Z ciekawości zadzwoniłem do BOK z tematem pisma.
Do tej pory miałem 49,9 no limit + 2GB.
Dostałem nastepujące propozycje:
49,9 no limit +jakies minuty w roamingu + 500 MB w JUMP
Nastepnie zostałem połączony z SUK aby porozmawiać o samym rozwiązaniu umowy i tam dowiedziałem się, że moge wysłać do T Mobile mailem pismo (scan z podpisem) lub listem poleconym, ze nie zgadzam sie na podwyżkę i chce zostać na starych warunkach i wtedy ta podwyżka zostanie anulowane.....ciekawe podejście TM ...całkowicie bzdurne moim zdaniem chociaz większość ludzi pewnie tego nawet nie zrobi i dalej będzie placic +5 zeta.
Oczywiscie moge tez wyslac wypowiedzenie lub przenieść numer z zachowanie okresu wypowiedzenia czyli 30 dni ze skutkiem na koniec cyklu do innego operatora bez kar.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
SACZI, mam,Play i Plus, jeśli przyjmiemy skale od 1 do 10 i jeśli 10 ma Plus za super jakość i najlepszy zasięgto Play dałbym 9 na roamingu innych sieci, a na swoim zasięgu 10, więc źle nie jest, ogólnie nie ma się co bać Play, T też mam i między Plusem i T dałbym znak =ze wskazaniem na Plusa za smartdom czyli zniżki i samodzielny najlepszy zasięg bez konieczności wchodzenia z kimś w spółki i kompromisy, a Play,Red Bull Mobile za najlepszą cene do jakości bardzo dobrej,
alter,
kopiuj,wklej treść ze strony 10, uzupełnij swoje dane, wydrukuj, podpisz i wyślij to T, takie to trudne ?
alter,
kopiuj,wklej treść ze strony 10, uzupełnij swoje dane, wydrukuj, podpisz i wyślij to T, takie to trudne ?
Za ok miesiąc w Klucz ma być możliwość nabycia pakietu 250min za 20zł z naliczaniem sekundowym. Trzeba podejść do tego info z rezerwą bo jest to info krążące już od dłuższego czasu i miała ta opcja wejść od lipca więc jak będzie - nie wiadomo. Przy tej opcji Frii wygląda po prostu kiepsko.W T-Mobile Frii na kartę (lub Heyah Dniówka) masz pakiet 120 minut za 15zł
Kategorycznie to rozumiem wywalili cię za drzwi czy jak?A ja właśnie byłem w salonie T-mobile celem złożenia wypowiedzenia umowy w związku z brakiem akceptacji zmian i kategorycznie odmówiono mi przyjęcia pisma o wypowiedzeniu.

Ciekawy, oczywiście, że łatwe, ale zarówno T-mobile jak i orange twierdzi, że po złożeniu wypowiedzenia w T nie ma możliwości przeniesienia numeru.
Za drzwi nie, choć prawie, bo się uparłem
Powiedzieli, że nie ma takiej możliwości i mogę jedynie zrezygnować z usług i stracić numer a przeniesienie powinienem załatwiać przez nowego operatora bez składania wypowiedzenia. Tyle, że jak to zrobię to nie będzie wypowiedzenie w trybie braku akceptacji nowych warunków. Orange potwierdził jedynie, że jeśli złożę wypowiedzenie to stracę numer bo nie będzie możliwości jego przeniesienia, ponieważ jest to zerwanie umowy a nie proste jej wypowiedzenie po zakończeniu okresu zobowiązania.
