• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 18 z 37
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 37

#738713  autor: asystolia
 07 sie 2014, 21:48
epingle pisze: Jak to jest, że co salon to inaczej? Chodzi mi o to potwierdzenie złożenia tego pisma.
Dokładnie, oni w ogóle nie wiedzą co mówią! Dziś chciałam cofnąć polecenie zapłaty. W jednym salonie powiedziano, że muszę tylko przyjść z dowodem, wszystko wydrukują i załatwią, a w drugim (jak już poszłam to załatwiać), że się nie da i tylko w banku...

#738746  autor: ciekawy
 08 sie 2014, 01:37
delKichote pisze:Konsultant z BOK stwierdził przed chwilą, że złożenie do końca sierpnia oświadczenia po prostu o nie akceptacji zmian będzie skutkowało automatycznym przeniesieniem numeru abonenta do systemu pre-paid na taryfę "fri" (ofkos w odpowiednim wg przepisów terminie...).

Oświadczenie takie należy wysłać do TM lub złożyć w punkcie sprzedaży - z tego wynika, że trzeba je napisać samemu, a nie czekać na gotowy formularz z salonu...
zgoda, że trzeba samemu napisać pisemko i je złożyć,a nie czekać aż ktoś to zrób za was skoro to nie jest w interesie T, czyj to jest interes to te osoby sobie tego muszą dopilnować albo nie i rozwiążą umowe albo nie ,

co do przeniesienia numeru na karte, mogą przenieść ale nie muszą jeśli tego nie ma napisanego, napisanie tego nic was nie kosztuje, a zapewniacie sobie, że muszą przenieść numer do karty bo muszą zrealizować dyspozycje, zwykłe zabezpieczenie się przed utratą numeru

[ Dodano: 2014-08-08, 01:41 ]
epingle pisze:Ja dzisiaj złożyłam wypowiedzenie w najbliższym salonie. Niestety nie dostałam potwierdzenia - konsultant powiedział, że dostanę potwierdzenie pocztą w ciągu 30 dni. Do podpisania dał mi gotowy formularz, w którym było, że nie akceptuję warunków umowy, wypowiadam ją z zachowaniem numeru telefonu. Jak to jest, że co salon to inaczej? Chodzi mi o to potwierdzenie złożenia tego pisma.
powinien dać pieczakę i podpis, jak odmawia to inny salon albo polecony bo bez potwierdzenia może nawet nie wprowadzić tego do systemu i potem się okaże że nie składałeś papieru, załatw to jeszcze raz z potwierdzeniem,
swoją drogą są chyba szkoleni jak grać na czas, żeby zatrzymać ludzi

[ Dodano: 2014-08-08, 01:49 ]
elbryk pisze:Witam.

Jak wyślę TM oświadczenie o braku akceptacji zmian (tak jak na 10 str.), to kiedy będę mógł podpisać umowę z nowym operatorem ?
wtedy kiedy skończ się stara umowa, o tym napiszą w odpowiedzi na to pismo kiedy się kończy umowa

[ Dodano: 2014-08-08, 01:56 ]
Kryniczanin pisze:ahmed, W liście zażądałem całkowitego odłączenia nr od sieci. A co na to T-Mobile nie nie nie przemyśl to do 27 sierpnia zgłoś telefonicznie i trafisz do wspaniałej karty.

Powód? Boją się statystyk innego uzasadnienia nie widzę.
oczywiście, że to jest możliwe ale komu zależy na numerze lepiej napisć,że się chce przeniesienia na karte

[ Dodano: 2014-08-08, 01:58 ]
Marucins pisze:A co powiecie o takiej zagrywce?

http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... z-telefonu

Oferta, która ma uspokoić wściekłe tłumy? Tylko czemu jest tam tylko:
- Wybieram nowy numer
- Przenoszę numer z innej sieci
tu jestem podejrzliwy, 6 miesięcy 29 zł, a od 7 miesiąca 39 zł ? T już nie raz pokazało, że dla kasy jest w stanie dużo zrobić

#738749  autor: elbryk
 08 sie 2014, 07:46
ciekawy pisze: [ Dodano: 2014-08-08, 01:49 ]
elbryk pisze:Witam.

