać nadzieję na rewolucje ofertową (przynajmniej mi) niż odpowiedź na jej zapotrzebowanie.
Napiszę inaczej: tak się dzieje, jeśli coś jakoś funckjonuje, ale im to za mało. Chcą więcej klientów, więc próbują zmian - odświeżając pewne rzeczy mogą się zapędzić w kozi róg, a wtedy powrócić będzie ciężko - proszenie o cierpliwość do wprowadzenia nowej oferty to faktycznie granie na zwłokę, ale chyba na pewno nie ten "kontrolowany bug". Gdzie i w jaki sposób oni sondują rynek, pokaż mi fora, portale, na którym pisze się o Virgin - na razie widzę tylko niestety, że sporo na tym forum ludzi, którzy przeliczyli sobie opłacalność i faktycznie dzwonią mało siedzą u nich - tam jest jednak cienka granica, w której ta wygoda i opłacalność się kończy, nie wspominając o sporej ilość ludzi nie zadowolonych z działania na automacie P4.
Starając się być obiektywnym spójrzcie na nas ilu ludzi się tu wypowiada jak sobie spekulujemy - ilu z nas aktywnie korzysta? Tworzymy sztuczny tłok, tak naprawdę zainteresowanie VM jest bardzo małe i podejrzewam, że większość kart SIM to "leżaki".
Gdyby taki numer - tzn zapowiadanie oferty od któregoś lipca i zwlekanie z tym przez całe wakacje - był zrobiony przez innego opa, zostali by "zjedzeni" przez jego użytkowników - Virgin naprawdę przebrał już co mógł w Polsce, chyba teraz jedynie mogą stracić tą "nową ofertą", bowiem nie spodziewam się rewolucji tylko odnalezienie klientów z innego profilu użytkowania - którzy inaczej kalkulują niż przeliczanie stawki z bonusu, pakiety jeśli będą, to będą pasowały kilkunastu procentom użytkowników Virgin, reszta spieprzy a bez kampanii reklamowej nikt nie przybędzie, także taki będzie miała oddźwięk ta ich przekładana "nowa oferta"...

A tak jeszcze poważniej i bez spekulacji to polityki VM na pewno nie zrozumiem - moderacja fanpage to porażka, slogany tam pisane w tonie lojalnego pracownika korporacji dawno już nie docierają do Polaków, także na pewno "podgrzewanie" w ten sposób atmosfery nie zatrzyma im klientów, to jest pewne na 100%.

#739036  autor: macc
 09 sie 2014, 08:28
sebusy pisze:nie wspominając o sporej ilość ludzi nie zadowolonych z działania na automacie P4.
:smt038 :hello1:

#739086  autor: Blank
 09 sie 2014, 12:45
sebusy,
Niestety, cos jest w tym co piszesz. Moja karta Virgin obecnie także odpoczywa, bo ... nie jest już na tyle atrakcyjna, by z niej korzystać. Mam na niej jakieś środki "na czarną godzinę" i to by było na tyle.
Obsługa Facebooka także nie jest ta sama, co na początku. Z początku było to wręcz niesamowite, jak bardzo kompetentni ludzie tam pracowali, obecnie... cóż. Może lepiej nic nie mówić.
Prawde mówiąc, nie wróżę powodzenia Dziewicy i przypuszczam, że niedługo ta Dziewica puści się... z torbami.
Jak pisalem, Dziewicy nie będzie łatwo i chyba każdy to wie. No, ale zobaczymy co zaoferują.