Za drzwi nie, choć prawie, bo się uparłem

alter, tak samo jak Orange twierdzi,a raczej konsultanci na stażu, że jak się kończy umowa i się ją wypowie to się traci numer,
wyślij to oświadczenie ze strony 10 ze swoimi danymi i czekaj co odpisze T, jak odpiszą kiedy masz datę rozwiązania umowy to przejdziesz wtedy na karte i przeniesiesz numer jeśli będziesz chciał, konsultanci mają tylko jeden cel - nazbierać jak najwięcej klientów i jak najmniej odejść, ich nic więcej nie interesuje, przynajmniej większości, a już napewno nie doradzą jak rozwiązać umowe bez kary nawet gdyby zobaczyli, że masz takie prawo,
jak przez nową sieć masz załatwiać to ci konsultanci albo nie mają pojęcia co mówią albo celowo tak mówią bo potem T naliczy kare i też zarobi,
powtarzam, konsultanci mają sprzedać, robić aktywacje, oni nie są prawnikami a to akurat jest temat prawniczy, dlatego nie pytaj o to konsultantów, nie ma sensu, to strata czasu,
kopiuj wklej ze strony 10 i wysyłaj do T skan i polecony dla pewności i czekaj na ich odpowiedź z datą rozwiązania umowy
wyślij to oświadczenie ze strony 10 ze swoimi danymi i czekaj co odpisze T, jak odpiszą kiedy masz datę rozwiązania umowy to przejdziesz wtedy na karte i przeniesiesz numer jeśli będziesz chciał, konsultanci mają tylko jeden cel - nazbierać jak najwięcej klientów i jak najmniej odejść, ich nic więcej nie interesuje, przynajmniej większości, a już napewno nie doradzą jak rozwiązać umowe bez kary nawet gdyby zobaczyli, że masz takie prawo,
jak przez nową sieć masz załatwiać to ci konsultanci albo nie mają pojęcia co mówią albo celowo tak mówią bo potem T naliczy kare i też zarobi,
powtarzam, konsultanci mają sprzedać, robić aktywacje, oni nie są prawnikami a to akurat jest temat prawniczy, dlatego nie pytaj o to konsultantów, nie ma sensu, to strata czasu,
kopiuj wklej ze strony 10 i wysyłaj do T skan i polecony dla pewności i czekaj na ich odpowiedź z datą rozwiązania umowy
Dostałem pismo z potwierdzeniem pożegnania.
Wynika z niego jasno dzień nadania wypowiedzenia się liczy jako dzień dostarczenia listu do T-Mobile
Wysłałem 25 lipca okres rozliczeniowy 28-27 i umowa pójdzie w piach 27 sierpnia. Dwa miechy z umowy urwane.
Wynika z niego jasno dzień nadania wypowiedzenia się liczy jako dzień dostarczenia listu do T-Mobile
Wysłałem 25 lipca okres rozliczeniowy 28-27 i umowa pójdzie w piach 27 sierpnia. Dwa miechy z umowy urwane.
brawo, o to chodzi, to się staram wszystkim wytłumaczyć, żeby składać pisemko o treści ze strony 10, dostaniecie odpowiedź, że uwalniają numer i macie spokój, jasną sytuacje, że nie będzie kary, a jak się pomylą i naliczą to im przesyłacie skan albo kopie tego pisemka z odpowiedzią i już was nic więcej nie interesujeKryniczanin pisze:Dostałem pismo z potwierdzeniem pożegnania.
pamiętaj, że w orange jest usługa orange open: po połączeniu 3 usług (stacjonarny, neo i komórka z abo min 39pln) dostajesz znizkę 20 pln. Co ciekawsze, rabat łaczy się z kuponami gruponowymi i organizowanymi co jakiś czas szalonymi dniami na ceny telefonów. Jak dobrze pokombinujesz to można zrobić niezłą kumulację zniżek a wtedy to orange nie będzie takie złemolibden pisze:Mam neo i stacjonarny i kombinuję jak się tego pozbyć ale nijak mi to nie wychodzi

orange już się dowiedziało o podwyżce u róziowych i zawiesiło info na głównej stronie
http://www.orange.pl/kid,4002009278,id, ... ticle.html
oferta oczywiście standardowa, czyli z pełnomocnictwem...
Wysłałem ostatecznie pocztą wypowiedzenie. Przekonuje mnie, że jeśli tego nie zrobię, to ostatecznie T może mi naliczyć karę za to, że w wypowiedzeniu nie powołuję się na zmiany w Umowie i potraktować wypowiedzenie jako standardowe. Zobaczymy, co będzie dalej. Póki co sytuacja jest taka, że po złożeniu wypowiedzenia w T Orange odmawia przyjęcia polecenia przeniesienia numeru upierając się, że nie jest to możliwe w przypadku, gdy wypowiedzenie zostało złożone przeze mnie osobiście. Teraz nie wiem, co robić dalej.
ciekawy, dlaczego Orange? Nic lepszego dla siebie nie znalazłem za 30 zł.
ciekawy, dlaczego Orange? Nic lepszego dla siebie nie znalazłem za 30 zł.
alter, jeśli czytałeś cały wątek to zauważyłeś zapewne, że wielokrotnie wspominaliśmy o bezpośrednich przenosinach z abo w T do innej sieci. Można tak zrobić przenosząc numer w trybie BEZ PEŁNOMOCNICTWA - jest z tym trochę chodzenia, niewielu konsultantów wie jak to załatwiać i stąd teksty typu "nie da się".