Jak wyślę TM oświadczenie o braku akceptacji zmian (tak jak na 10 str.), to kiedy będę mógł podpisać umowę z nowym operatorem ?
wtedy kiedy skończ się stara umowa, o tym napiszą w odpowiedzi na to pismo kiedy się kończy umowa
Jeśli rozwiązuję umowę teraz, to czemu mam czekać do końca mojej umowy ?

#738753  autor: Yanos_PL
 08 sie 2014, 08:01
Numer możesz przenieść, wtedy gdy skończy się okres wypowiedzenia.
Ja byłem w salonie - Pani wypełniła tylko formularz, który był już przedstawiany powyżej, czyli dyspozycję rozwiązania umowy. Wzięła moje pisemko o podwyżce - coś tam wklepała do systemu i na moją prośbę zaznaczyła przeniesienie numeru na kartę.

Dzwoniłem na infolinię dowiedzieć się czy przyjęli dyspozycję i kiedy będzie rozwiązana umowa itd to potwierdzili mi, że wprowadzono już zmiany na koncie abonenckim i umowa będzie rozwiązana na koniec najbliższego okresu rozliczeniowego czyli 20 września i wtedy numer przejdzie na kartę. Na pytanie o kary umowne, dostałem jasną odpowiedź, że zostały naliczone kary umowne w kwocie 0 zł - bo taka jest adnotacja na kontach abonenckich, które są objęte tą "promocją" :) Potwierdzenie rozwiązania umowy i przeniesienia numeru idzie do mnie pocztą.

#738759  autor: pazera
 08 sie 2014, 08:31
Byłem dzisiaj w punkcie TM dopytać się czy wszystkie formalności są załatwione. Pani powiedziała, mi że żadne kary nie zostały naliczone. Możliwe że we wrześniu dostanę fakture za brak wypowiedzenia naa 30 dni w przód ale to już moja sprawa.

Wniosek jest taki że jak chcecie przenieść numer do innej sieci to nie musicie wysyłać żadnych pism. Zwykłe pełnomocnictwo wystarczy tylko trzeba policzyć sobie, kiedy minie 30 dni od zerwania umowy.

#738762  autor: ahmed
 08 sie 2014, 09:11
Panowie, ja wysłałem pismo mailem w pliku pdf BEZ PODPISU z pytaniem czy taka treść im odpowiada, nie odpisali wiec zadzwoniłem i już rozwiązania były zarejestrowane na 20 września, potem wysłałem z podpisem w razie czego, oddzwonili że dlaczego wysłałem drugie wypowiedzenie. Potem dyskutowałem o przenieniu do PLAY, zniesli mi 3x5zł. Śmiech. Po prostu czekają na tych którzy nie odbiorą pisma (list zwykły) bo sa na Teneryfach i na tych którzy zaakceptują podwyżkę, albo przejdą na JUMP.
Po prostu beka.
Wkurza mnie tylko że najpierw zaproponowali mi JUMP z 35zł na 50zł dla jednego z numerów a potem 129zł. A do tego co miałem 50zł premium - 159zł (oczywiście umowy do końca okresu bieżącego). Chciałem więc z 35zł prom 800 na 50zł no limit z telefonem, zgodzili się ale 2 lata od końca umowy czyli w sumie ponad 3 lata. Inna sprawa że IPH 4s zamiast 899zł - 100zł. No ale 3 lata to przesada.
Inaczej - w salonie mniej wiedzą albo kłamią, na infolinii w dziale "przenosin" więcej wiedzą, ale mieszają równo.
Myslę że TM przejedzie się na tej akcji i to równo. Prawnicy zakwestionują listy zwykłe i podwyżki dla osób co dopiero podpisały umowę i TM zapłaci karę w UOKiK.

#738769  autor: _karolka_
 08 sie 2014, 10:02
A powiedzcie mi na razie akcja dotyczy osób które mają abo bez telefonu a czy jest szansa że przyjdzie takie pismo dla tych którzy wzięli umowę z urządzeniem?

