• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #738409  autor: jeslo70113
 06 sie 2014, 20:24
Mam pytanie do znawców spraw technicznych. W pracy używamy urządzeń Casio IT9000, które działają z kartami naszych operatorów. Zauważyłem, że te urządzenia są bardzo delikatne na np. czynniki atmosferyczne. Gdy zbliża się burza i pokrycie chmur jest gęste urządzenia dłużej łączą się z serwerem bazowym (system Windows, więc dłuuuga klepsydra). Podobnie dzieje się w pobliżu budynków jak szpitale, czy kościoły używających zagłuszaczy. Zwykła komórka nie ma takich problemów w tym samym czasie co te urządzenia. Orientuje się może co może być powodem takich zakłóceń? Nie spodziewałem się takich różnic między komórką, a tym urządzeniem.

#738418  autor: micial
 06 sie 2014, 20:38
Po pierwsze może trzymając urządzenie zasłaniasz ręką antenę? Zobacz w manualu gdzie to ma antenę.
Po drugie może ten model ma kiepską antenę lub/i do tego źle umiejscowioną.

#738432  autor: Kryniczanin
 06 sie 2014, 21:13
jeslo70113, Konstrukcja.

Full zasięgu na kom a te wynalazki od casio nie mają kreski. Testowane na kasach w drużynach PR i PKP IC.

#738885  autor: jeslo70113
 08 sie 2014, 17:31
@micial nie, zobacz jak wygląda to urządzenie. Nie ma szans, aby antena była w miejscu wyprofilowanym do trzymania dłońmi.

@Kryniczanin Jeśli jest tak mówisz to tylko ciśnie się słowo "bubel" na określenie terminala wartego lekko ponad 10k. :( Dzięki!