[ Dodano: 2014-08-05, 00:00 ]
niezależnie od odpowiedzi zrobi się niezły lupanar który to własnie Ty bedziesz musiał odkręcać.
Jeszcze raz namawiam do lektóry CAŁEGO wątku.
[ Dodano: 2014-08-05, 00:00 ]
Operator może mieć u siebie jedno wypowiedzenie. Przy dwóch jedno będzie ignorowane - które? to jest dobre pytaniealter pisze:Orange odmawia przyjęcia polecenia przeniesienia numeru upierając się, że nie jest to możliwe w przypadku, gdy wypowiedzenie zostało złożone przeze mnie osobiście.

Jeszcze raz namawiam do lektóry CAŁEGO wątku.
ciekawy, jak ktoś potrzebuje oferty do 30zł z wliczonymi minutami w każdym kierunku w Polsce, to ta w Orange wcale nie jest zła.
Bez żadnych grouponów przenosząc numer masz 3 miesiące za darmo przy 18 miesiącach zobowiązania bez telefonu.
Za średnio 25żł masz 440 wymiennych minut, darmowe połączenia w sieci.
Za średnio 16,65zł masz 264 minuty wymienne na wiadomości.
Dla osób nie gadających jakoś przesadnie, niepotrzebujących Internetu to całkiem sensowna propozycja.
Bez żadnych grouponów przenosząc numer masz 3 miesiące za darmo przy 18 miesiącach zobowiązania bez telefonu.
Za średnio 25żł masz 440 wymiennych minut, darmowe połączenia w sieci.
Za średnio 16,65zł masz 264 minuty wymienne na wiadomości.
Dla osób nie gadających jakoś przesadnie, niepotrzebujących Internetu to całkiem sensowna propozycja.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
alter, czekaj na odpowiedź z T, nie spiesz się aż tak, niech przyślą papier kiedy będziesz w karcie i kiedy rozwiązują umowe, jak już będzie dzień rozwiązania umowy to podasz w innej sieci, żeby przyjęli numer dzień po rozwiązaniu umowy w T, więc póki co czekać,
wyslaleś polecony ?
korzystałeś ze strony 10 czy napisałeś coś swojego ?
Red Bull Mobile daje bardzo dużo w tylko sim za 29 zł, no limit komórki, stacjonarne, 2GB, ja tam ostrzegam przed Orange bo zawsze było najgorzej kiedy próbowałem tą sieć, żadna inna sieć nie sprawiała problemów,a Orange zawsze ale zrobisz jak chcesz,
czekaj z przeniesieniem aż dostaniesz pisemko zwrotne od T, w tym przypadku nie należy się śpieszyć, a potem przeniesiesz z karty standardowo z pełnomocnictwem że sieć wszystko załatwi ale wcześniej czekaj na koniec umowy w T,
thonka, co do Orange to w moim przypadku sprawdza się zasada, że im dalej się trzymam od Orange tym mniej mam w życiu problemów
wyslaleś polecony ?
korzystałeś ze strony 10 czy napisałeś coś swojego ?
