Kupiłem właśnie starter i nie ma w ogóle zasięgu!!! Jak to coś skonfigurować? Mam androida 2.3.7.
Co włączyć? Mam w opcjach jakieś Dane w roamingu oraz National Data Roaming.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Śmiech mnie zbiera jak czytam fb virgina.
- wersja mobilna - wkrótce
- nowa oferta - wkrótce
- bonus do doładowania - wkrótce, tzn. więcej niż 70h
Żenujący są nieraz.
- wersja mobilna - wkrótce
- nowa oferta - wkrótce
- bonus do doładowania - wkrótce, tzn. więcej niż 70h
Żenujący są nieraz.
Rozumiem, że masz telefon BEZ simlocka? Jeśli tak, to spróbuj wyciągnąć SIM, włożyć ją ponownie i sprobować sprawdzić stan konta (*101#). Jeśli to nie pomoże, wchodzisz w ustawienia sieciowe, wybierasz sieci komórkowe > wybierz ręcznie > wskazujesz np. T-Mobile.kukuryn pisze:Kupiłem właśnie starter i nie ma w ogóle zasięgu!!! Jak to coś skonfigurować? Mam androida 2.3.7.
Moja siostra miała tak samo. Trzeba wyszukać ręcznie sieci tak jak napisał Rysiob, .kukuryn pisze:Kupiłem właśnie starter i nie ma w ogóle zasięgu!!! Jak to coś skonfigurować? Mam androida 2.3.7. Co włączyć? Mam w opcjach jakieś Dane w roamingu oraz National Data Roaming.
Pozdrawiam

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
jak masz,w smartfonie zablokowany roaming to go odblokuj przez zaznaczenie albo odznaczenie tej opcji, jak będzie komunikat telefonu, że koszty będą wysokie czy coś w tym stylu to się nie przejmuj bo to może być fabrycznie wgrane ostrzeżenie przed roamingiem międzynarodowym, jak to ustawisz to powinno działać może po chwili jak automat znajdzie sieć, a powinien znaleźć bez problemu, choć jeśli automat nie szuka to warto zrobić szukanie ręcznie, a potem wrócić do automatu, jak będzie wykryta sieć to nie powinno być problemówkukuryn pisze:Kupiłem właśnie starter i nie ma w ogóle zasięgu!!! Jak to coś skonfigurować? Mam androida 2.3.7.
Włączyłem te wszystkie roamingi, potem wybrałem na cham T-Mobile lub Play (nie pamiętam), a następnie przełączyłem na wybór automatyczny. Teraz wwszystko działa
Teraz pozostał czas na przetestowanie jak się sprawuje w działaniu.
A jak jest z jakością rozmów? Nie jest ona gorsza od Wielkiej Czwórki?

A jak jest z jakością rozmów? Nie jest ona gorsza od Wielkiej Czwórki?
To może coś z nowej oferty? Może przypadkowo wysłało im się przedwcześnie, system zawiódł etc.everymen pisze:Czy ktoś z Virgin dostał też takiego sms'a dzisiaj?
"Korzystaj z pakietu #wszystko7: 20 minut, 100 smsow i 250MB. Aktywuj teraz *222*27# Sprawdz oferte *222*2#"
Niestety jak wybieram kody, dostaję info, że usługa dla mnie niedostępna.
Jeżeli naprawdę dostałeś takiego smsa i jest to jakiś błąd zapowiadający nową ofertę to niestety d@@y nie urywaeverymen pisze:Czy ktoś z Virgin dostał też takiego sms'a dzisiaj?
"Korzystaj z pakietu #wszystko7: 20 minut, 100 smsow i 250MB. Aktywuj teraz *222*27# Sprawdz oferte *222*2#"
Niestety jak wybieram kody, dostaję info, że usługa dla mnie niedostępna.

20 minut, 100 smsów i 250MB za (prawdopodobnie) 7zł przy cenach z promocji bez kompromisów (zakładając że bonusa 50% nie będzie w nowej ofercie):
20 minut = 2,6zł, 100 smsów = 4zł.
Razem 6,6zł.
Czyli tak naprawdę dostajemy 250MB za 40gr (przy bez kompromisów 100MB za darmo po doładowaniu).
Jeśli nowa oferta będzie polegać na takich dziwnych multipakietach to nie wróżę przyszłości. Powinni wprowadzić osobne pakiety minut/sms i obowiązkowo no limit do play.
NJU... I'm coming

Niby może być, ale numer na włączenie promocji zaczyna się na *222 czyli tak jak kody na internet w VirginEmsi pisze:Może to oferta mBanku. Tym bardziej, że numer dopiero co przeniesiony, a w takim przypadku zdarzają się przez najbliższą dobę SMS-y od poprzedniego operatora.
Pozdrawiam

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)