- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
potem jest na czas nieokreślony, nie ma zobowiązania terminowego. Zawsze można wypowiedzieć umowę.ahmed pisze:tylko co potem, w regulaminie jest mowa o tych 20zł za net po 6 -m-cach, pewno będą chcieli na 2 lata ew.15 m-cy potem i czy czasem sms-y poza play nie są płatne ?
Możesz wejść na ich stronę i włączyć chat online z konsultantem, to Ci odpowie na wszystkie pytania

Napisałam maila do BOK i ciekawa jestem , czy T-mobile w ogóle do mnie oddzwoni...
Czy to prawda, że nie da się przenieść więcej niż 1 numeru na raz z T do Orange przez internet? Chodzi mi o ofertę bez telefonu. Pytałem na infolinii Orange i powiedziano mi, że musi upłynąć 40 dni między zamówieniami. Trochę to wydaje mi się dziwne. Mam w sumie 5 numerów do przeniesienia, co oznacza, że cały proces będzie trwał prawie 7 miesięcy. Może konsultant coś poplątał?
ahmed, W Play możesz zabrać Formułę rodzinną więc na 99% nie. W wypadku Nju nie ma takiego ograniczenia wiem bo sam korzystałem pod koniec kwietnia i pod koniec maja.
alter, Możesz próbować, jednak może Ci wypluć kaucję, znajomy miał 1 nr w PTK od 2 miesięcy i wypluło mu 300pln kaucji za następny.
alter, Możesz próbować, jednak może Ci wypluć kaucję, znajomy miał 1 nr w PTK od 2 miesięcy i wypluło mu 300pln kaucji za następny.
[quote="Kryniczanin"]ahmed, W wypadku Nju nie ma takiego ograniczenia wiem bo sam korzystałem pod koniec kwietnia i pod koniec maja.[quote]
..czyli reasumując mogę przenieść 4 numery, dokupić piąty...tylko tu czy jakiejś kaucji nie dadzą
poza tym z tego co wiem dostanę 5 f-r i 5 numerów rachunków bankowych.
Czy jest z nimi jakiś chat lub kontakt dla "nieklientów" ?
..czyli reasumując mogę przenieść 4 numery, dokupić piąty...tylko tu czy jakiejś kaucji nie dadzą

poza tym z tego co wiem dostanę 5 f-r i 5 numerów rachunków bankowych.
Czy jest z nimi jakiś chat lub kontakt dla "nieklientów" ?
ahmed, Mi nie walnęli żadnej kaucji, więc bądź dobrej myśli. Ja chciałem tylko zniżkę na słuchawki przez grupona i ucieczka po miesiącu. Zamiast 119,99 pln zapłaciłem za słuchawki 10,01pln
Zadzwoń z innej sieci chyba 690630640
Tak 5 faktur, i być może 5 różnych okresów rozliczeniowych i 5 nr do wpłaty na konto!