Red Bull Mobile daje bardzo dużo w tylko sim za 29 zł, no limit komórki, stacjonarne, 2GB, ja tam ostrzegam przed Orange bo zawsze było najgorzej kiedy próbowałem tą sieć, żadna inna sieć nie sprawiała problemów,a Orange zawsze ale zrobisz jak chcesz,
czekaj z przeniesieniem aż dostaniesz pisemko zwrotne od T, w tym przypadku nie należy się śpieszyć, a potem przeniesiesz z karty standardowo z pełnomocnictwem że sieć wszystko załatwi ale wcześniej czekaj na koniec umowy w T,
thonka, co do Orange to w moim przypadku sprawdza się zasada, że im dalej się trzymam od Orange tym mniej mam w życiu problemów

Tak, tak, polecony, a nawet priorytet, choć to nie ma znaczenia większego, bo i tak jest jeszcze trochę czasu. W piśmie nie wnosiłem o przeniesienie na kartę tylko o rozwiązanie umowy z opcją przeniesienia numeru do innego operatora. Rzecz w tym, że od września do co najmniej końca roku nie będzie mnie w kraju, więc trochę mi się spieszy jednak, żeby to wszystko załatwić przed wyjazdem, bo w czasie, kiedy się umowa będzie kończyła, po prostu fizycznie mnie nie będzie. Dlatego też nie chcę przez kartę, bo ani nikt mi jej nie doładuje ani za mnie nie przeniesie do innego opa. Stąd najchętniej już bym podpisał umowę z nowym opem.
no i po co pisałeś, że chcesz odejść do innej sieci ? to nic nie przyspieszy, a wnioskowanie o przeniesienie do karty to bezpieczeństwo, że zmigrują numer do karty po umowie, no to tak jakbyś tylko napisał, że chcesz rozwiązać umowę bo się nie zgadzasz z nowymi warunkami i tyle, a że chcesz numer przenieść to ich kompletnie nie obchodzi w tym rozwiązywaniu umowy,
każdy by chciał od razu przejść do nowej sieci ale prawo jest prawem i nie da się tego ominąć jeśli się nie chce mieć później problemów typu kara umowna bez powiadomienia o powodzie rozwiązania umowy, raczej nie warto liczyć na dobrą wole T które w karach może widzieć zarobek, lepiej bezpiecznie rozwiązać umowe, a jak piszesz, że chcesz przejść do innej sieci to wcale bym się nie zdziwił gdyby to opóźniali albo robili inne problemy, tego się nie pisze
każdy by chciał od razu przejść do nowej sieci ale prawo jest prawem i nie da się tego ominąć jeśli się nie chce mieć później problemów typu kara umowna bez powiadomienia o powodzie rozwiązania umowy, raczej nie warto liczyć na dobrą wole T które w karach może widzieć zarobek, lepiej bezpiecznie rozwiązać umowe, a jak piszesz, że chcesz przejść do innej sieci to wcale bym się nie zdziwił gdyby to opóźniali albo robili inne problemy, tego się nie pisze
No napisałem właśnie dlatego, żeby nie potraktowali tego jako "zwykłego" rozwiązania umowy i nie zabrali mi numeru, tylko żeby ich uprzedzić, że numer będzie przenoszony. Gdyby była opcja w orange, aby wypowiedzieć umowę z określonych przyczyn, to bym tego nie pisał, tylko podpisał umowę z orange podając w pełnomocnictwie do zerwania umowy powód zmian w umowie i sprawa byłaby rozwiązana. Tzn. w pewnym sensie rozwiązana, bo w dalszym ciągu pełnomocnictwo to nie jest zobowiązanie nowego opa do rozwiązania w moim imieniu umowy. Tymczasem orange może umowę w moim imieniu rozwiązać, ale bez podawania przyczyn a te mają tu kluczowe znaczenie dla ew. kar umownych.
Gdybym z kolei napisał w piśmie do T, że chcę po prostu rozwiązania umowy z określonych przyczyn, ale nie napisał, co dalej, to by mi numer zabrali i na tym by się skończyło. Zresztą i tak się pewnie na tym skończy, zwłaszcza, że orange ze mną teraz umowy na przeniesienie numeru nie chce podpisać.
Masz rację, że najbezpieczniej to by było przez kartę tylko że w moim przypadku tak się nie da.
Gdybym z kolei napisał w piśmie do T, że chcę po prostu rozwiązania umowy z określonych przyczyn, ale nie napisał, co dalej, to by mi numer zabrali i na tym by się skończyło. Zresztą i tak się pewnie na tym skończy, zwłaszcza, że orange ze mną teraz umowy na przeniesienie numeru nie chce podpisać.
Masz rację, że najbezpieczniej to by było przez kartę tylko że w moim przypadku tak się nie da.