#738780  autor: ahmed
 08 sie 2014, 10:53
ciekawy pisze:tu jestem podejrzliwy, 6 miesięcy 29 zł, a od 7 miesiąca 39 zł ? T już nie raz pokazało, że dla kasy jest w stanie dużo zrobić
no właśnie jak to jest - 6 m-cy 29zł a potem 39zł z automatu, bo te tabelki są dziwnie zagmatwane....
możesz to jakoś rozpisać jeśli chce internet 0,5GB ew. 1GB bez tych badziewi do UE ( i czy to sam właczam czy z automatu ..... :?

#738786  autor: Tajemniczy28
 08 sie 2014, 11:13
Myslę że TM przejedzie się na tej akcji i to równo. Prawnicy zakwestionują listy zwykłe i podwyżki dla osób co dopiero podpisały umowę i TM zapłaci karę w UOKiK.[/quote]

Tylko po co oni to robią skoro T już raz zyska miano krętaczy i dusigroszy to potem fama się rozniesie i ludzi nie wrócą to jak strzał do swojej bramki.

#738790  autor: delKichote
 08 sie 2014, 11:22
ahmed pisze:Co do przeniesienia - jeśli w czasie rezygnacji wpłynie pismo od abonenta czy innego operatora o przeniesienie - potraktują to jako zerwanie umowy - TAK MI POWIEDZIELI.
Numer przejdzie nast. dnia na kartę (mają 5 dni) i wtedy przenosić. Rozmawiałem z babką która sie tym zajmuje.
"w czasie rezygnacji" - co przez to rozumiesz?

#738794  autor: ahmed
 08 sie 2014, 11:29
jak wyślesz dziś brak akceptacji i zaczniesz kombinować z nowym operatorem, oni anulują rejestrację braku akcpetacji i potraktują jako zerwanie umowy z karą (drugie pismo anuluje pierwsze)

[ Dodano: 2014-08-08, 11:30 ]
Marucins pisze:A co powiecie o takiej zagrywce?

http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... z-telefonu

Oferta, która ma uspokoić wściekłe tłumy? Tylko czemu jest tam tylko:
- Wybieram nowy numer
- Przenoszę numer z innej sieci
a właściwie gdzie na stronie TM jest ta oferta ? nie mogę tego znaleźć normalnie wchodząc na stronę...

#738797  autor: delKichote
 08 sie 2014, 11:38
ciekawy pisze:[ Dodano: 2014-08-08, 01:41 ]
epingle pisze:Ja dzisiaj złożyłam wypowiedzenie w najbliższym salonie. Niestety nie dostałam potwierdzenia - konsultant powiedział, że dostanę potwierdzenie pocztą w ciągu 30 dni. Do podpisania dał mi gotowy formularz, w którym było, że nie akceptuję warunków umowy, wypowiadam ją z zachowaniem numeru telefonu. Jak to jest, że co salon to inaczej? Chodzi mi o to potwierdzenie złożenia tego pisma.
powinien dać pieczakę i podpis, jak odmawia to inny salon albo polecony bo bez potwierdzenia może nawet nie wprowadzić tego do systemu i potem się okaże że nie składałeś papieru, załatw to jeszcze raz z potwierdzeniem,
swoją drogą są chyba szkoleni jak grać na czas, żeby zatrzymać ludzi
Dokładnie. Przecież bez potwierdzenia i pieczątek to abonent ma nawet mniej niż świstek z poczty, że coś tam (np. papier toaletowy ;) ) się wysłało do operatora listem poleconym...

ps.: Ekhm - a może sklep/punkt sprzedaży nie chciał zwiększać sobie statystyki przyjętych i wysłanych do operatora wypowiedzeń?... ;) :P

[ Dodano: 2014-08-08, 11:46 ]
ahmed pisze:jak wyślesz dziś brak akceptacji i zaczniesz kombinować z nowym operatorem, oni anulują rejestrację braku akcpetacji i potraktują jako zerwanie umowy z karą (drugie pismo anuluje pierwsze)
Czyli tak jakby pierwsze pismo (oświadczenie o braku akceptacji podwyżki) nie istniało, a abonent chce po prostu przenieść numer do innego operatora, co jest zerwaniem umowy i wiąże się z naliczeniem kary umownej? (Np. w moim przypadku jest to bardzo umowne 900zł)

No to we wrześniu na tym forum będzie baaardzo dużo lamentów i wrzasków... :shock:

#738822  autor: Lucky555
 08 sie 2014, 14:36
Ciekawe kiedy ja dostanę ten list, mam nadzieję, że nie 30 sierpnia.