Zadzwoń z innej sieci chyba 690630640
Tak 5 faktur, i być może 5 różnych okresów rozliczeniowych i 5 nr do wpłaty na konto!
Nju i Orange to niby to samo ale nie to samo. To jak VW i Skoda. Ja prznosiłem dwa numery równoczesnie do NJU z T-mobile i nie było najmniejszych problemów. Zasypiasz wieczorem w T-mobile. Wstajesz rano- jesteś w nju po włożeniu nowych kart. Natomiast interesuje mnie kwestia przeniesienia numeru na firmę do prepaid w T-mobile - czy jest to możliwe po prostu. Wg mnie tak. jak juz bedę w prepaidzie to tego samego dnia moge złożyć wniosek o przenosiny do nowego opa? Ile te przenosiny potrwają? Musza dostać wniosek, wysłac do tmobile, dostarczyć mi karty. Chyba jakiś tydzień lekko licząc.
kiedyś uciekłem z orange do TM. Miałem spokój z ciągłymi naganiaczami do Neostrady, TP stacjonarne itp., skończyły się problemy z zasięgiem w windzie, poza miastem itd. W Orange musiałem wychodzić na balkon żeby rozmawiać.molibden pisze:....
TM liczy na takich właśnie Klientów. mam 4 umowy i 2 osoby z rodziny wolą płacić więcej i mieć spokój i na takich właśnie liczy TM.
Ja poczytałem o redbulach heyahah i plejach i powiem że TM to cwana bestia.
Niby tylko 5 zł, albo przejście o 15zł z 800prom na NL.
Tylko że z netem i premium (rodzina 110) przeginają, bo albo obniżają albo abonament 129zł - nienormalne !
Ciekawy napisał że w Play trzeba mieć zasięg 3G, czy oznacza to że w centrum Gdańska będzie ok, a na wsi - kłopot ?
W Play przełączasz się ręcznie na sieć T i masz tak jakbyś był dalej w T tylko taniej.ahmed pisze:Ciekawy napisał że w Play trzeba mieć zasięg 3G, czy oznacza to że w centrum Gdańska będzie ok, a na wsi - kłopot ?molibden pisze:....
Nie wiem jak jest w Orange ale w Nju nie dostaję zadnych sms od operatora ani telefonów od naganiaczy. Do orange nigdy bym nie poszedł bo po prostu ich oferta telefoniczna jest o kant d..y potłuc w moim przypadku. Mam neo i stacjonarny i kombinuję jak się tego pozbyć ale nijak mi to nie wychodzi. W t-mobile miałem za to pełno pierdół esemesowych w tyoie muzyka za 10zł/mc. Matka przez przypadek chyba uruchomiła ta usługę i tak sobie naliczało co miesiac. W panelu nie mogłem niczego wyłączyć ani właczyć.
Pewnie mu chodzi o jakosc t-mobile i pracy na ich sieci. ja też tak mam w Virgin z aśmieszne grosze. PRzestwiłem na działanie w sieci t-mobile i tyle. Płacę stawki Virgin a działam na nadajnikach T-mobilenie kumam....napisz łopatologicznie
Ale korzystanie z roamingu krajowego Tmobile, to nie to samo co bycie ich klientem.
Tu macie ładnie opisane:
http://www.telepolis.pl/artykuly/obalam ... 3,654.html
Tu macie ładnie opisane:
http://www.telepolis.pl/artykuly/obalam ... 3,654.html
No i jest coś konstruktywnego:molibden pisze:Nju i Orange to niby to samo ale nie to samo. To jak VW i Skoda. Ja prznosiłem dwa numery równoczesnie do NJU z T-mobile i nie było najmniejszych problemów. Zasypiasz wieczorem w T-mobile. Wstajesz rano- jesteś w nju po włożeniu nowych kart.
Informujemy, iż z dniem 13.08.2014r. w ofercie nju z rachunkiem zwiększona zostanie ilość GB w ramach limitu wydatków na transfer danych (19 zł) w „Promocji w ofercie nju z rachunkiem”. Ilość GB zostanie zwiększona z 1GB do 3GB, przy niezmienionym limicie wydatków, który pozostaje na poziomie 19 zł. Zwiększenie ilości GB, o której mowa powyżej nastąpi wraz z początkiem najbliższego okresu rozliczeniowego Abonenta mającego miejsce po dacie 13.08.2014.
W T-Mobile Frii na kartę (lub Heyah Dniówka) masz pakiet 120 minut za 15zł, kupujesz dwa (poczytaj ale chyba trzeba odpalac jeden po drugim niestety) i masz 240 monut na komórki. i stacjonarne do tego masz za darmo jeden z 3 bonusow do wyboruDodo84 pisze:Mi zależało by żeby zostać w t-mobile ( na ich usługi nie mogę narzekać w porównaniu chociażby do Play) tylko żeby ugrać coś atrakcyjnego ( w tej chwili 240 min do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych oraz sms) a oni mi oferują za 29,99 250 minut tylko na komórki i brak w tym sms co dla mnie jest kpiną z ich strony.
1. internet. 50MB z lejkiem dziennie codziennie (w sumie 1,5GB na miesoac)
lub
2. nolimit sms do wszystkich sieci
lub
3. nolimit wewnątrz t-mobile. i Heyah
czyli masz co chcesz i to w ofercie na kartę,
pakiety są cykliczne.
pozdrawiam
masz zasięg Play i tam gdzie nie ma zasięgu Play to wskakuje na zasięg innej wieci np T i masz Play działający na zasięgu T na 2G,na 3G,normalnie używasz, zasięg Plusa też jest dostępny więc się nie masz co bać, że gdzieś nie będzie zasięgu, zawsze będzieahmed pisze:Valv3e pisze:W Play przełączasz się ręcznie na sieć T i masz tak jakbyś był dalej w T tylko taniej.nie kumam....napisz łopatologicznie
Tylko statystycznie rzecz biorąc, mając 3 telefony: TM, Plus i Play, zawsze najwięcej problemów z połączeniami jest na Playu, który działa na sieci T. Po środku jest Plus, który mimo najlepszego zasięgu czasem szwankuje ze słyszalnością rozmówcy (może to być wina telefonu). TM w tym porównaniu wypada mi najkorzystniej. Jak tylko złapie szczątkowy zasięg, działa niezawodnie. Rozmowy wyraźne, połączeń nie zrywa.ciekawy pisze:masz zasięg Play i tam gdzie nie ma zasięgu Play to wskakuje na zasięg innej wieci np T i masz Play działający na zasięgu T na 2G,na 3G,normalnie używasz, zasięg Plusa też jest dostępny więc się nie masz co bać, że gdzieś nie będzie zasięgu, zawsze będzieahmed pisze:Valv3e pisze:W Play przełączasz się ręcznie na sieć T i masz tak jakbyś był dalej w T tylko taniej.nie kumam....napisz łopatologicznie
Taka jest moja osobista opinia i dotyczy pewnego obszaru, w którym ja najczęściej przebywam.