• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 119 z 140
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 140

#737653  autor: Emsi
 04 sie 2014, 14:27
Ale ja się nie upieram przy SMS-owym no-limicie. Dałem tylko przykład, na coś nowego, czego jeszcze nie było. Jeżeli VM miałbym mieć kolejny no-limit, to wolę kolejne przedłużenie "BK".

#737681  autor: DanielR
 04 sie 2014, 16:25
W kwestii SMS-ów. Ja byłbym w pełni usatysfakcjonowany klasycznym 500 SMS-ów za 5 zł z ważnością minimum 30 dni, z opcją wykupienia chociaż dwóch takich paczek w miesiącu. :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#737703  autor: macc
 04 sie 2014, 17:06
DanielR pisze:W kwestii SMS-ów. Ja byłbym w pełni usatysfakcjonowany klasycznym 500 SMS-ów za 5 zł z ważnością minimum 30 dni, z opcją wykupienia chociaż dwóch takich paczek w miesiącu. :wink:
Z jednym sie zgodzę - no limitów SMSowych wystarczy.

#737706  autor: ciekawy
 04 sie 2014, 17:19
zwariowany.kurczak, fakt kopiować nju to może jest rozwiązanie bo lejek netu mają i ludzie nie są narażeni na dodatkowe koszty jeśli nieuważnie używają smartfona,

nikomu nie zaszkodziłaby taryfa 9 gr minuta do wszystkich,a po 29 zł no limit, czyli coś w rodzaju dawnego mix czyli gwarancja, że nie zapłaci się więcej

#737716  autor: Emsi
 04 sie 2014, 18:05
Ale ja nie pisałem, że w VM przydałby się no-limit SMS-ów, tylko że nowością byłaby opcja darmowych SMS-ów do wszystkich sieci (taki przykład). Napisałem to w odniesieniu do wypowiedzi zawierających konieczność no limitów typu Nju.
Tego typu no limity to już nie żadne zaskoczenie i trąci nudą. Lepsza całkiem nowa oferta nawet gdyby tylko trafiała do pewnej grupy osób (wypełniała niszę na rynku).
A tak w kwestii pakietów, to dla mnie coś a'la 1000 SMS-ów za 3,90 w Heyah. Tyle, że nie jako promocja, a na stałe.
Mnie tam na tym nie szczególnie zależy, ale trochę młodzieży by przekonali do siebie. Pomimo komunikatorów, nadal SMS-y mają się dobrze.

#737717  autor: cyanoone
 04 sie 2014, 18:06
W kwestii SMS-ów. Ja byłbym w pełni usatysfakcjonowany klasycznym 500 SMS-ów za 5 zł z ważnością minimum 30 dni, z opcją wykupienia chociaż dwóch takich paczek w miesiącu.
Trochę mało tych sms by było w porównaniu do chociażby Playa. Ja bym chciał 1000 sms za 5-7 zł, a za 10-12 zł dać no limit. Kto potrzebuje mało wybierze mało, kto dużo to weźmie no limit. Dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie nowego 'Zbieraj minuty'. Opłata do 5 zł na 90 dni. Do tego uzbierane minuty wymienne na smsy w proporcji 1:4 ewentualnie 1:3. Może mam zbyt duże wymagania, ale nie kosztowało by ich to aż tak wiele. Pomocni nabijacze z Allegro na pewno by zrobili swoje.
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#737719  autor: ciekawy
 04 sie 2014, 18:28
Emsi, wolę nudne no limity niż rozrywkowe minuty, pakiety po minutach, różnicowanie opłaty za minute od taryfy, itp, moim zdaniem byłoby całkiem dobrze gdyby Virgin zrobiło konkurencyjną cene no limitu komórki + stacjonarne za 19 zł

#737725  autor: Wulo
 04 sie 2014, 18:52
Stwierdzenie, że kilka sieci ma już nolimit i więcej nie trzeba jest błędne. Niby czemu Virgin Mobile miałby nie oferować oferty bez limitu na podobnej zasadzie co redbull mobile z darmowym Internetem, ewentualnie pakietem sms za jakieś 7-8 zł. Są ludzie którzy mają sentyment do Virgin Mobile i chcieli by np "zostawić pieniądze" u tego operatora. Do tego darmowe BOK. Virgin chce być poważnym graczem i jeśli na Facebooku piszą "że będzie o nich głośno" to ja im wierzę.

#737727  autor: kaspeed
 04 sie 2014, 19:09
Ja juz pisałem ze lejek pozostaje:)

#737734  autor: ciekawy
 04 sie 2014, 19:38
kaspeed, masz jakieś przecieki ?

#737736  autor: Dziedzic Pruski
 04 sie 2014, 19:48
Proponuję doładowanie +100% i obecne ceny. Do tego opcja pakietu no limit i tańszy internet. Teraz jak mam więcej spraw, to dzwonię z VoIP, nju albo Red Bulla.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#737746  autor: Emsi
 04 sie 2014, 20:15
Wulo, to że oni sobie napisali na fejsie, to nic nie znaczy. Trudno żeby napisali, że ich nowa oferta będzie kijowa. Po odgrzaniu kotleta w postaci "BK2" też twierdzili, że są najlepsi i co?! W ogóle to ten fanpage, to należy traktować z przymrużeniem oka.
Ci co mieli uciec z VM do Nju, to już to zrobili, a ci co siedzą w tej sieci nie potrzebują no limitów. Spytajcie najwierniejszych klientów z tego forum typu DanielR, to Wam odpowiedzą dlaczego są w Virgin.