A tak btw, widzieliscie może reklamę Orange w TV ?
Obrazek

#738827  autor: ciekawy
 08 sie 2014, 15:03
elbryk, teraz to składasz to oświadczenie co będzie skutkowało rozwiązaniem umowy i czekasz na date rozwiązania umowy

[ Dodano: 2014-08-08, 15:05 ]
ahmed, musi być popis, bez podpisu jest nieważne, schemat na stronie 10,

[ Dodano: 2014-08-08, 15:14 ]
Tajemniczy28, przypuszczam, że ludzie się nieczego nie nauczyli i mają krótką pamięć, chyba w 2007 roku była taka akcja że klientom jeszcze wtedy Ery należało się prawo do rozwiązania umowy, a Era pezez swoich prawników do końca stała na stanowisku że klienci nie mogą odejść i wysyłali pisemka że kienci będą płacić kary, które się nie należały, ludzie nawet organizowali pozwy zbiorowe, po wszystkim okazało się, że żadna kara się nie należała,

[ Dodano: 2014-08-08, 15:21 ]
delKichote pisze:
ahmed pisze:Co do przeniesienia - jeśli w czasie rezygnacji wpłynie pismo od abonenta czy innego operatora o przeniesienie - potraktują to jako zerwanie umowy - TAK MI POWIEDZIELI.
Numer przejdzie nast. dnia na kartę (mają 5 dni) i wtedy przenosić. Rozmawiałem z babką która sie tym zajmuje.
"w czasie rezygnacji" - co przez to rozumiesz?
naliczą kare umowną, tak to należy rozumieć, w moich wcześniejszych postach pisałem jak trzeba rozwiązać umowe żeby było dobrze,
pewnie dużo ludzi tak rozwiązuje umowy bez powiadomienia T że się nie zgadza na nowe warunki, oni mogą mieć problemy w przyszłości, a ta bardziej jasna odpowiedź niż poprzednie świadczy o tym, że miałem racje, że T gra na czas, żeby się terminy uprawnienia do rozwiązania umowy skończyły, potem T może już wyłożyć kawe na ławe, czyli zacząć naliczać kary, ciekawe co wtedy powiedzą osoby, które zaufały słowom konsultantów albo zbyt ogólnym odpowiedziom z T,

w tym przypadku trzeba wysłać oświadczenie o braku akceptacji zmian,

każda inna wena twórcza, jak składanie pisemek w salonie które nic nie wnoszą, wypowiedzenie umowy informacja o wypowiedzeniu od innej sieci to nie są dobre rozwiązania,

jedynie oświadczenie ze strony 10, którego nie chce się nawet niektórym skopiować i wkleić chociaż jest za darmo dobra dorada, a u prawnika zapłacilibyście za taką porade dobre 200 zł, a tak macie za darmo to tego nie szanujecie, a gdybyście się do tego stosowali to nie byłoby żadnych problemów, wystarczyło tylko robić wprost to co napisałem, a nie zmieniać nic i byłoby ok,

T chya wyciągnęło wnioski z umów rozwiazywanych bez kar z 2007 roku bo teraz oficjalnie nie straszą karami, za to utrudniają co ma wyglądać na ich niekompetencje, nieuwage, a moim zdaniem jest celowym działaniem
Ostatnio zmieniony 08 sie 2014, 15:43 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#738834  autor: margeo
 08 sie 2014, 15:39
Na razie mało osób pisze o blueconnect.
Rozumiem, że nie dotyczy to umów, które były podpisane razem z modemem lub laptopem.
A jeśli mam umowę only sim już po terminie i nie przedłużyłem jej w czerwcu - dostanę pismo?
Jakie warunki obecnie Wam (tym, którzy dostali) zaproponowali?
Mam 2GB za 14,99zł - po podniesieniu o 5zł przestanie się to opłacać. W czerwcu przy przedłużeniu na 24mc za 19zł można było otrzymać 8GB - ta oferta nadal jest? Ktoś, kto dostał pismo przeszedł na taką?