Nie rozumiem tylko fragmentu z automatem P4 :D

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#739098  autor: bazooka
 09 sie 2014, 14:00
divhashmorex pisze:ie rozumiem tylko fragmentu z automatem P4
Najlepszy komentarz do tego dał macc... i niech tak zostanie, skrót myślowy zostanie skrótem - wyjaśnienia nie w tym temacie - ten kto niezadowolony ten wie. :D

#739099  autor: słoneczny
 09 sie 2014, 14:11
sebusy pisze: Starając się być obiektywnym spójrzcie na nas ilu ludzi się tu wypowiada jak sobie spekulujemy - ilu z nas aktywnie korzysta? Tworzymy sztuczny tłok, tak naprawdę zainteresowanie VM jest bardzo małe i podejrzewam, że większość kart SIM to "leżaki".
Gdyby taki numer - tzn zapowiadanie oferty od któregoś lipca i zwlekanie z tym przez całe wakacje - był zrobiony przez innego opa, zostali by "zjedzeni" przez jego użytkowników -
Ale kto zapowiadał jakąkolwiek ofertę od lipca?
To były jakieś prywatne przecieki i spekulacje na forach, a nie na ich fanpagu.
Na fanapagu mówili tylko o niespodziance. Taką niespodzianką w lipcu były nowe pakiety internetu.
W sierpniu wspomnieli o kolejnej niespodziance. Czy to tak długo?

Dla przypomnienia: NJU już w lipcu zapowiedział wprowadzenie nowego pakietu dopiero od sierpnia.
TuB zapowiadała stan darmowy do T-Mobile już w czerwcu, a wprowadziła dopiero w sierpniu.
Bez przesady, Virgin praktycznie po kilku tygodniach od pierwszych zapowiedzi odkrywa karty, więc nie jest to jakiś cholernie długi czas.

Poza tym Virginy sami raczej z niczym się nie wyrywają, tylko odpowiadają na pytanie tych samych natrętnych użytkowników FB, którzy męczą w kółko o tej nowej ofercie.

Pewnie na końcu sierpnia balon pęknie.

Co do małego zainteresowania, no jest małe jak we wszystkich MVNO. Polkomtel to to nie jest.

#739106  autor: bazooka
 09 sie 2014, 14:34
słoneczny pisze:Ale kto zapowiadał jakąkolwiek ofertę od lipca?
Zdaję sobie sprawę (już to wyżej pisałem), że mnóstwo tu wielbicieli Virgina, również rzucającymi przeciekami - absolutnie się do tego nie odnoszę - jeśli twierdzisz, że nic nie obiecują od końca czerwca przejrzyj tego fanpage dokładnie... po wprowadzeniu pakietów dalej jest mowa o nowej ofercie...normalnie doładowałbym konto i trzymał w swoim dualiku, gdyby nie opisywane problemy z bonusami itp itd, odświeżanie strony u każdego opa wiążę się z problemami, a gdy pisze się o nowej ofercie i nie wskazuje choćby przypuszczalnego terminu jej wprowadzenia (nju) to jest robienie sobie z klientów ciuli.
Osobiście przyjąłem zasadę, że jak się pojawi nowa oferta to może się wiązać z doładowaniem, dlatego nie ładuję i odłożyłem SIMkę na półkę - mam alternatywę :)
...pisanie w stylu:
słoneczny pisze:Pewnie na końcu sierpnia balon pęknie.
... działa na mnie jak płachta na byka - jakbym czytał ten fanpage... oczywiście, że pod koniec sierpnia, przecież to "niedługo, zaraz, wkrótce, za chwilę, cierpliwości..." od zapowiedzi z lipca...
Przecież ja nikogo do niczego nie przekonuję, wyraziłem swoje zdanie, mogę?

#739107  autor: Emsi
 09 sie 2014, 14:36
Myślę, że jeszcze w sierpniu będzie już wiadomo co i jak. Ja nawet już do neta nie korzystam z Virgin. Play wprowadził pakiety miażdżące dziewicę pod tym względem jak dla mnie. Wykorzystam jakoś te 35zł zgromadzone w VM i adios.

#739116  autor: cyanoone
 09 sie 2014, 15:44
Emsi, W Play masz za 1 gb za 9 zł, a w dziewicy 8 zł (8+50%=12), więc gdzie przebili?
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
  • Strona 122 z 140
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 140
  • 1