#737756  autor: DanielR
 04 sie 2014, 20:49
Emsi pisze:Spytajcie najwierniejszych klientów z tego forum typu DanielR, to Wam odpowiedzą dlaczego są w Virgin.
Dlatego, że w tej chwili nie potrzebuję no limitów, a przede wszystkim niskiej stawki w podstawie (licząc bonus). W tej chwili. Ale jak już kiedyś pisałem, gdy tylko moje zapotrzebowania wzrosną, bez wahana wybiorę nju. w wersji abo. :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#737763  autor: Emsi
 04 sie 2014, 21:09
Dokładnie, nie potrzebujesz no limitu. Mnie też drożej wychodził no limit, więc przeszedłem z Nju do VM.

#737780  autor: Blank
 04 sie 2014, 22:14
Wulo pisze:Stwierdzenie, że kilka sieci ma już nolimit i więcej nie trzeba jest błędne. Niby czemu Virgin Mobile miałby nie oferować oferty bez limitu na podobnej zasadzie co redbull mobile z darmowym Internetem, ewentualnie pakietem sms za jakieś 7-8 zł. Są ludzie którzy mają sentyment do Virgin Mobile i chcieli by np "zostawić pieniądze" u tego operatora. Do tego darmowe BOK. Virgin chce być poważnym graczem i jeśli na Facebooku piszą "że będzie o nich głośno" to ja im wierzę.
Red Bull Mobile = P4
P4 = MNO - operator infrastrukturalny, mający ponad 10 milionów klientów
Virgin Mobile = MVNO - operator WIRTUALNY, mający nieco ponad 100k klientów i niesymetryczny ruch.

Jak w tej sytuacji, VM ma zaoferować na normalnych warunkach?

Równie absurdalne jest sugerowanie pakietu typu 1000 SMS za 3 złote (0,3 gr za SMS). Ktoś bardziej zorientowany musiałby sie wypowiedzieć, ale ostatnim razem jak się dowiadywałem to stawki hurtowe między oparatorami wynosiły ok. 4 grosze [tak, paradoks, gdy minuta jest niewiele droższa w hurcie niz SMSy]. A tu znowu, VM ma bez wątpienia, asymetryczny ruch na swoją niekorzyść.

Zejdźcie na ziemię i nie oczekujcie cudów od operatorów wirtualnych.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#737793  autor: słoneczny
 04 sie 2014, 23:03
Emsi pisze:Dokładnie, nie potrzebujesz no limitu. Mnie też drożej wychodził no limit, więc przeszedłem z Nju do VM.
Jak wchodził pierwszy tani NL za 79zł w Play, to szacowano rynek abonentów zainteresowanych taką oferta na 20%. Teraz marketing ludziom nawciskał, że potrzebują NL, jak na prawdę nadal nie potrzebują.
Po tym jak ludzie potrzebują NL w ofercie na kartę można się przekonać patrząc na statystyki NJU - 500 tysięcy w rok przy intensywnej reklamie. Szału nie ma.
Średnie ARPU w karcie kręci się koło 10zł, więc wszystko jest jasne.

Prepaid nie potrzebuje no limitu, tylko taniej minuty, taniego pakietu minut, sms, intenet,

[ Dodano: 2014-08-04, 23:08 ]
divhashmorex pisze:
Zejdźcie na ziemię i nie oczekujcie cudów od operatorów wirtualnych.
Dokładnie. Pakiety są możliwe, ale bez przesady. 300 sms za 8zł, 100 minut za 8zł to granica realności.

#737799  autor: ciekawy
 04 sie 2014, 23:38
DanielR pisze:
Emsi pisze:Spytajcie najwierniejszych klientów z tego forum typu DanielR, to Wam odpowiedzą dlaczego są w Virgin.
Dlatego, że w tej chwili nie potrzebuję no limitów, a przede wszystkim niskiej stawki w podstawie (licząc bonus). W tej chwili. Ale jak już kiedyś pisałem, gdy tylko moje zapotrzebowania wzrosną, bez wahana wybiorę nju. w wersji abo. :wink:
ja mam Virgin dodatkowo, z sentymentu bo fajna sieć + RWK + lejek bezpłatny + 13 gr do wszystkich i się niepozbywam bo to co wymieniłem podoba mi się w tej sieci, a na codzień korzystam z no limit w innej sieci :)

#737807  autor: kukuryn
 04 sie 2014, 23:52
Czytając niektórych myślę, że sami nie dokładaliby do swojego biznesu. Dlatego nie macie co śnić o niewiadomo jakich cudach w nowej ofercie :lol: ;-)

#737813  autor: ciekawy
 05 sie 2014, 00:10
tu nikt nie dokłada do biznesu, może trudno uwierzyć ale to się opłaca, mają na tym zarobek

#737818  autor: Blank
 05 sie 2014, 00:22
ciekawy,
ciekawy pisze:tu nikt nie dokłada do biznesu, może trudno uwierzyć ale to się opłaca, mają na tym zarobek
W takim razie zaoferuj mi:
no limit komórki i stacjonarne za 15-19 zł + utrzymanie netu lejka za 0 zł, dla tych którzy nie chcą no limitu stawka 9 gr za minute, 1 zł no limit w sieci Virgin, 1 zł no limit sms w Virgin, poza Virgin 5 zł no limit sms, a przedewszystkim rok ważności konta i bonusy po doładowaniu
A ja dam ci "zarobić"...

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
  • Strona 119 z 140
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 140
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119