Mam także 1GB za 6,90zł - o ile pamiętam ta ofeta była z modemem za 1zł dla klientów T-m. Mam nadzieję, że tego nie ruszają??? W końcu to tak jak umowa z telefonem...

POZDRAWIAM!

#738839  autor: delKichote
 08 sie 2014, 15:48
ciekawy pisze:w tym przypadku trzeba wysłać oświadczenie o braku akceptacji zmian, każda inna wena twórcza, jak składanie pisemek w salonie które nic nie wnoszą, wypowiedzenie umowy[...]
Brak akceptacji zmian jest wypowiedzeniem umowy, i - zgodnie z paragrafami umowy - należy je złożyć na piśmie i wysłać do operatora lub złożyć w punkcie sprzedaży.

W jaki sposób, wg Ciebie, "składanie pisemek w salonie [...] nic nie wnoszą"?

#738841  autor: ciekawy
 08 sie 2014, 15:50
margeo pisze:Na razie mało osób pisze o blueconnect.
Rozumiem, że nie dotyczy to umów, które były podpisane razem z modemem lub laptopem.
A jeśli mam umowę only sim już po terminie i nie przedłużyłem jej w czerwcu - dostanę pismo?
Jakie warunki obecnie Wam (tym, którzy dostali) zaproponowali?
Mam 2GB za 14,99zł - po podniesieniu o 5zł przestanie się to opłacać. W czerwcu przy przedłużeniu na 24mc za 19zł można było otrzymać 8GB - ta oferta nadal jest? Ktoś, kto dostał pismo przeszedł na taką?

Mam także 1GB za 6,90zł - o ile pamiętam ta ofeta była z modemem za 1zł dla klientów T-m. Mam nadzieję, że tego nie ruszają??? W końcu to tak jak umowa z telefonem...
margeo, jeśli ruszą to zasada braku akceptacji nowych warunków będzie taka sama jak w przypadku umów telefonicznych, dokładnie tak samo trzebaby to było wypowiedzieć albo zaakceptować nowe warunki i przedłużyć umowe jeśli ktoś chciałby szybciej skorzystać z nowej oferty niż np za rok kiedy się kończy umowa według pierwotnej wersji,

a jest teraz sezon wakacyjny i może rzeczywiście warto by było zadzwonić na bok i zapytać czy nie robią zmian w w tych wymienionych ofertach netu

#738843  autor: epingle
 08 sie 2014, 15:51
margeo, ja dostałam to pismo właśnie na blueconnect. Aneks przedłużający only sim podpisywałam w lutym tego roku. Mam 4GB za 19,99zł i nic mi nie zaproponowali. Wczoraj złożyłam wypowiedzenie ze względu na brak akceptacji z zachowaniem numeru.

#738847  autor: ciekawy
 08 sie 2014, 15:57
delKichote pisze:
ciekawy pisze:w tym przypadku trzeba wysłać oświadczenie o braku akceptacji zmian, każda inna wena twórcza, jak składanie pisemek w salonie które nic nie wnoszą, wypowiedzenie umowy[...]
Brak akceptacji zmian jest wypowiedzeniem umowy, i - zgodnie z paragrafami umowy - należy je złożyć na piśmie i wysłać do operatora lub złożyć w punkcie sprzedaży.

W jaki sposób, wg Ciebie, "składanie pisemek w salonie [...] nic nie wnoszą"?
można składać swoje pisemko jeśli wiesz jak je napisać i nie mogą tego ograniczać, każdy ma do tego prawo, z pisemek sieci korzystają ci, którzy nie wiedzą co napisać, jeden z użytkowników zrobił skan pisemka od T które jest śmiechu warte, sorry ale nie chce tu robić analizy prawnej tego pisemka z salonu na całą strone, składasz w salonie albo list polecony, lepszy list polecony bo dotrze do ludzi w centrali którzy się zajmują rozwiązywaniem umów i decyzją czy będzie kara czy nie, opcjonalnie salony firmowe, a zwykłe salony aps to radzę omijać bo są zewnętrzne firmy, a nie wewnętrzne firmowe gdzie mają swoich ludzi i większe uprawnienia, a najlepiej polecony do centrali
  • Strona 18 z 37
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 37
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18